Instructori auto, cercetați pentru infracțiuni de corupție. Pretindeau bani de la candidați pentru obținerea permisului

  • Giurgiu: Instructori auto cercetați pentru infracțiuni de corupție.
 
Trei instructori auto din cadrul a două școli de șoferi din municipiul Giurgiu (dintre care unul director al uneia dintre școli), suspecți de comiterea unor infracțiuni de corupție, au fost conduși astăzi, 5 noiembrie 2020, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu în vederea audierii.

Mandatele de aducere au fost puse în aplicare de polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu, în baza delegării procurorului de caz. După audiere, cu privire la doi dintre aceștia s-a dispus măsura preventivă a reținerii pe o durată de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de mâine să se dispună măsurile procesuale adecvate.

Potrivit DGA, cele trei persoane sunt cercetate pentru săvârșirea unor infracțiuni de trafic de influență în formă continuată și fals în înscrisuri, constând în aceea că, în perioada 2018-2019, au pretins și primit sume de bani de la candidați ai celor două școli de șoferi pentru obținerea permisului de conducere. Totodată, ar fi pretins și primit bani de la terțe persoane, pretinzând că ar putea interveni pe lângă funcționarii din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Giurgiu, în vederea programării acestora în regim de urgență și/sau promovarea probei practice în mod fraudulos, precum și pentru înmatricularea cu prioritate a unor autovehicule.

De asemenea, în unele situații, cei trei suspecți au pretins și primit sume de bani de la candidați pentru a le obține, în mod fictiv, fără a fi consultați, fișele medicale necesare pentru înscrierea la examenul pentru obținerea permisului de conducere sau pentru preschimbarea acestuia.

Dosarul penal a fost constituit ca urmare a sesizării din oficiu a polițiștilor D.G.A. - S.J.A. Giurgiu, iar în cadrul acestuia mai sunt cercetate alte 5 persoane, cu calitatea procesuală de suspecți, pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție, fals și uz de fals.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Permise de conducere contra unor sume de bani, în Giurgiu. Percheziții domiciliare. Sunt vizați mai mulți polițiști și instructori auto

19 Sep 2019 821

Declaraţie de avere - Sorin Creţu, şef la Biroul Autorizări Şcoli de Conducători Auto şi Instructori Autorizaţi (documente)

18 Oct 2018 1138

Doi polițiști și doi instructori auto au fost trimiși în judecată!

29 Jul 2016 1511

Litoral TV Curăţenie generală printre instructorii auto

17 Sep 2014 2263

Taximetriști fără permis și instructori auto cu nereguli Rezultate neașteptate ale controalelor Poliției Constanța

09 Aug 2014 1316

Lucrătorii RAR şi poliţiştii rutieri au amendat instructorii auto din Constanţa

08 Aug 2014 1610

Școala de șoferi mai scumpă

16 Jun 2014 1934

Pregătirea pentru permisul de şofer, reglementată temporar cu un nou ordin

11 Jan 2014 1447