Judecătoarea Mara Iacob și-a motivat decizia în cazul avocatului Adrian Gheorghiţă agresat de un polițistul Tiberiu Petrovici

  • Potrivit motivării judecătoarei Mara Isabella Iacob, „în timpul procesului penal, inculpatul a încercat să acrediteze ideea că persoana vătămată s-a prezentat la sediul Poliției sub un motiv fals, că în realitate totul a fost o înscenare“.
 
Mara Isabella Iacob, magistrat al Judecătoriei Constanța, și-a motivat decizia luată în dosarul în care polițistul Tiberiu Petrovici, din cadrul poliției Mamaia, a primit opt luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj judiciar și pentru purtare abuzivă.
 
Victima polițistului Petrovici a fost avocatul Adrian Gheorghiță, din Baroul Constanța, ambii aflându-se în timpul serviciului.
 
Decizia judecătoarei Mara Isabella Iacob a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 


În pauza de masă

Conform actului de acuzare, pe data de 29 august 2019, polițistul Tiberiu Petrovici, aflându-se în exercițiul atribuțiunilor de serviciu, în timpul pauzei de masă, l-ar fi agresat pe avocatul Adrian Gheorghiță, care se afla, la rândul său, într-o cauză, în sediul Poliției Mamaia, în calitate de membru al Baroului.
 
 

Termen de supraveghere, doi ani

Instanța a stabilit pentru polițistul Tiberiu Petrovici, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj judiciar, pedeapsa de șase luni de închisoare, și pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă pedeapsa de șase luni închisoare.
 
În continuare, judecătoarea Mara Isabella Iacob a stabilit pentru inculpat pedeapsa de șase luni de închisoare, la care s-a adaugat o treime din cealaltă pedeapsă stabilită - două luni de închisoare, în final stabilind pentru inculpat pedeapsa de opt luni de închisoare.
 
Instanța a dispus amânarea aplicării pedepsei, iar termenul de supraveghere a fost stabilit la doi ani.
 
 

Muncă în folosul comunităţii

Polițistul a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii la una din următoarele unităţi: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf.Apostol Andrei“ Constanţa sau Direcţia de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa, pe o perioadă de 30 zile, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.

 


Potrivit inculpatului, totul a fost o înscenare!

Potrivit motivării judecătoarei Mara Isabella Iacob, „în timpul procesului penal, inculpatul a încercat să acrediteze ideea că persoana vătămată s-a prezentat la sediul Poliției sub un motiv fals, că în realitate totul a fost o înscenare“.
 

„De altfel, pornind de la această idee a și solicitat achitarea sa sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj judiciar și purtare abuzivă. Instanța arată că nu poate reține apărările inculpatului, din moment ce acțiunea violentă a fost dovedită în prezenta cauză. Mai mult, subliniază instanța că inculpatul, având o funcție publică, trebuie să dea dovadă de suficientă răbdare și stăpânire de sine“, conform motivării.
 
„Pe de altă parte, coroborarea probelor din dosar a evidențiat faptul că persoana vătămată i-a reproșat în mod repetat inculpatului că îi vorbește în timp ce consumă alimente, exprimarea utilizată de persoana vătămată fiind mult mai nepotrivită. Având în vedere data săvârșirii infracțiunii, consecințele minime produse asupra victimei din punct de vedere al integrității corporale, vârsta inculpatului și posibilitățile sale de îndreptare, instanța consideră că la acest moment nu se impune condamnarea sa, fiind suficientă aplicarea unor pedepse și supravegherea pe durata termenului legal“, se mai arată în motivarea hotărârii.
 
Decizia judecătoarei Mara Isabella Iacob a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 

Citește și
 
Oficial IPJ
Un minor băut a condus un autoturism, a lovit o bordură, un gard și s-a oprit într-un copac, la Medgidia

 
Carantină în Constanța. Polițiștii au verificat aproape 2.000 de mașini
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Avocat agresat în sediul Poliției Mamaia! Dosarul, în apel

05 Apr 2021 1245

Polițistul Tiberiu Petrovici l-ar fi agresat pe avocatul Adrian Gheorghiță. Procesul, amânat

30 Oct 2020 1078

Ce s-a întâmplat în dosarul polițistului care ar fi agresat un avocat constănțean

12 Sep 2020 1359

Avocat contra polițist, pe ordinea de zi a Judecătoriei Constanța

10 Sep 2020 1351

Avocatul Adrian Gheorghiţă se întâlnește azi în instanță cu polițistul Tiberiu Petrovici

25 Jun 2020 1048

Avocatul Adrian Gheorghiţă, din Baroul Constanţa, agresat de un poliţist în sediul Poliţiei Mamaia. Omul legii, trimis în judecată

18 Feb 2020 2009

Astăzi este ziua consilierului judeţean Adrian Gelu Gheorghiţă

24 Jan 2012 1535