Ioan Lucian Mureșan, fost șef AVAS, trimis în judecată de DNA Constanța! Azi, primul termen

  • De menționat că faptele ce li se impută acuzaților au legătură cu fosta fabrică „Solventul“ Timișoara.
  • La momentul de față, patru din cele cinci firme aflate în dosar sunt în faliment, respectiv: Inter Industries Management, Profuture SRL Constanța, Go Invest RNG și Blue Star Group SRL.


Azi, 24 februarie 2021, la Tribunalul Constanța este programat primul termen (în faza camerei preliminare) în dosarul (8314/118/2020) în care mai multe persoane fizice și juridice au fost trimise în judecată de procurorii DNA Constanța. În cauză, anchetatorii au calculat un presupus prejudiciu de aproape 20 de milioane de lei.

Prin inculpați se numără și Ioan Lucian Mureșan, fost șef AVAS și fost soț al creatoarei de modă Rita Mureșan, potrivit presei centrale.

De menționat că faptele ce li se impută acuzaților au legătură cu fosta fabrică „Solventul“ Timișoara.
 

Lista inculpaților

Conform Portalului instanțelor de judecată, persoanele trimise în judecată în dosarul 8314/118/2020 sunt Ioan Lucian Mureșan, Laurențiu Ionuț Niculescu, Lavinia Narcisa Niculescu și Aurelia Postole. Cele cinci societăți deferite instanței sunt Inter Industries SRL, Profuture SRL, Go Invest RNG, Blue Star Group SRL și Metal Trade RNG SRL.

La momentul de față, patru din cele cinci firme sunt în faliment, respectiv: Inter Industries Management, Profuture SRL Constanța, Go Invest RNG și Blue Star Group SRL.
 

Date din ancheta procurorilor

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

SC Inter Industrie Management ar fi achiziționat, în anul 2008, instalațiile aflate pe platforma fostei fabrici „Solventul” Timișoara, acestea urmând a fi valorificate ulterior ca deșeuri metalice.

În acest context, în perioada 2009-2011, primii doi inculpați, beneficiind de ajutorul celorlalți, ar fi creat un circuit comercial și financiar fraudulos constând în vânzări – cumpărări fictive reciproce, succesive, de servicii și bunuri (mijloace fixe și deșeuri aparținând fostului combinat „Solventul” Timișoara). Aceste demersuri ar fi avut ca finalitate evidențierea, în actele contabile sau în alte documente legale, de venituri și cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale în scopul sutragerii de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului.

Acționând în această manieră, inculpații ar fi prejudiciat bugetul de stat cu suma de 19.696.602 lei (din care impozit pe profit 9.004.161 lei și TVA 10.692.441 lei), sumă cu care Agenția Națională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză.

Într-un context asemănător, aceeași doi inculpați s-ar fi asociat cu ceilalți oameni de afaceri și, în urma punerii în aplicare a unui circuit comercial și financiar fraudulos, ar fi procedat astfel încât SC Inter Industries Management SRL să obțină pe nedrept suma de 405.663 lei, cu titlu de rambursări TVA, aferente perioadei 01.11.2009 – 31.12.2011. Această sumă de bani a fost refuzată la plată de organele fiscale.


În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.


Citește și

Ioan Lucian Mureșan, fost șef AVAS, trimis în judecată. Totul despre firmele din dosarul de la DNA Constanța!

Date din ancheta DNA Constanța
Cum au intrat în faliment patru din cele cinci firme trimise în judecată în dosarul fostului șef AVAS

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizie definitivă pentru Ioan Lucian Mureșan, fost șef AVAS, trimis în judecată de DNA Constanța!

13 Oct 2021 3313

Ioan Lucian Mureșan, fost șef AVAS, trimis în judecată de DNA Constanța! Prima decizie

01 Jul 2021 1717

Cameră preliminară Tribunalul Constanța a stabilit ziua pronunțării în dosarul fostului șef al AVAS

21 May 2021 1578

DNA Constanța l-a trimis în judecată pe Ioan Mureșan, fost șef AVAS! Ultima decizie a tribunalului

28 Apr 2021 1868

Date din ancheta DNA Constanța Cum au intrat în faliment patru din cele cinci firme trimise în judecată în dosarul fostului șef AVAS

12 Jan 2021 2934

Ioan Lucian Mureșan, fost șef AVAS, trimis în judecată. Totul despre firmele din dosarul de la DNA Constanța!

09 Jan 2021 3631