Judecătoarea Popoviciu Ioana Ancuța, din Judecătoria Mangalia, vrea să plece de la Mangalia! Iată când s-ar putea decide totul (DOCUMENT)

  • Conform CSM, în ședința Secției pentru Judecători de marți, 21 mai 2024, vor fi analizate cererile de transfer formulate de judecători în Etapa II, iar printre acestea se numără, potrivit unei informări anterioare a CSM, și solicitarea de transfer formulată de magistratul Popoviciu Ioana Ancuța, de la Judecătoria Mangalia.
  • Magistratul Ioana Ancuța Popoviciu judecă, printre altele, și deja celebrul dosar în care Pascu Matei Vlad, din București, este acuzat de producerea accidentului de la 2 Mai, județul Constanța, soldat cu decesul a doi tineri și rănirea altor trei!

Secția pentru Judecători din Consiliul Superior al Magistraturii va analiza în data de 21 mai 2024, conform datelor noastre coroborate cu cele puse la dispoziție de site-ul oficial al CSM, cererea judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța, din Judecătoria Mangalia, privind transferul la Judecătoria Constanța sau la Judecătoria Sectorului 2 București.


Conform CSM, în ședința Secției pentru Judecători de marți, 21 mai 2024, vor fi analizate cererile de transfer formulate de judecători în Etapa II, iar printre acestea se numără, potrivit unei informări anterioare a CSM, și solicitarea de transfer formulată de magistratul din Mangalia.

Magistratul Ioana Ancuța Popoviciu judecă, printre altele, și deja celebrul dosar în care Pascu Matei Vlad, din București, este acuzat de producerea accidentului de la 2 Mai, județul Constanța, soldat cu decesul a doi tineri și rănirea altor trei!


Noul termen de judecată în Dosarul 2 Mai a fost stabilit pentru data de 23 mai 2024, pentru a se prezenta două părţi civile, dar și pentru a se pune concluzii cu privire la fondul cauzei.
https://portal.just.ro/254/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=25400000000096155&id_inst=254


După acest termen, există posibilitatea ca Judecătoria Mangalia să rămână în pronunțare.


Amintim că, recent, Consiliul Superior al Magistraturii, Secția pentru Judecători în materie disciplinară, a respins solicitarea Inspecției Judiciare de suspendare a magistratului Ioana Ancuța Popoviciu.

Membrii CSM au apreciat solicitarea IJ ca fiind neîntemeiată.


Decizia nu are cale de atac.

Sesizarea Inspecției Judiciare a venit după ce la un termen trecut judecătoarea în cauză a întrebat părțile prezente dacă este prezent în sala de judecată Sebastian Andrei Olariu, tânărul decedat în accident, ceea ce a stârnit nemulțumire printre rudele și apropiații decedaților.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Judecătoria Mangalia, termen „greu“, joi, în dosarul accidentului de la 2 Mai! Încep audierile

Nou val de nemulțumiri la Judecătoria Mangalia
Părinții victimelor decedate în 2 Mai - „Ne-au răstălmăcit cuvintele. Una se declara și alta se consemna” (VIDEO)

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Începe „judecata disciplinară“ în cazul Ancuței Popoviciu, de la Judecătoria Mangalia! CSM anunță primul termen (DOCUMENT)

14 Jun 2024 617

Oficial Inspecția Judiciară a exercitat acțiunea disciplinară față de Popoviciu Ioana Ancuța, de la Judecătoria Mangalia (DOCUMENT)

04 Jun 2024 866

Judecătoarea Popoviciu Ioana Ancuța nu mai pleacă de la Judecătoria Mangalia la 1 iunie 2024

28 May 2024 788

FOTO+VIDEO Vlad Pascu, judecat pentru tragedia de la 2 Mai, cere să fie eliberat din arest! Când va fi analizată solicitarea tânărului bucureștean

23 May 2024 1066

Joi, primul termen cu noul judecător Fragmente din cererea de recuzare a judecătoarei Popoviciu, din Dosarul 2 Mai!

22 May 2024 732

Surse Berevoescu Carmen Claudia, șefa Judecătoriei Mangalia, noul judecător al Dosarului 2 Mai

22 May 2024 2301

Judecătoria Mangalia admite recuzarea judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța, din dosarul tragediei de la 2 Mai! (MINUTA)

21 May 2024 1211

Judecătoarea Popoviciu Ioana Ancuța pleacă de la Judecătoria Mangalia la Judecătoria Constanța!

21 May 2024 1705

Nou val de nemulțumiri la Judecătoria Mangalia Părinții victimelor decedate în 2 Mai - „Ne-au răstălmăcit cuvintele. Una se declara și alta se consemna” (VIDEO)

09 May 2024 1408

Curtea de Apel Constanța, motivare importantă în cazul tragediei de la 2 Mai! „Nu rezultă suspiciuni care ar putea pune sub semnul îndoielii imparțialitatea şi obiectivitatea judecătorilor de la Mangalia“

25 Apr 2024 3089

Motivare CSM Consiliul Superior al Magistraturii respinge cererea de suspendare din magistratură a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța (MINUTA)

24 Apr 2024 1148

Judecătoarea Popoviciu Ioana Ancuța, din Judecătoria Mangalia, vrea să plece de la Mangalia! Iată unde își cere transferul

24 Apr 2024 24431

Secţia pentru Judecători în Materie Disciplinară a rămas în pronunțare în cazul judecătoarei Popoviciu, de la Mangalia

24 Apr 2024 658

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 747

Exclusiv! Ioana Ancuța Popoviciu, de la Mangalia, rămâne judecătoarea cazului de la 2 Mai! Cererea de abținere, respinsă (MINUTĂ)

19 Apr 2024 1841