Judecătoarea Claudia Bodean s-a abținut în dosarul Făgădău - Comănescu


 
  • „Admite declaraţia de abţinere formulată de doamna judecător Claudia Bodean. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică“, se mai arată în decizia Curții.
 
Claudia Bodean, judecător în cadrul Secției I Civilă din Curtea de Apel Constanța a formulat o cerere de abținere în dosarul în care Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța l-a dat în judecată pe Valentin Gabriel Comănescu.
 
Cererea de abținere a magistratului Claudia Bodean a fost admisă, conform portalului instanțelor de judecată, context în care în locul ei va intra un alt judecător al Curții de Apel.

Noul termen a fost stabilit pentru data de 23 martie 2022.
 
„Admite declaraţia de abţinere formulată de doamna judecător Claudia Bodean. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică“, se mai arată în decizia Curții.
 
Claudia Bodean este soția lui Andrei Bodean, procurorul șef al DNA Constanța.
 
Revenind la dosarul Făgădău - Comănescu, prin cererea de chemare în judecată înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța, conform rolii.ro, Decebal Făgădău a solicitat în contradictoriu cu Valentin Gabriel Comănescu pronunțarea unei hotărâri prin care să se dispună, printre altele, constatarea încălcării drepturilor nepatrimoniale, respectiv dreptul la onoare, demnitate și reputație, în urma unei declarații susținute de către pârât, obligarea celui din urmă la exprimarea în mod public a regretului în legătură cu declarația defăimătoare la adresa sa.
 
Decebal Făgădău a mai solicitat interzicerea ca pe viitor Valentin Gabriel Comănescu să mai dea declarații publice care să îl vizeze, de genul celor pentru care se solicită atragerea răspunderii civile, iar Comănescu să fie obligat la plata sumei de 250.000 lei, reprezentând daune-interese pentru prejudiciile nepatrimoniale cauzate de conduita ilicită a acestuia, cu cheltuieli de judecată.  
 

Așa cum am mai arătat, prezentul dosar a mai fost soluționat în primă instanță de Tribunalul Constanța, prin Hotarârea nr. 1706/2021, prin respingerea acțiunii introduse de Decebal Făgădău.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
După ce a fost chemată în instanță
Blue Wings SRL, una dintre firmele controlate de Gabriel Comănescu, și-a achitat datoria către Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Patru judecători de la Curtea de Apel Constanța ar fi fost ameninţați cu acte de violenţă! Începe judecata (RECHIZITORIU+MINUTĂ)

22 Apr 2024 485

Judecători amenințați la Constanța! „Este ca și cum Irod l-ar acuza pe pruncul Iisus cu privire la propriile lui crime!“ (RECHIZITORIU)

11 Mar 2024 1019

Magistrații analizează măsura preventivă în dosarul celor patru judecători din Constanța ce ar fi fost ameninţați cu acte de violenţă!

20 Feb 2024 786

Cine face parte din Comisia de Cercetare a Averilor din cadrul Curții de Apel Constanța

07 Jan 2024 847

Mihai Lupu, președinte al Consiliului Județean Constanța, prima reacție după clasarea de la DNA – „M-am liniștit acum! Era și normal, sunt nevinovat!“

14 Dec 2023 1083

Averea şi interesele lui Andrei Bodean, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție Constanța! (DOCUMENTE)

28 Jun 2023 2821

Judecătoarele Crina Mihaela Popescu și Claudia Bodean, de la Curtea de Apel Constanța, rămân în procesul pentru prejudiciul din Dosarul Retrocedărilor (ÎNCHEIERE)

06 Jun 2023 4802

Judecătoarele Crina Mihaela Popescu şi Claudia Bodean, de la Curtea de Apel, vizate de o cerere de recuzare în dosarul pentru prejudiciul din Dosarul Retrocedărilor (ÎNCHEIERE)

24 May 2023 3286

Soarta terenului de lângă Spitalul Clinic CF Constanța, decisă de Curtea de Apel. Judecătorii au vorbit despre „încălcarea dreptului la apărare“

06 Jan 2022 1687

Dosar civil pentru Constanța Veche, închis definitiv de Curtea de Apel!

29 Nov 2021 2176

Terenul din Bulevardul 1 Mai, disputat de Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța și municipalitate. S-a terminat procesul!

01 Oct 2021 2220

Judecătorii Ceauşu, Nestor şi Bodean nu vor fi transferaţi la alte instanţe

21 Nov 2019 3126

Schimb de forţe în instanţele constănţene - ce judecători vor să vină aici, ce judecători cer să plece

21 Oct 2019 3621

CSM a prelungit mandatul lui Andrei Bodean în funcţia de procuror şef la DNA Constanţa

27 Aug 2019 3145

Nicuşor Constantinescu, prezent la DNA Constanţa (galerie foto+video)

15 Apr 2019 3788