Interceptări cupremurătoare! O mămică din Constanța, plecată la muncă în străinătate, șantajată de un bărbat din Egipt

  • Femeia a declarat că timp de mai multe zile a fost amenințată de concubin că îi va omorî pe cei doi copii minori.
  • Judecătoria Constanța a decis condamnarea inculpatului la doi ani de închisoare cu suspendare.

Magistrații Judecătoriei Constanța și-au motivat decizia de condamnare în dosarul în care un bărbat din Egipt, este acuzat că ar fi șantajat o femeie din Constanța (mamă a doi copii).

Pe scurt, în actul de sesizare a instanței, procurorii au reținut că inculpatul, în mod repetat, în timp ce se afla în imobilul situat la adresa din municipiul Constanța, prin intermediul mesajelor text și a unui apel video live în cadrul căruia a așezat o butelie cu gaz în mijlocul încăperii, a adresat amenințări cu moartea și cu uciderea minorilor (...), în vârstă de 5 ani și 11 luni și (...) în vârstă de 4 ani și 5 luni. Conform procurorilor, inculpatul intenționat determinarea mamei copiilor să îi trimită suma de 500 de euro, fără justificare obiectivă.


Anchetatorii mai arată că inculpatul este tatăl celor doi copii și că la momentul producerii infracțiunii, femeie se afla la muncă în străinătate.


De menționat că organul de cercetare penală a procedat la traducerea unora dintre convorbirile purtate de concubini, constatându-se că amenințările care vizau uciderea minorilor și a persoanei vătămate s-au desfășurat în mod repetitiv, din cauza faptului că victima nu-i trimite suma de bani solicitată.


Interceptări


Cu titlu exemplificativ din interceptările anchetatorilor redăm următoarele convorbiri relevante:


Mamă: Cum îndrăznești să mă ameninți că îmi omori copiii? Copiii tăi.


Inculpat: Jur pe ce am mai sfânt! O să îi omor pe ei și pe tine. Nu-ți face griji. Răspunde! Răspunde-mi! Jur pe ce am mai sfânt/ Jur pe Allah. Am luat acum alte două medicamente. Ori o viață numai alături de mine, ori te omor.


Mamă: Mă omori. Gata!


Inculpat: Tu ești numai pentru mine!


Mamă: Du-te!


Inculpat: Nu te las niciodată!


Mamă: Ești nebun! (...) Ce mai urmează. O să le dai foc copiilor noștri?

Inculpat: Toți banii. 500 Euro. Dacă nu, s-a terminat. Înțelegi? Dimineață, dacă banii nu ajung la mine. Asta este alegerea ta. 500 de euro, nu 100 de euro.


Inculpatul nemulțumit


Recent, Judecătoria Constanța a decis, în primă instanță, condamnarea inculpatului la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru comiterea infracţiunii de șantaj. Inculpatul a fost obligat să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.


„Impune inculpatului să execute următoarea obligaţie: să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Constanţa sau organizat în colaborare cu insituţii din comunitate. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanţa sau la Direcţia de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei mun. Constanţa, pe o perioadă de 120 de zile“, potrivit minutei judecătorești.


Nemulțumit de decizia Judecătoriei Constanța, inculpatul a formulat apel, acesta fiind trimis spre soluționare Curții de Apel Constanța. Primul termen a fost stabilit pentru data de 1 octombrie.
Sursa interceptări: rolii.ro
http://www.rolii.ro/


Citește și

Constanța. Interceptări dintr-un dosar de camătă! „Nu mă interesează, să-și vândă un rinichi, să-și vândă ceva“.

Constanța Minor de 17 ani, reținut pentru șantaj. Ar fi trimis un e-mail către o unitate de învățământ prin care ar fi constrâns conducerea instituției să își prezinte demisia
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța. Interceptări dintr-un dosar de camătă! „Nu mă interesează, să-și vândă un rinichi, să-și vândă ceva“.

16 May 2020 5348

„O să îți fac belea mare. Te rup pe viață!“ Trimişi în judecată de DNA Constanţa. Interceptări din filele magistraţilor

22 Jul 2016 4311