Instigare publică și incitare la ură sau discriminare Un militar de la UM 0764 din Portul Constanța, scos de sub urmărire penală

Judecătorii de la Tribunalul Militar București au confirmat o soluție de reunțare la urmărirea penală într-un dosar în care un sublocotenent de la UM 0764 din Portul Constanța (Robert Cătălin Steriu) ar fi distribuit pe pagina sa de Facebook mesaje antisemite.
 
Fapta militarului a ajuns în atenția Institutului „Elis Wiesel”.

Ulterior incidentului, sublocotenentul a fost înaintat în grad.
 
Iată soluția judecătorilor:
 
„În baza art. 318 alin. 15 C.pr.pen. admite cererea procurorului militar al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti. Confirmă soluţia de renunţare la urmărirea penală adoptată prin ordonanţa din 23.09.2019, emisă de procurorul militar al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti în dosarul nr. 271/P/2018, privind pe suspectul lt. STERIAN ROBERT CĂTĂLIN din cadrul U.M. 0764 Constanța, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare publică, prev. de art. 368 alin. 1 și 2 C.pen. şi de incitare la ură sau discriminare, prev. de art. 369 C.pen. În temeiul art. 275 alin. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat, rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Examinată în camera de consiliu şi pronunţată în şedinţă publică, azi, 09.10.2019”, se arată pe site-ul Ministerului Justiției.

Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.