Ionuț Adrian Fotin, de la Antifraudă Constanța, a recunoscut tot la DNA
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art.483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției inculpatului Fotin Ionuț Adrian (cercetat în stare de arest preventiv), la data faptei inspector în cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Constanța, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada iulie-august 2021, cu ocazia unui control inițiat și efectuat de inculpatul Fotin Ionuț Adrian, în calitatea menționată mai sus, acesta ar fi primit suma de 2.000 lei de la reprezentantul societății comerciale controlate, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

Ulterior, la data de 20 septembrie 2021, în legătură cu efectuarea aceleiași activități de control, inculpatul ar fi acceptat promisiunea omului de afaceri de a-i da în viitor  suma de 4.000 lei.

În prezența avocatului, inculpatul Fotin Ionuț Adrian a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:
- doi ani și zece luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de trei ani și interzicerea, pe o perioadă de trei ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat.

Dosarul de urmărire penală privind pe inculpat împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Constanța.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Averea și interesele


Potrivit ultimei declarații de avere pusă la dispoziție de către Agenția Națională de Integritate, pentru anul 2020, Ionuț Adrian Fotin, inspector în cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Constanța, nu are terenuri, case, mașini, conturi ori depozite bancare.  
 
Potrivit propriilor consemnări, Fotin a luat, în 2015, de la o unitate bancară 45.000 de lei, scadența fiind în anul 2020.    
 
În calitate de inspector în cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Constanța, cel în cauză  a primit un venit de 53.168 de lei.

Pentru anul 2019, venitul a fost de 46.322 de lei, conform declarației de avere.

În declarația de avere completată pentru anul 2014, cel în cauză a declarat un venit de 4500 de lei în calitate de consilier la Primăria municipiului Fetești.  

Ionuț Adrian Fotin, inspector în cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Constanța,, nu are interese, după cum a menționat în ultima declarație de interese pusă la dispoziție de ANI.

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acord de recunoaștere la DNA Cum a soluționat Tribunalul Constanța dosarul inspectorului Fotin, de la Antifraudă

25 Dec 2021 2112

Doi inspectori ANAF Constanța, acuzați de luare de mită, au făcut înțelegeri cu procurorii Anticorupție (document)

15 Nov 2021 4405

Oficial! Ionuț Adrian Fotin, fost inspector la Antifraudă Constanța, acuzat de mită, va fi pus în libertate

11 Nov 2021 1850

Update. Arest pentru 15 zile Ce avere are Ionuț Adrian Fotin, inspector Antifraudă Constanța, reținut pentru luare de mită (documente)

04 Nov 2021 4817