Justitie

Judecătoria Medgidia, decizie importantă în cazul lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța (video)


Magistrații de la Judecătoria Medgidia au stabilit data la care vor analiza legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia privindu-l pe Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța. Acesta a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Judecătorii din Medgidia vor analiza pe data de 14 mai administrarea probelor și a efectuării actelor de urmărire penală în acest dosar, dată la care ar putea dispune începerea judecății cauzei. Trebuie precizat că tot în cadrul acestei proceduri, judecătorii ar putea retrimite dosarul la unitatea de parchet emitentă pentru reluarea ori completarea urmării penale, în cazul în care se va constat că rechizitoriul nu a fost regulamentar întocmit.


Zilele trecute, instanța a constatat legalitatea și temeinicia măsurii arestului la domiciliu luată față de Ioan Albu. Decizia nu este definitivă și a fost luată, potrivit surselor noastre, de judecătorul Andrei Gabriel, de la Judecătoria Medgidia.


Minuta


„În baza art.348 C.proc.pen. rap. la art.207 C.proc.pen., Constată legalitatea și temeinicia măsurii arestului la domiciliu luată față de inculpatul A. I. și prelungită prin încheierea nr.8/13.03.2020 a Judecătoriei Medgidia. Menține obligațiile stabilite prin încheierea nr.8/13.03.2020 a Judecătoriei Medgidia. În baza art.221 alin.(4) C.proc.pen. atrage atenția inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credință a măsurii sau a obligațiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art.275 alin.(3) C.proc.pen. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestație în 48 ore de la pronunțare. Pronunțată în cameră de consiliu azi, 03.04.2020“. Decizia nu este definitivă și a fost pronunțată în Cameră de Consiliu, procedură secretă (nepublică) conform legislației în vigoare.


Amintim că procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au dispus, pe data de 1 aprilie, trimiterea în judecată a lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, acuzat de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.


Conform anchetatorilor, la data de 16 februarie, în jurul orei 19:15, Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, a condus pe drumurile publice având o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (2,45 g/l alcool pur în sânge la prima probă respectiv 2,20 g/l alcool pur în sânge la a doua), autoturismul marca Range Rover cu nr. de înmatriculare CT (...) pe DN3. În timp ce circula dinspre localitatea Ciocârlia de Sus către comuna Cobadin, la km. 231+600 m, fostul prefect a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Peugeot cu nr. de înmatriculare CT (...), care circula regulamentar din sens opus și care era condus de numitul Tudor Aurel, în urma accidentului rutier rezultând moartea numitului Tudor Aurel. Conform magistraților, în autoturismul marca Range Rover au fost găsite pe podeaua stângă spate un dop de plută și pe podeaua dreapta spate o sticlă de 0,75 l cu etichetă de Viișoara Cuvée Ioan, desfăcută, fără lichid. De asemenea, în actele oamenilor legii se mai arată că pe tapițerie (plafon, scaune) au fost identificate pete de lichid roșcat cu miros de vin.


Pe data de 21 februarie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au solicitat Judecătoriei Medgidia arestarea preventivă a lui Ioan Albu, însă cererea a fost respinsă, prin decizia 3/2020 din data de 21 februarie, de Marius Cătălin Croitoru, președintele Judecătoriei Medgidia. Acesta a dispus ca fostul prefect să fie plasat în stare de arest la domiciliu.


Decizia Judecătoriei Medgidia a fost contestată la Tribunalul Constanța de către procurori, la data de 21 februarie. Pe data de 25 februarie, judecătoarele Monica Laura Tănase și Marinela Mitan, din Tribunalul Constanța, au menținut hotărârea judecătorului Marius Cătălin Croitoru, președintele Judecătoriei Medgidia. Pe cale de consecință, propunerea Parchetului Judecătoriei Medgidia de arestare preventivă a fostului prefect Ioan Albu a fost respinsă definitiv. Drept urmare, inculpatul Ioan Albu a rămas în stare de arest la domiciliu.
Citește și

Ședință fără public la Judecătoria Medgidia
Ieri s-a decis libertatea lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, acuzat de ucidere din culpă (video)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului Începe judecata lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța!

19 May 2020 1732

Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, nu mai vrea să stea în arest la domiciliu

04 May 2020 2897

Judecătorii decid săptămâna aceasta libertatea lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța (video)

27 Apr 2020 1692

Rechizitoriu după tragedia produsă de Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța (document+video)

16 Apr 2020 2918

Ședință fără public la Judecătoria Medgidia Ieri s-a decis libertatea lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, acuzat de ucidere din culpă (video)

04 Apr 2020 5981

Ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului Final de anchetă în cazul lui Ioan Albu, fostul prefect de Constanța. Ultima decizie a judecătorilor (galerie foto + video)

03 Apr 2020 6756

Fostul prefect al judeţului Constanţa Ioan Albu, trimis în judecată. Este acuzat de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului (video)

02 Apr 2020 1597

Exclusiv! Date din anchetă Ce scria pe sticla de vin găsită goală în maşina fostului prefect al judeţului Constanţa Ioan Albu (video)

26 Feb 2020 7114

Cererea de arestare, respinsă definitiv! Ioan Albu, fostul prefect al judeţului Constanţa, rămâne în arest la domiciliu

25 Feb 2020 3971

UPDATE Fostul prefect Ioan Albu află astăzi dacă va fi arestat preventiv (galerie foto+video)

25 Feb 2020 1893

Procurorii cer în continuare arestarea fostului prefect Ioan Albu. Cine va judeca dosarul. Ce spun rudele îndoliate (video)

22 Feb 2020 3672

Arest la domiciliu pentru ucidere din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului Ce obligaţii are Ioan Albu, fostul prefect al judeţului Constanţa

22 Feb 2020 4498

Oficial S-a respins cererea de arestare a lui Albu Ioan, fostul prefect al județului Constanța

21 Feb 2020 6863

Judecătoria Medgidia decide astăzi dacă îl arestează pe fostul prefect al judeţului Constanţa, Ioan Albu (galerie foto)

21 Feb 2020 1305

Accident mortal Procurorii cer arestarea fostului prefect al judeţului Constanţa Ioan Albu

20 Feb 2020 10781