Justitie

Întâmplarea care a făcut înconjurul României! Un polițist local din Constanța, amendat de unul de la Rutieră. Cazul a ajuns în atenția judecătorilor


Un polițist din cadrul Poliției Locale Constanța a fost amendat la începutul acestei luni de un polițist de la Poliția Rutieră. Se pare că polițistul local ar fi refuzat să îi dea datele personale polițistului de la Rutieră, motiv pentru care a fost amendat cu suma de 500 de lei. Nemulțumit de sancțiunea primită, polițistul local s-a adresat Judecătoriei Constanța și solicitând anularea amenzii încasate.
 

Cum a început totul

 
În seara zilei de data de 31 martie, un echipaj al Poliției Locale Constanța se afla pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța. La un moment dat, echipajul a tras pe dreapta un auto care nu avea aprinse luminile de întâlnire și al cărui șofer părea băut. Atunci, polițistul local a chemat la fața locului, în ajutor, un echipaj al Poliției Rutiere Constanța. Ulterior cercetărilor specifice, oamenii legii au stabilit că șoferul tras pe dreapta nu avea permis de conducere. Mai mult, el băuse înainte să se urse la volan (0,32 alcool pur în aerul expirat).
 
Pentru a demara cercetările specifice unui dosar penal, deschis pe numele conducătorului auto, polițistul de la Rutieră i-a solicitat buletinul polițistului local care a tras pe dreapta respectiva mașină. În acest context, cel de la Locală ar fi refuzat să se legitimeze iar cel de la Rutieră l-a amendat cu suma de 500 de lei.   
 

Oficial de la Poliția Constanța

 
„Referitor la evenimentul din data de 31 martie, în care au fost implicați un polițist din cadrul Biroului Rutier Constanța și un polițist din cadrul Poliției Locale Constanța, va comunicăm următoarele: La data de 31 martie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a fost sesizat de către reprezentanții Poliției Locale Constanța cu privire la faptul că un polițist local a fost sancționat de către un polițist rutier. La aceeași dată, conducerea I.P.J. Constanța a dispus activități de cercetare prealabilă în vederea stabilirii existenței sau inexistenței vreunei abateri disciplinare a polițistului în cauză. Menționăm faptul că temeinicia și legalitatea procesului verbal de contravenție pot fi analizate doar de către instanța de judecată“, se mai arată în punctul de vedere al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
 
După cum precizam și mai sus, nemulțumit de sancțiunea primită, polițistul local s-a adresat Judecătoriei Constanța și solicitând anularea amenzii încasate.
 
Până în prezent, instanța nu a stabilit primul termen de judecată.
 
Citește și
 
IPJ Constanța, chemat la judecată de aproape 300 de polițiști. Ce s-a decis în primă instanță


Un polițist din IPJ Constanța a refuzat să ia mită

Caz inedit la Constanța! Un polițist de la Locală, amendat de un coleg de la Poliția Rutieră

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța S-a stabilit primul termen în dosarul polițistului de la Locală, amendat de un coleg de la Poliția Rutieră

05 Aug 2020 2419

Mașina unui polițist local din Ovidiu incendiată de un șofer amendat pentru parcare neregulamentară

03 Aug 2020 1614

Caz inedit la Constanța! Un polițist de la Locală, amendat de un coleg de la Poliția Rutieră

03 Apr 2020 11185

Polițist local, amendat după ce a jignit un coleg de la Rutieră

06 Nov 2019 1081

Slobozia. Motivul incredibil pentru care a fost amendat de poliția rutieră. Ce credeți că a scris rutieristul în procesul verbal. Veți fi șocați

28 Feb 2017 6551