Judecătoria Medgidia, decizie importantă în cazul lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța (video)


Magistrații de la Judecătoria Medgidia au stabilit data la care vor analiza legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia privindu-l pe Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța. Acesta a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Judecătorii din Medgidia vor analiza pe data de 14 mai administrarea probelor și a efectuării actelor de urmărire penală în acest dosar, dată la care ar putea dispune începerea judecății cauzei. Trebuie precizat că tot în cadrul acestei proceduri, judecătorii ar putea retrimite dosarul la unitatea de parchet emitentă pentru reluarea ori completarea urmării penale, în cazul în care se va constat că rechizitoriul nu a fost regulamentar întocmit.


Zilele trecute, instanța a constatat legalitatea și temeinicia măsurii arestului la domiciliu luată față de Ioan Albu. Decizia nu este definitivă și a fost luată, potrivit surselor noastre, de judecătorul Andrei Gabriel, de la Judecătoria Medgidia.


Minuta


„În baza art.348 C.proc.pen. rap. la art.207 C.proc.pen., Constată legalitatea și temeinicia măsurii arestului la domiciliu luată față de inculpatul A. I. și prelungită prin încheierea nr.8/13.03.2020 a Judecătoriei Medgidia. Menține obligațiile stabilite prin încheierea nr.8/13.03.2020 a Judecătoriei Medgidia. În baza art.221 alin.(4) C.proc.pen. atrage atenția inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credință a măsurii sau a obligațiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art.275 alin.(3) C.proc.pen. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestație în 48 ore de la pronunțare. Pronunțată în cameră de consiliu azi, 03.04.2020“. Decizia nu este definitivă și a fost pronunțată în Cameră de Consiliu, procedură secretă (nepublică) conform legislației în vigoare.


Amintim că procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au dispus, pe data de 1 aprilie, trimiterea în judecată a lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, acuzat de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.


Conform anchetatorilor, la data de 16 februarie, în jurul orei 19:15, Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, a condus pe drumurile publice având o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (2,45 g/l alcool pur în sânge la prima probă respectiv 2,20 g/l alcool pur în sânge la a doua), autoturismul marca Range Rover cu nr. de înmatriculare CT (...) pe DN3. În timp ce circula dinspre localitatea Ciocârlia de Sus către comuna Cobadin, la km. 231+600 m, fostul prefect a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Peugeot cu nr. de înmatriculare CT (...), care circula regulamentar din sens opus și care era condus de numitul Tudor Aurel, în urma accidentului rutier rezultând moartea numitului Tudor Aurel. Conform magistraților, în autoturismul marca Range Rover au fost găsite pe podeaua stângă spate un dop de plută și pe podeaua dreapta spate o sticlă de 0,75 l cu etichetă de Viișoara Cuvée Ioan, desfăcută, fără lichid. De asemenea, în actele oamenilor legii se mai arată că pe tapițerie (plafon, scaune) au fost identificate pete de lichid roșcat cu miros de vin.


Pe data de 21 februarie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au solicitat Judecătoriei Medgidia arestarea preventivă a lui Ioan Albu, însă cererea a fost respinsă, prin decizia 3/2020 din data de 21 februarie, de Marius Cătălin Croitoru, președintele Judecătoriei Medgidia. Acesta a dispus ca fostul prefect să fie plasat în stare de arest la domiciliu.


Decizia Judecătoriei Medgidia a fost contestată la Tribunalul Constanța de către procurori, la data de 21 februarie. Pe data de 25 februarie, judecătoarele Monica Laura Tănase și Marinela Mitan, din Tribunalul Constanța, au menținut hotărârea judecătorului Marius Cătălin Croitoru, președintele Judecătoriei Medgidia. Pe cale de consecință, propunerea Parchetului Judecătoriei Medgidia de arestare preventivă a fostului prefect Ioan Albu a fost respinsă definitiv. Drept urmare, inculpatul Ioan Albu a rămas în stare de arest la domiciliu.
Citește și

Ședință fără public la Judecătoria Medgidia
Ieri s-a decis libertatea lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, acuzat de ucidere din culpă (video)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, a fost condamnat definitiv

26 Nov 2020 5956

Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, menținut sub control judiciar

13 Nov 2020 697

Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, termen ieri la Curtea de Apel. Ce s-a întâmplat cu dosarul

23 Oct 2020 1092

Dosarul lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, a ajuns la Curtea de Apel

12 Oct 2020 1158

Judecătorii și-au motivat decizia în cazul tragediei provocate de Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța

01 Oct 2020 2214

Nici Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, nu este mulțumit de decizia Judecătoriei Medgidia

21 Sep 2020 1352

Primele nemulțumiri după condamnarea cu suspendare a lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța

11 Sep 2020 1622

Pedeapsă pentru Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța Închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului

03 Sep 2020 6954

Fostul prefect constănțean Ioan Albu, judecat pentru ucidere din culpă. S-a pronunțat o primă sentință, în urmă cu scurt timp!

02 Sep 2020 2132

Judecata lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, s-a terminat de la primul termen. Când va avea loc pronunțarea

25 Aug 2020 1363

Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, sub control judiciar

21 Aug 2020 1532

Ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, așteptat mâine la Judecătoria Medgidia!

19 Aug 2020 2108

#ConstanțaEsteBine - De Ziua Marinei, au alergat de la Baia la Constanța Cursă umanitară, pentru ajutorarea fetiței unui militar de pe Fregata „Regina Maria“ (galerie foto)

17 Aug 2020 1846

Ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului Fost prefect al județului Constanța a scapat de arestul la domiciliu. Ce obligații are Ioan Albu

13 Jul 2020 1477

Ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului Judecătoria Medigia, decizie importantă în dosarul lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța

03 Jul 2020 1362