Jean Uncheşelu, procurorul care l-a trimis în judecată pe Victor Ponta, pleacă din Parchetul Tribunalului Brăila (rechizitoriu)Jean-Nicolae Uncheşelu, procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, solicită transferul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov ori la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova .
 
Cererea procurorului se află în atenţia membrilor Consiliului Superior al Magistraturii. 
 
În prezent, Uncheşelu derulează activităţi specifice la Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie din Direcţia Naţională Anticorupţie! În vară, magistratului i-a fost prelungită delegarea până la data de 31 decembrie.
 
În luna septembrie 2015, Uncheşelu a dispus trimiterea în judecată a lui Victor Viorel Ponta, fost avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel“, fost prim-ministru al României, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălare a banilor.
 
Jean-Nicolae Uncheşelu este absolvent al Institutului Naţional al Magistraturii, el promovând examenul de capacitate organizat în perioada 6 august - 13 decembrie 2010. La data de 2 februarie 2011, Uncheşelu a fost numit procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, prin decret prezidenţial, acesta fiind semnat de preşedintele României, pe atunci Traian Băsescu. Tot la începutul lunii februarie 2011, Băsescu a semnat şi decretele necesare numirii în funcţia de judecător, respectiv procuror, a mai multor magistraţi la Constanţa. Daniel Nicola Gheorghiu a fost numit la Judecătoria Tulcea, Cătălin Jigău, Costin Smarandi şi Aniela Adriana Staicu, la Judecătoria Constanţa, iar Constantin Conortos, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Citeşte şi  Procurorul Uncheşelu a dispus trimiterea în judecată - Victor Ponta a fost deferit Justiţiei pentru 19 infracţiuni (document)


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Jean Uncheşelu, procurorul care l-a trimis în judecată pe Victor Ponta, vrea să plece din DNA

09 Jun 2018 1594

S-a decis unde va lucra anul acesta Jean Uncheşelu, procurorul care l-a trimis în judecată pe Victor Ponta

09 Jul 2016 2041

Editorial Justiţia, executată din toate poziţiile!

07 Oct 2015 1311

Procurorul Uncheşelu a dispus trimiterea în judecată Victor Ponta a fost deferit Justiţiei pentru 19 infracţiuni (document)

18 Sep 2015 1633

Editorial Cine ar trebui să-şi dea demisia? Procurorul Uncheşelu ori premierul Ponta?

20 Aug 2015 2356

Premierul Victor Ponta, inculpat în dosarul lui Dan Şova Procurorul de caz, fost coleg cu judecătorii din Constanţa

14 Jul 2015 2487

B1 TV Procurorul Uncheșelu, ținta principală a PSD

12 Jun 2015 1494

Fost coleg cu judecători din Constanţa Averea şi interesele procurorului care-l urmăreşte penal pe Victor Ponta (documente)

06 Jun 2015 4228