Judecătorii au decis anularea suspendării activității sălilor de sport/fitness. Motivare

 
Judecătorii de la Secţia a III-a contencios administrativ şi fiscal din Curtea de Apel Cluj și-au motivat decizia prin intermediul căreia au anulat hotărârea prin care s-a suspendat activitatea sălilor de sport/fitness.
 
Hotărârea magistraților a fost contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
 
În motivarea deciziei, judecătorii arată, printre altele, că reclamanta în calitatea sa de operator economic ce desfășoară activități în domeniul fitnessului a fost în mod direct afectată de măsura suspendării activității sale.

În continuare, redăm pasaje din motivarea Curții de Apel Cluj
 
„Masura suspendarii activității nu este una necesară pentru combarea riscului urmărit, dar ea nu este nici graduală și nici proporțională nici măcar în ipoteza în care s-ar lua doar pe un termen extrem de redus.
 
Astfel realitatea ultimelor 9 luni permite concluzia ca această activitate, cu restricțiile deja impuse, se poate derula, fara a influenșa semnificativ evolutia cazurilor COVID.
 
Suspendarea ei fără a exista date noi care să pună în evidență o asemenea contribuție apare evident ca inutilă pentru riscul ce se doreste a se combate si totodată disproporționată.
 
Astfel ea nu va avea nici un efect notabil în combaterea riscului urmărit, singurul efect fiind pierderile financiare si posibila insolvență a operatorilor economici din acest domeniu.

 
Măsura nu este nici graduală întrucât nu s-a analizat posibilitatea suplimentării restricțiilor.
 

Celelalte măsuri contestate reprezintă prin ele însele restricții suplimentare care așa cum se va arăta mai jos pot fi apreciate a fi un element în plus în combaterea pandemiei și astfel graduale, suficiente si proporționale în acest moment pentru toți operatorii economici.
 
Caracterul nenecesar, negradual si disproporționat rezultă și din perspectiva beneficiilor sportului care combate diabetul, bolile cardiovasculare,etc respectiv acele afecțiuni care contribuie la gravitatea simptomelor pe care le au persoanele infectate. Sportul aduce beneficii majore și în ceea ce privește sănătatea psihică, mentală a celor care îl practică, beneficii esențiale și astfel deloc de neglijat în această perioadă .
 
În concluzie măsura suspendării activității sălilor de sport si fitness în spații închise nu este o masură necesară, graduală și proporțională asa cum impune art. 2,3,4,5,6 din Legea 554/2004 si art. 53 din Constituție .
 
Apoi, pentru centrele comerciale nu se stabilește nici o suprafață minimă/persoană, indiferent de tipul operatorului economic.
 
De asemenea, nu se stabilește nici o distanță minimă obligatorie între persoanele care sunt în centrul comercial.
 
Reclamanta care îsi desfășoară activitatea într-un centru comercial unde sunt operatori economici cu activitate variată (alimente, haine, laptopuri, produse naturiste, animale de companie etc)pentru carenu au existat restricții cu privire la suprafață.
 
În mod evident activitatea acestor operatori nu a fost suspendata, desi ei se află din perspectiva locului unde activează într-o situație comparabilă cu cea a reclamantei .
 
Concluzia care se impune este aceea ca art. 1 din Legea 55/2020 este încălcat în sensul că măsura suspendării activității sălilor de sport si fitness duce la un tratament juridic inegal pentru situatii cel puțin comparabile.
 
În contextul celor mai sus precizate,  Curtea de Apel Cluj a a anulat hotărârea prin care s-a suspendat activitatea sălilor de sport/fitness.
 
Decizia Curții de Apel Cluj a fost contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
 
Sursa text: rolii.ro

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Farul Constanța, în vizită la Școala Gimnazială nr. 22 „I. C. Brătianu“. „Învățăm să fim campioni“ (FOTO+VIDEO)

26 Apr 2023 2701

Trei școli și o grădiniță din municipiul Constanța, vor avea săli de educație fizică, în cadrul unui proiect pilot

25 Apr 2023 1400

Farul Constanța Ce obiectiv vor avea „marinarii“ în Superligă. Hagi - „Ușor nu va fi. Să nu creadă nimeni că suntem o echipă bogată“ (VIDEO)

11 Jul 2022 3307

CS Farul Constanța Hotărâre de Guvern. Care este valoarea actualizată a Complexului de săli de sport „Decebal“ și a Bazei Nautice „Farul“ (DOCUMENTE)

09 Jun 2022 1728

Sălile de sport ale școlilor constănțene, pregătite să primească refugiați. Vestea nu este privită cu ochi buni de toți părinții. Ce spune directorul școlii nr. 29 „Mihai Viteazu”? (DOCUMENTE)

24 Mar 2022 2575

Perla "marinarilor" Tânărul Enes Sali a înrămat tricourile cu care a debutat la Farul și la echipa națională (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Dec 2021 3178

Credincioşii din Grecia, obligaţi să prezinte un test COVID negativ pentru a putea participa la slujbă

28 Nov 2021 1433

Oficial! Judecătorii au decis anularea suspendării activității sălilor de sport/fitness

12 Apr 2021 1952

Sondaj de opinie Constănțenii au așteptat redeschiderea restaurantelor și sălilor de sport

01 Feb 2021 2112

Huţucă - „PNL a cerut alocarea de bani pentru săli de sport. Zeci de mii de elevi din Constanţa, afectaţi!“

21 Feb 2020 2550

Consilierii locali PNL depun amendament la bugetul Constanţei pentru 2020. Vor reducerea sumelor alocate cluburilor sportive

28 Jan 2020 2685

Bogdan Huţucă (PNL) - „11.000 de elevi constănțeni, privați de efectuarea orelor de educație fizică într-o sală de sport“

26 Sep 2019 1581

Săli de sport inexistente, improvizate sau subdimensionate Peste 17.000 de elevi din 26 de şcoli şi licee din municipiul Constanţa, condamnaţi de autorităţi (galerie foto + document)

12 Apr 2019 4751

Firma controlată de fratele fostului primar din Cogealac, Ion Soare, se va ocupa de construirea unei săli de sport la Școala 2 Mai (document)

30 Nov 2018 3705

Editorial De la căpuşe, şobolani şi câini pe stadion, la raţe în „bazinul“ de înot. Pe când şi Jurassic Park la Constanţa?

02 Jul 2018 2584