Judecată alături de fostul primar Radu Mazăre, firma Bulevard SA are undă verde pentru lichidare


Firma Bulevard SA, judecată alături de fostul primar Radu Mazăre și de alți apropiați ai acestuia într-un dosar de spălare de bani, a primit undă verde pentru a demara procedura de lichidare. Magistrații Curții de Apel Constanța au admis recent solicitarea reprezentanților Bulevard SA și au hotărât să revoce măsura preventivă de suspendare a procedurii de lichidare. Hotărârea Curții de Apel este definitivă și a aparținut Completului C 3 A, format din judecătoarele Cristina Eleni Marcu și Adriana Ispas.

Decizia judecătorilor a fost luată în cadrul procesului penal în care procurorii anticorupție constănțeni au acuzat societatea, alături de fostul primar Radu Mazăre și de alte persoane, de spălare de bani. În rechizitoriul întocmit de anchetatori și transmis instanței de judecată se vorbește despre vânzarea de către municipalitate către firmele controlate de afacerista Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, la preţuri derizorii, a două terenuri din zone simbol ale staţiunii Mamaia.
 

Condamnări în primă instanță


În urma judecării cazului la prima instanță, Mazăre a luat șase ani și șase luni de închisoare, Sorina-Gina Hortolomei-Moscu a primit o pedeapsă de doi ani și 11 luni cu suspendare, iar firma Bulevard SA alături de Mehmetoglu și Millenium Global Development (ultimele două de asemenea deferite instanței) au primit amenzi penale.
Bulevard SA și Millenium Global Development au fost obligate să achite 250.000 de lei drept amendă penală, iar Mehmetoglu – 500.000 de lei.


Prin aceeași sentință, s-a decis suspendarea activității firmelor pentru o perioadă de trei luni, fiindu-le interzis accesul la licitații pentru contracte publice timp de un an. În plus, pentru Bulevard SA s-a decis și menținerea măsurii preventive de a i se suspenda lichidarea. Așa cum precizam și în alte ediții, condamnările persoanelor și măsurile luate față de cele trei societăți intră în vigoare la rămânerea definitivă a acestei sentințe. Hotărârea de condamnare a fost pronunțată de judecătorii Tribunalului Constanța, dar a fost atacată în apel de acuzați, astfel că dosarul a ajuns acum în atenția Curții de Apel Constanța.


Așa se face că magistrații acestei instanțe au fost cei care au avut calitatea de a se pronunța cu privire la măsura preventivă privind lichidarea Bulevard SA, ei fiind cei ce au decis revocarea acestei măsuri.


După cum arătam în edițiile anterioare, acțiunile Bulevard SA sunt deținute în proporție de 97,692 de către SC Holland Development Group SA și restul de 2,308% din acțiuni revin unei liste acționari (75 de acționari). Administratorul Bulevard este firma colegă de inculpare, respectiv Millenium Global Development SA. Lichidatorii societății sunt Lițcanu și Gheorghiță SPRL, prin Irina Eva Lițcanu. În 2016 și 2017, firma a fost pe 0. Activitatea principală a societății este reprezentantă de „restaurante“, iar printre cele 178 de activităţi secundare se numără şi activităţi de arhitectură, de reprezentare media, creşterea păsărilor, diferite tipuri de comerţ, activități de pompe funebre ori activităţi de întreţinere corporală.



În ce privește procesul penal pentru stabilirea vinovăției ori a nevinovăției fostului primar Radu Mazăre, a afaceristei Sorina-Gina Hortolomei-Moscu și a societăților arătate cu degetul de către procurorii Serviciului Teritorial Anticorupție Constanța al DNA, acesta se desfășoară în continuare la Curtea de Apel.


 

Citește și:

Mehmetoglu, Bulevard şi Millenium Global Development Cum o duc acum firmele acuzate de DNA Constanţa de spălare de bani şi condamnate iniţial de judecători

Şase ani şi şase luni de închisoare cu executare în primă instanţă pentru Radu Mazăre. Ce s-a decis ieri la Constanţa


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În atenția șoferilor Trafic restricționat pe strada Mihai Viteazu din municipiul Constanța, din cauza unor lucrări de asfaltare

20 Mar 2024 657

Primăria Constanța Se lucrează la montarea băncilor și coșurilor de gunoi pe bulevardele Alexandru Lăpușneanu, 1 Decembrie 1918, 1 Mai și șoseaua Mangaliei

01 Mar 2024 468

Elefant Online SA cere să intre în insolvență! Firma deține celebrul magazin online elefant.ro

02 Feb 2024 1098

SUA Protestatari au blocat traficul lângă Aeroportul din Los Angeles. Aceștia cer încetarea focului în Fâșia Gaza

16 Dec 2023 647

Știri Constanța azi Doi câini periculoși și nesupravegheați umblă pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din municipiu (FOTO+VIDEO)

07 Sep 2023 1766

Trafic de coșmar pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din municipiul Constanța (GALERIE FOTO)

04 May 2023 1382

Ce s-a întâmplat cu șoferul care a făcut drifturi pe bulevardul Tomis. Oficial de la Poliția Rutieră

10 Jan 2023 15549

Avarie RAJA pe bulevardul Tomis. Traficul rutier restricționat pe sensul de mers dinspre strada Soveja spre bulevardul Al. Lăpușneanu

29 Dec 2022 1071

Trei sensuri giratorii ar putea fi dezafectate pe bulevardul I.C. Brătianu, iar locurile de parcare vor fi desființate (DOCUMENT)

06 Oct 2022 6663

Două mașini au luat foc în Timișoara după ce s-au izbit. Pasagerii s-au evacuat la limită (VIDEO)

28 May 2022 1898

Compania Bulevard SA a intrat oficial în lichidare! Raportul final și situația financiară finală de lichidare, depuse la Registrul Comerțului

12 Apr 2022 1290

Răspuns negativ pentru o firmă care vrea să construiască o spălătorie pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța

31 Dec 2021 1655

Vechiul Hotel Bulevard, din Constanța veche – „caz închis!“, la Curtea Supremă! Ce răspuns au avut judecătorii pentru juniorul Muntmark

01 Dec 2021 2837

Constanța Trafic îngreunat pe bulevardul Mamaia! Vezi motivul şi cât durează

11 Nov 2021 1482

După o achitare de răsunet Proces de importanţă deosebită, la Tribunalul Constanţa, pentru simbolurile staţiunii Mamaia!

15 Sep 2021 4500