Ionuţ Voinescu, şeful Frontierei de la Agigea, achitat! Pentru a doua oară

Trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, Ionuţ Voinescu, ofiţer de poliţie în cadrul Gărzii de Coastă, şeful Punctului de Trecere a Frontierei Constanţa Sud (Agigea), suspectat de abuz în serviciu, dar şi de participaţie improprie la fals intelectual, a fost achitat de judecători.
 
Şeful PTF Constanţa Sud (Agigea) nu se află pentru prima dată în această situaţie. În 2014, Ionuţ Voinescu a fost achitat definitiv de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României într-un alt dosar penal, instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Revenind la primul dosar, Ionuţ Voinescu, ofiţer de poliţie în cadrul Gărzii de Coastă, şeful Punctului de Trecere a Frontierei Constanţa Sud (Agigea), a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa pe data de 17 iulie 2015.
 
După 14 termene, ieri, Marius Nastasia, judecător al Judecătoria Constanţa, a soluţionat, conform surselor noastre, prezenta cauză şi a decis achitarea şefului Punctului de Trecere a Frontierei Constanţa Sud.
 
„Achită pe inculpatul Ionuţ Voinescu (...), privind comiterea infracţiunii de abuz în serviciu, întrucât fapta săvârşită de inculpat nu este prevăzută de legea penală. Achită pe acelaşi inculpat, privind comiterea infracţiunii de participaţie improprie la fals intelectual, întrucât fapta nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia“, potrivit minutei judecătoreşti. Decizia judecătorului Marius Nastasia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Potrivit unor surse, cercetările în acest dosar au pornit după ce în Portul Constanţa a sosit un vapor din Georgia, iar Ionuţ Voinescu s-ar fi aflat în concediu. Pe vas se aflau doi cetăţeni georgieni, care au fost duşi la Spitalul Clinic Judeţean pentru efectuarea unor analize de specialitate. Transferul la unitatea sanitară s-a făcut, spun sursele noastre, fără ca poliţiştii să elibereze vize speciale pentru urgenţe medicale. Cei doi georgieni au reuşit să părăsească spitalul, fiind prinşi ulterior. Din câte se pare, la puţin timp după ce au fugit din spital, poliţiştii ar fi emis cele două vize anterior menţionate, aspect care ar fi atras atenţia procurorilor.
 
Amintim că, pe data de 2 decembrie 2013, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Ionuţ Voinescu, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în formă continuată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, „în perioada 15 martie 2008 - 17 octombrie 2011, respectiv 2 aprilie 2011 - 28 iunie 2013, inculpatul Voinescu Ionuţ, în mod repetat, administrând în fapt, prin interpuşi, activitatea a două societăţi comerciale, SC Apollodor Services SRL şi SC Evolution Truck SRL, a efectuat un număr de 277 de operaţiuni financiare, respectiv 51 de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia de ofiţer de poliţie în cadrul Gărzii de Coastă, funcţie pe care o deţinea în perioadele respective“.
 

„SC Apollodor Services SRL, firmă cu activitate de transport rutier, a fost înfiinţată de inculpatul Voinescu Ionuţ, care, ulterior, a ieşit din societate şi a predat-o viitoarei sale soţii şi apoi soacrei sale. Cu toate acestea, inculpatul a continuat să administreze societatea, fiind împuternicit în acest sens prin procură. Potrivit probatoriului administrat în cauză, inculpatul ar fi fost cel care direcţiona transporturile efectuate, se ocupa de alimentarea camioanelor cu combustibil, de furnizarea pieselor de schimb şi de efectuarea reparaţiilor necesare şi ar fi fost cel care achita salariile angajaţilor. Tot din rechizitoriu a reieşit că, ulterior, inculpatul a coordonat, condus şi verificat şi activitatea de transport rutier de mărfuri desfăşurată de SC Evolution Truck SRL, care era de fapt continuatoarea firmei SC Apollodor Services SRL, având acelaşi obiect de activitate.
 
În acest sens, probatoriul indică faptul că inculpatul era persoana căreia şoferii angajaţi îi comunicau date privind situaţia camioanelor, după cum tot el era cel care îi dirija pe aceştia, transmiţându-le destinaţiile şi mărfurile care trebuiau transportate. De asemenea, inculpatul ţinea legătura telefonic cu partenerii contractuali, discutând despre executarea obligaţiilor reciproce, despre documentele financiar-contabile şi despre plăţile care se efectuau“, conform rechizitoriului.

 
La jumătatea lunii octombrie 2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a închis definitiv dosarul mai sus precizat prin achitarea şefului Punctului de Trecere a Frontierei Constanţa Sud (Agigea).
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțenii ar putea să nu mai fie obligați să poarte masca de protecție în spațiile publice deschise. Proces câștigat în primă instanță

25 Dec 2020 4069

Judecata în dosarul privind achiziţia corvetelor multifuncţionale a ajuns la final

08 Jul 2020 2059

Achiziţia celor patru corvete multifuncţionale, în atenţia judecătorilor (document)

19 Feb 2020 2623

Procesul privind achiziţia corvetelor multifuncţionale, amânat

22 Jan 2020 2182

Achiziţia corvetelor multifuncţionale, în atenţia judecătorilor

22 Jan 2020 2430

Procesul privind achiziţia corvetelor multifuncţionale, amânat. Cine sunt câştigătorii şi contestatarii

09 Jan 2020 1928

Cazul georgienilor care au fugit din Spitalul Judeţean Şeful Frontierei de la Agigea a fost achitat definitiv

21 Dec 2017 2771

Doi georgieni au fugit din Spitalul Judeţean. Şeful Frontierei de la Agigea, trimis în judecată şi ulterior achitat! Dosarul, redeschis în mai

04 Apr 2017 3047

Ionuţ Voinescu, şeful Frontierei de la Agigea, achitat! Procurorii, nemulţumiţi

24 Dec 2016 2547

Surse - doi cetăţeni georgieni ar fi fugit din Spitalul Judeţean Începe judecata lui Ionuţ Voinescu, şeful Poliţiei de Frontieră de la Agigea

20 Oct 2015 1955

Dosarul şefului Frontierei de la Agigea, primul termen în octombrie

04 Aug 2015 1919

Surse judiciare Ionuţ Voinescu, şeful Punctului de Trecere a Frontierei Constanţa Sud, trimis din nou în judecată?

20 Jul 2015 2953

Şeful Frontierei Constanţa Sud Ofiţerul Ionuţ Voinescu, inculpat degeaba (document)

22 Oct 2014 3324

Trimis în judecată de DNAIonuţ Voinescu, şeful Frontierei de la Agigea, achitat definitiv

21 Oct 2014 2233