Ionel Badiu, fost inspector superior CJ Tulcea, acord de recunoaștere a vinovăției cu DNA. Când se va pronunța tribunalul


 
Judecătorii de la Tribunalul Tulcea au stabilit data la care se vor pronunța asupra acordului de recunoaștere a vinovăției încheiat între DNA Constanța și Ionel Badiu, fost inspector superior în cadrul Consiliului Județean Tulcea – Compartimentul Autoritatea Județeană de Autorizare Transport Public.
 
Cel în cauză este suspectat de luare de mită.

Magistrații sunt așteptați să se pronunțe în cauză la data de 28 iunie 2022
 
În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
La data de 04 aprilie 2022, inculpatul Badiu Ionel, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, cu titlu de mită, suma de 500 de lei, de la un om de afaceri, pentru a nu aplica sancțiuni contravenționale șoferilor, angajați ai societății pe care acesta din urmă o administra, în legătură cu depășirea tonajului pe drumurile publice.
 
În momentul primirii banilor menționați mai sus, inculpatul ar fi fost suprins în flagrant de către procurori.
 
În prezența avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina lui, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:
 
- 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor de: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii.
 
Dosarul de urmărire penală privind-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul Tulcea.
 
Acordul de recunoaștere a vinovăției reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doi foști primari din Constanța, trimiși în judecată de DNA! Dosarul, la rejudecare! Noul termen în septembrie

11 Aug 2022 174

DNA a încheiat două acorduri de recunoaștere a vinovăției! Unul dintre inculpați avea acces la informații clasificate „secret“ (DOCUMENTE)

08 Aug 2022 1343

Un tulcean trimis în judecată de DNA Constanța, achitat! Dosarul, în apel

07 Aug 2022 681

Premieră la DNA Constanța! Sala de judecată se mută în casa unui cetățean din Tulcea!

05 Aug 2022 5538

PUD lansat în consultare publică. Vor să-și facă casă pe o stradă din zona istorică a Constanței. O parte din teren a fost sub sechestrul DNA (DOCUMENTE)

05 Aug 2022 1099

Dosarul unui fost consilier județean, amânat pentru septembrie

03 Aug 2022 640

Un comisar șef din Poliția Transporturi Constanța a recunoscut tot la DNA

02 Aug 2022 2061

Surse Fostul șef al Poliţiei Transporturi Constanţa, acord de recunoaștere a vinovăției la DNA

28 Jul 2022 4633

Legături cu o retrocedare de răsunet din Constanța! Omul de afaceri Horia Simu și fostul deputat UDMR Marko Attila Gabor, achitați definitiv

21 Jul 2022 784

Începe procesul lui Geronimo Răducu Brănescu, fostul șef al ANSVSA și DSV Constanța! Decizia, contestată

20 Jul 2022 685

Anton Stan, șef serviciu în Biosfera Delta Dunării, condamnat definitiv! Dosarul s-ar putea rejudeca

17 Jul 2022 1734

Un fost primar din județul Constanța, trimis în judecată de procurorii Anticorupție! Explicații DNA (RECHIZITORIU)

15 Jul 2022 5968

Prestige Hotel & Resort SRL, controlată de Gilberto Bivona, fost administrator al Cazinoului din Mamaia, vizată de o cerere de insolvență

13 Jul 2022 1021

Dosarul Retrocedărilor Sechestru DNA în Constanța Veche! Judecătorii au refuzat să ridice măsura. Cazul, ajuns la Tribunal

11 Jul 2022 5557

DNA Constanța a trimis în judecată un fost director din Ministerul Transporturilor! Anunțul Tribunalului București

11 Jul 2022 1218