Instanța a decis Un nou spațiu pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța!

  • Tribunalul Constanța a respins ca nefondat apelul declarat de SC Centrul Medical Dorobanți SRL împotriva hotărârii Judecătoriei Constanța.
  • Reprezentanții SCBI Constanța argumentaseră în cadrul procesului că spațiul medical din cartierul Medeea, ce aparține de fapt spitalului și care fusese închiriat societății private, va deveni un nou spital suport pentru pacienții diagnosticați cu Covid-19, în contextul pandemiei.
  • Hotărârea Tribunalului Constanța poate fi atacată în recurs în termen de 30 de zile de la comunicare.
 
Centrul medical din cartierul constănțean Medeea este pe cale să devină un nou spital suport Covid, aparținând de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.
 
Totul s-a decis în instanță, unde Tribunalul Constanța a respins ca nefondat apelul declarat de SC Centrul Medical Dorobanți SRL împotriva hotărârii Judecătoriei Constanța.
 
Judecătoria constatase încetat contractul de asociere în participațiune încheiat între Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și firma privată pentru spațiul medical din cariterul Medeea, pe strada Ion Ionescu de la Brad, numărul 4.
 
Reprezentanții SCBI Constanța argumentaseră în cadrul procesului că spațiul medical din cartierul Medeea, ce aparține de fapt spitalului și care fusese închiriat societății private, va deveni un nou spital suport pentru pacienții diagnosticați cu Covid-19, în contextul pandemiei.
 
Procesul s-a desfășurat acum la Tribunalul Constanța, în dosarul 6978/212/2020*, decizia fiind luată de Secția a II-a Civilă a instanței, în completul Apel comercial 7, format din magistrații Aniela Adriana Staicu și Elena Laura Suliman.
 
Potrivit minutei Hotărârii nr. 1535/2021, Tribunalul „respinge ca nefondat apelul formulat de apelanta Centrul Medical Dorobanți în contradictoriu cu intimații Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, Centrul de Diagnostic și Tratament Dr. Ciovică SRL, Unitatea Administrativ Teritorială Contanța prin Primar împotriva Sentinței civile nr. 536/22.01.2021 și a Încheierii din 08.12.2020 ale Judecătoriei Constanța“.
 
În continuare, instanța „obligă apelanta să achite intimatei Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa suma de 2.500 de lei şi intimatei Unitatea Administrativ Teritorială Constanţa prin Primar 1.190 de lei cheltuieli de judecată aferente apelului“.
 
Hotărârea Tribunalului Constanța poate fi atacată în recurs în termen de 30 de zile de la comunicare.

 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Oficial! După incendiul în care au murit șapte oameni
Stela Halichidis l-a dat în judecată pe Primarul Municipiului Constanța, pentru demiterea din fruntea Spitalului de Boli Infecțioase

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Undă verde de la Mediu Proiectul viitorului corp de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în linie dreaptă

16 Mar 2024 691

Municipalitatea trebuie să achite dr. Halichidis, fostul manager SCBI Constanța, salariile restante! Răspunsul Judecătoriei la contestarea executării (MINUTA)

13 Mar 2024 845

Primarul Municipiului Constanța, în instanță cu dr. Halichidis, fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase! Se contestă executarea

29 Feb 2024 673

Ședință CLM Constanța Un proiect ce vizează Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, pe masa consilierilor locali (DOCUMENT)

29 Feb 2024 493

Primarul Constanței, Vergil Chițac, despre Spitalul Modular „Sunt extrem de mândru de toată munca depusă”

19 Feb 2024 1001

Romcontexpert SRL, un nou contract cu Primăria Constanța. Se va ocupa de auditul financiar pentru Spitalul de Boli Infecțioase (DOCUMENTE)

19 Feb 2024 613

LIVE VIDEO+TEXT Spitalul Modular din curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, inaugurat. Mai multe oficialități, prezente la eveniment (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Feb 2024 1359

Angajări Constanța Posturi vacante la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. Vezi dacă îndeplinești cerințele

17 Feb 2024 2213

Undă verde de la Mediu pentru Spitalul de Boli Infecțioase Constanța! Ce investiție este vizată?

14 Feb 2024 672

Contractele directe de promovare și publicitate a unor proiecte derulate de Primăria Constanța ajung la Intermedia Services Top SRL! (DOCUMENTE)

10 Feb 2024 702

Date din proiect Cum va arăta viitorul corp de 4 etaje de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța (DOCUMENT)

05 Feb 2024 875

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța angajează medici specialiști. Când are loc proba scrisă

17 Jan 2024 967

Licitații Constanța Eco Fire Sistems SRL, acord-cadru cu Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța pentru deșeurile spitalicești. Contract peste 380.000 de euro (DOCUMENT)

16 Jan 2024 762

Primarul Constanței proces cu dr. Stela Halichidis! Nemulțumiri după victoria în instanță a fostului manager de la Infectioase!

03 Jan 2024 3035

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța a încheiat un contract de servicii de salubrizare pentru 2024. Detalii despre costuri și câștigătorul achiziției (DOCUMENT)

31 Dec 2023 1002