Justitie

Judecător din Bucureşti, reclamat ca urmare a activității sale pe Facebook. Ce s-a decis la Constanța și unde este acum dosarul


Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României va analiza zilele acestea dosarul în care un judecător din cadrul Curţii de Apel Bucureşti a fost reclamat ca urmare a activității sale pe reţeaua de socializare Facebook. Mai precis, magistratul ar fi dat like-uri la diferite postări eminamente ale unor oameni politici, mesaje proprii şi comentarii publice.
 
În concret, dosarul s-a format după ce un cetăţean a formulat o contestaţie împotriva unor rezoluţii de clasare pronunţate de Inspecţia Judiciară în privinţa sesizării disciplinare nr.1091/(…) formulată chiar de reclamant împotriva judecătorului  de la Curtea de Apel Bucureşti.
 
Așa cum precizam și în edițiile aterioare, acţiunea cetăţeanului a fost soluţionată în primă instanţă de judecătorii Curţii de Apel Constanţa, în sensul respingerii contestaţiei. Nemulţumit, reclamantul a contestat decizia Curţii de Apel Constanţa la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Potrivit datelor oficiale aflate la dosarul cauzei, reclamantul a arătat că, prin sesizarea adresată la data de 01.02.2018, atât Consiliului Superior al Magistraturii, cât şi Inspecţiei Judiciare, a solicitat verificarea magistratului pârât sub aspectul săvârşirii abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a), b) şi d) din Legea nr. 303/2004, în esenţă legate de activitatea judecătorului (…) pe reţeaua de socializare Facebook (like-uri la diferite postări eminamente ale unor oameni politici, mesaje proprii şi comentarii publice).
 
Prin rezoluţia din 3.04.2018, Inspecţia Judiciară a clasat sesizarea cu privire la art. 99 lit.a) din Legea nr .303/2004, precizând că la data de 7.03.2018 a clasat sesizarea cu privire la art. 99 lit. b). Totodată, reclamantul mai arată că faţă de sesizarea cu privire la abaterea disciplinară prevăzută la art.99 lit. d) în mod aparent nelegal Inspecţia Judiciară nu s-ar fi pronunţat.

Citește și:
 
CSM s-a pronunțat legat de două posturi de judecător de la Curtea de Apel Constanța. Unul îi aparține șefului Secției penale

Judecători și procurori, eliberați din funcție, prin decrete semnate de Klaus Iohannis


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecător al Curții de Apel București, reclamat pentru like-uri pe Facebook. Verdict final

03 Jul 2020 583

Judecător reclamat pentru că ar fi dat like-uri la diferite postări pe Facebook. Dosarul, de la Constanţa, la Înalta Curte

12 Oct 2019 1629

Puterea unui „Like“ pe Facebook. Păţania unui judecător de la Curtea de Apel Bucureşti, soluţionată la Constanţa

02 Aug 2019 3383