Jaf la un bancomat în Lumina! Sentință definitivă (VIDEO)

 
  • Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, care l-au acuzat pe inculpat de furt calificat, distrugere și nerespectarea regimului materiilor explozive, aflate în concurs.
 
 
Sentință definitivă în dosarul bancomatului aruncat în aer în localitatea Lumina, în februarie 2020! Curtea de Apel Constanța a menținut în parte decizia primei instanțe, respectiv Tribunalul Constanța, prin intermediul căreia s-a decis condamnarea unuia dintre inculpați la opt ani și patru luni de închisoare cu executare.
 
Vinerea trecută, Curtea de Apel a contopit cele trei pedepse accesorii aplicate inculpatului în pedeapsa accesorie cea mai grea, constând în interzicerea exercitării drepturilor prevăzute de art.66 alin.(1) lit.a) lit.b) şi lit. h) C.pen., respectiv dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat şi dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme, care se execută conform art. 65 alin. 3 C.penal.
 
În rest, instanța de apel a menținut celelalte dispoziții ale sentinței penale apelate, care nu sunt contrarii prezentei decizii.
 
Decizia Curții de Apel este definitivă.
 
 Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, care l-au acuzat pe inculpat de furt calificat, distrugere și nerespectarea regimului materiilor explozive, aflate în concurs.
 
De precizat că tot în legătură cu acest dosar, procurorii au decis trimiterea în judecată a unui alt bărbat, bănuit și el de săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, distrugere și nerespectarea regimului materiilor explozive, aflate în concurs. Acest ultim inculpat era dat în urmărire întrucât avea de executat un mandat de 4 ani închisoare și un rest de pedeapsă de 943 zile închisoare dintr-o pedeapsă anterioară de 8 ani închisoare.
 
Conform procurorilor, probatoriul administrat în cauză a relevat, că în noaptea de 25/26.02.2020, în jurul orelor 02:00, prin folosirea de materiale explozive, au fost provocate distrugeri la aparatul ATM aparţinând CEC Bank, instalat pe peretele exterior al S.C. L.S. S.R.L. din comuna Lumina. Din cauza deflagraţiei, magazinul alimentar a suferit prejudicii prin distrugerea mai multor categorii de marfă şi a unor obiecte şi articole de mobilier din interior.
 

Prin spargerea geamului tip termopan s-a pătruns în interior şi a fost sustrase din aparatul ATM două casete cu bani în care se afla suma totală de 65.110 lei, cauzând un prejudiciu în dauna CEC BANK în valoare de 117.721, 56 lei.
 
În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii asupra sumei de 4.827 lei, în vederea recuperării pagubei produse prin infracțiunile săvârșite.

 
În soluționarea dosarelor penale procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au avut sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța – Serviciul de Investigații Criminale și Serviciul de Acțiuni Speciale, precum și Brigada de Operațiuni Speciale Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Amenințare cu bombă
Jaf la o bancă din Mangalia! Date din anchetă

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Jaf la un bancomat din Lumina! Prima condamnare (VIDEO)

12 Feb 2022 2208

Mascații, surprinși de ce au găsit la percheziții Condamnare definitivă în dosarul bancomatului aruncat în aer în Lumina (video)

09 Oct 2021 2968

Arest menținut Dosarul bancomatului aruncat în aer în Lumina a primit un nou termen

01 Dec 2020 1987

Bancomat aruncat în aer la Lumina. Ultima decizie a judecătorilor (video)

20 Aug 2020 1978

Noutăți în cazul ​furtului din bancomat, din localitatea Lumina (video)

26 May 2020 3725

Județul Constanța Bărbat, arestat într-un dosar penal privind furtul dintr-un bancomat din Lumina

25 May 2020 2304

Arestarea momentului la Constanța! Mandatul, emis în cazul bancomatului aruncat în aer la Lumina (video)

24 Mar 2020 4936

Explozie la un bancomat din incinta unei societăți comerciale din localitatea Lumina. Hoții au fugit cu o sumă de bani (galerie foto+video)

26 Feb 2020 5210