Instanța a decis anularea PUD-ului. Nu se va construi bloc de 18 etaje în Faleză Nord


Locuitorii din Faleză Nord au scăpat de un nou bloc de 18 etaje care ar fi răsărit pe strada Unirii, după ce instanța a decis, pe fond, anularea HCL 100 din anul 2005 privind aprobarea PUD-ului turnului.

Trei persoane fizice au cerut anularea acelui HCL în instanță, iar în proces au intervenit și Asociația Constanța Altfel, cât și firma Total Financial Consulting SRL, firmă deținută de italianul Maurizio Piccin, asociat în firma Alcor Merchant SRL, proprietara terenului.


Soluția pe scurt: „Respinge excepţia prescripţiei dreptului la acţiune invocată de intervenienta Total Financial Consulting SRL, ca neîntemeiată. Admite acţiunea. Admite cererea de intervenţie accesorie în interesul reclamanţilor formulată de intervenienta Asociaţia „Constanţa Altfel”. Dispune anularea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Constanţa nr. 100/28.02.2005 privind aprobarea documentaţiei Plan Urbanistic de Detaliu - Imobil 2S+P+18E locuinţe şi restaurant, str. Unirii nr. 10, pe terenul în suprafaţă de 2950 mp proprietate particulară SC Alcor Merchant SRL. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Constanţa. Pronunţată astăzi, 03.11.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”.

Primarul Vergil Chițac a și publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj cu privire la procesul amintit:
„Sunt mândru de Asociația Constanța Altfel și de foștii mei colegi care duc mai departe lupta cu aberațiile urbanistice care au mutilat municipiul în ultimii 20 de ani.
Ultima lor victorie anulează, cel puțin în primă instanță, construirea în Faleză Nord a unui bloc de 18 etaje.
Felicit constănțenii care au avut curajul de a contesta astfel de agresiuni ale investitorilor și încrederea de a implica asociația în aceasta luptă”, a spus edilul Constanței.

Detalii din proiect


Potrivit memoriului de prezentare al proiectului „Construire imobil 3S+P+18 etaje, locuinţe, comerţ, alimentaţie publică“, depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, imobilul urma să aibă spaţii comerciale şi de alimentaţie publică la parter şi la primul subsol, garaj pentru 65 de autoturisme la subsolurile al doilea şi al treilea, spaţii tehnice şi adăposturi de apărare civilă la subsolul al treilea, iar la etajele de la 1 la 14, locuinţe. Terenul de 2.952 mp este în prezent neconstruit şi neamenajat. Imobilul ar fi fost ridicat pe 1.196 mp şi ar fi avut o suprafaţă desfăşurată de 20.472 mp. Accesul pietonal la spaţiile comerciale urma să se facă, la parter, de pe latura nordică a construcţiei, dinspre strada Prelungirea Ion Raţiu.

În memoriul de prezentare se mai precizează că locuinţele ar fi fost dispuse pe etajele 1 - 14, câte 12 pe fiecare nivel. O parte dintre locuinţele de la ultimele două niveluri ar fi fost construite tip duplex, cu acces de la penultimul etaj. Ultimul nivel ar fi fost retras dinspre vest, rezultând o terasă circulabilă, înierbată. Pe acoperiş s-ar fi amenajat şi un spaţiu verde de 104 mp. La sol era în plan să se facă amenajări pentru circulaţii pietonale, carosabile, parcări şi spaţii verzi. Acestea din urmă ar fi acoperit o suprafaţă de 278 mp şi ar fi constat în peluze înierbate şi plantaţii de arbori şi arbuşti. 



Imobilul ar fi avut un total de 157 de unităţi locative, dintre care 50 de garsoniere, 86 de apartamente cu două camere, 17 apartamente cu trei camere şi patru apartamente cu patru camere. Cele patru apartamente cu patru camere şi patru dintre cele cu trei camere erau în plan să fie duplexuri situate la ultimele două nivele. La parter şi la primul subsol erau dispuse spaţii comerciale şi de alimentaţie publică cu o suprafaţă totală de 1.500 mp. La al doilea subsol urma a fi amenajată o parcare pentru locatari, cu 43 de locuri.

 

Alcor Merchant SRL


Potrivit Registrului Comerţului, Alcor Merchant SRL are sediul social în municipiul Constanţa, strada Unirii nr. 108 A. Firma are un capital social subscris de 200 de lei, integral vărsat, compus din 20 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociaţii societăţii sunt: Angelo Marchetti, cetățean italian - care deține 60%, Maurizio Piccin - care deține 20% și Cristian Bîrcă, care are restul de 20%.


Administratorul societăţii este Piccin Maurizio. În anul 2021, firma a raportat 3 salariați, la o cifră de afaceri de peste 11 milioane lei și un profit de peste 1,7 milioane lei.

 

 Afaceri imobiliare


Potrivit Registrului Comerţului, Cristian Bîrcă este asociat în Core Energy SRL. El a mai fost asociat în Alcor Construct SRL, Alcor Development, Alcor Investments, Alcor West SRL, Relax Estival care sunt în prezent radiate. Bîrcă este cunoscut printre afaceriştii constănţeni ca fiind un mare pasionat de investiţiile imobiliare. Proiectele Orion de pe strada Unirii, Solaris Tower din Faleză Nord, Cronos Residence din Olimp, Aurora Residence - Băneasa, Casa Zamora şi Kogaion din Buşteni au fost dezvoltate de firmele lui Cristian Bîrcă.
 
Piccin Maurizio este asociat în Welchome SRL, Finim Financiar Imobiliare SRL și TOTAL FINANCIAL CONSULTING SRL.
 

TOTAL FINANCIAL CONSULTING SRL


Societatea este fondată în anul 1999 și are sediul social în București. Maurizio și Andrea Piccin sunt asociați în companie, administrator fiind Maurizio Piccin. Firma a raportat o pierdere de peste 120.000 lei pentru anul fiscal 2021, cu 0 lei cifră de afaceri și niciun salariat.

Citește și:

După Alcor Construct SRL, o altă afacere a lui Cristian Bîrcă intră în insolvenţă (document)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Omul de afaceri Cristian Bîrcă, executat de Fisc A treia strigare pentru un bun imobil al debitorului Relax Estival SA

30 Aug 2016 3568

Preţ redus cu 25% Fiscul scoate la mezat, pentru a doua oară, un bun imobil deţinut de omul de afaceri Cristian Bîrcă (document)

01 Aug 2016 2226

Un teren intravilan, proprietate a afaceristului Cristian Bîrcă, scos la mezat de Fiscul din Constanţa

29 Jun 2016 2172

„Gama“ Alcor umple Buletinul Procedurilor de Insolvenţă Afacerile investitorului imobiliar Cristian Bîrcă pică una câte una

27 Feb 2016 3502

Pe ordinea de zi două puncte Ședința adunării creditorilor SC Locrida Estival SA, pe 21 ianuarie

17 Jan 2016 2319

Afacerile cad ca piesele de domino Complexul Aurora din Otopeni al afaceristului Cristian Bîrcă, de vânzare

27 Oct 2015 3207

Afacerile lui Cristian Bîrcă, la pământ? Un imobil al Relax Estival SRL, evaluat la peste 900.000 de lei, scos la mezat

20 Oct 2015 2512

Afacerea lui Cristian Bîrcă, pe butuci A treia licitaţie pentru imobilul neterminat din Olimp (document)

14 Aug 2015 3327

Va ridica un bloc de 18 etaje în Faleză Nord După Alcor Construct SRL, o altă afacere a lui Cristian Bîrcă intră în insolvenţă (document)

21 Apr 2015 3099

157 de apartamente şi terasă verde pe acoperiş Cum va arăta Solaris Tower, complexul ridicat de afaceristul Cristian Bîrcă în Faleză Nord (galerie foto)

05 Mar 2015 5713

O firmă dă faliment, alta investeşte Bloc de 18 etaje, ridicat de Cristian Bîrcă, în Faleză Nord (galerie foto)

28 Jan 2015 5692

Alcor Construct SRL, afacerea lui Cristian Bîrcă, a intrat în insolvenţă

24 Jan 2015 4568