Jean Uncheşelu, procurorul care l-a trimis în judecată pe Victor Ponta, vrea să plece din DNA


Consiliul Superior al Magistraturii va analiza în proxima şedinţă nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind cererea formulată de Jean-Nicolae Uncheşelu de încetare a activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie. Magistratul solicită continuarea activităţii la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj sau la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.
 
În prezent, Uncheşelu derulează activităţi specifice la Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie din Direcţia Naţională Anticorupţie.
 
Amintim că, în luna septembrie 2015, Uncheşelu a dispus trimiterea în judecată a lui Victor Viorel Ponta, fost avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel“, fost prim-ministru al României, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălare a banilor. În cauză, Victor Viorel Ponta a fost achitat, decizia nefiind una definitivă.
 
Jean-Nicolae Uncheşelu este absolvent al Institutului Naţional al Magistraturii, el promovând examenul de capacitate organizat în perioada 6 august - 13 decembrie 2010. La data de 2 februarie 2011, Uncheşelu a fost numit procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, prin decret prezidenţial, acesta fiind semnat de preşedintele României, pe atunci Traian Băsescu.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Jean Uncheşelu, procurorul care l-a trimis în judecată pe Victor Ponta, pleacă din Parchetul Tribunalului Brăila (rechizitoriu)

26 Oct 2016 3429

S-a decis unde va lucra anul acesta Jean Uncheşelu, procurorul care l-a trimis în judecată pe Victor Ponta

09 Jul 2016 2041

Procurorul Uncheşelu a dispus trimiterea în judecată Victor Ponta a fost deferit Justiţiei pentru 19 infracţiuni (document)

18 Sep 2015 1633

Editorial Cine ar trebui să-şi dea demisia? Procurorul Uncheşelu ori premierul Ponta?

20 Aug 2015 2356

Premierul Victor Ponta, inculpat în dosarul lui Dan Şova Procurorul de caz, fost coleg cu judecătorii din Constanţa

14 Jul 2015 2487

B1 TV Procurorul Uncheșelu, ținta principală a PSD

12 Jun 2015 1494

Fost coleg cu judecători din Constanţa Averea şi interesele procurorului care-l urmăreşte penal pe Victor Ponta (documente)

06 Jun 2015 4228