Judecătorii au emis un ordin de protecție Un fost actor al Teatrului de Stat din Constanța și-ar fi strâns fiica de gât în biserică (document)

Magistrații de la Judecătoria Constanța au dispus emiterea unui ordin de protecţie într-un dosar în care un fost actor al Teatrului de Stat din Constanța este acuzat că, printre altele, și-ar fi terorizat familia și că și-ar fi strâns de gât unul dintre copii, fapta având loc într-o biserică din Constanța! De menționat că nu este pentru prima dată când judecătorii emit un ordin de protecţie în cazul bărbatului, însă acesta a ignorat cu desăvârșire interdicțiile impuse în sarcina sa. Nu este de trecut cu vederea peste faptul că la nivelul Secției 4 Poliție Constanța au fost înregistrate patru dosare penale, unul dintre acestea având ca obiect infracțiunea de violență în familie, iar celelalte trei având ca obiect infracțiunea de încălcare a ordinului de protecție
 
Iată decizia judecătorilor
 
„Dispune emiterea unui ordin de protecţie (...), pe o durată de 6 luni. Pe durata ordinului de protecţie, stabileşte următoarele măsuri, în sarcina pârâtului: evacuarea temporară a pârâtului din locuinţa familiei situată în municipiul Constanţa, obligaţia pârâtului de a păstra o distanţă minimă de 100 m faţă de reclamanţi (...), faţă de locuinţa acestora din municipiul Constanţa, (...) interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod, cu reclamanţii“, potrivit minutei judecătorești.  
 
Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă, ea putând fi contestată.
 
Așa cum arătam și mai sus, nu este pentru prima dată când bărbatul se află în atenția oamenilor legii. Din relațiile furnizate de către Inspectoratul de Poliție Județean Constanța - Secția 4 Poliție a rezultat că la nivelul secției au fost înregistrate patru dosare penale, unul dintre acestea având ca obiect infracțiunea de violență în familie, iar celelalte trei având ca obiect infracțiunea de încălcare a ordinului de protecție, potrivit rolii.ro.  

Apărătorul reclamanților (soția și copiii pârâtului) a solicita admiterea acțiunii și a cerut a se avea în vedere că bărbatul a încălcat toate dispozițiile ordinului anterior, a fost la școală, universitate, biserică și a încercat să se apropie de reclamanți printr-un comportament deviant.

Temerea reclamanților subzistă și la acest moment în condițiile în care copiii sunt într-o perioadă a vieții în care trebuie să își vadă de casă, școală și să ducă o viață liniștită. Reclamanții fac în continuare cu rândul de pază la ușă (....) A fost sesizată poliția și că s-a constituit dosar penal când pârâtul l-a gresat pe unul dintre băieți deoarece acesta făcea scut ca tatăl lui să nu îi bată mama și surorile. (...) Pârâtul poate merge oricând la orice la biserică, iar nu la aceeași biserică și în același interval orar. (...) S-au formulat numeroase plângeri, unele clasate, altele în curs de soluționare și cu toate acestea pârâtul nu a făcut nimic să se îndrepte, reclamanții fiind nevoiți nu o dată, să se baricadeze în biserică sau să fie loviți“, se mai arată în pledoaria apărătoruli reclamanților, conform rolii.ro.

În plus, instanța a reținut faptul că pârâtul a recunoscut faptul că a frecventat aceleași locuri ca și reclamanții în perioada în care era emis un ordin de protecție împotriva sa, s-a apropiat de aceștia la o distanță mai mică de 100 m și a luat-o pe fiica sa de după umeri și a pupat-o, însă scopul a fost altul, respectiv faptul că îi era dor de familia sa.
 

Raportat la aceste împrejurări, instanța a avut în vedere faptul că pârâtul a ignorat cu desăvârșire interdicțiile impuse în sarcina sa, în condițiile în care primul ordin de protecție a fost emis în cursul lunii ianuarie 2019, iar până în prezent acesta nu a conștientizat gravitatea și consecințele faptelor sale, fiindu-i indiferent că prin încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecție săvârșește infracțiune a prevăzută de art. 32 alin. (1) din Legea nr. 217/2003.

În secțiunea Documente poate fi citită integral decizia Judecătoriei Constanța.

Foto cu rol ilustrativ.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Teatrul de Stat Constanța cumpără Toyota Rav4 Hybrid AWD Dynamic!

07 Mar 2024 478

Teatrul de Stat Constanța cumpără Toyota Rav4 Hybrid AWD Dynamic!

07 Mar 2024 420

In memoriam Toma Caragiu, fostul actor al Teatrului de Stat Constanța, plecat prea repede din această lume

03 Mar 2024 949

„Trilogia Belgrădeană” și „Logodnă relativă”, doza de emoție și comedie, la final de săptămână, la Teatrul de Stat Constanța

07 Feb 2024 638

Jean Ionescu și amintirea omului măreț atât ca actor, cât și ca director al Teatrului de Stat Constanța

15 Jan 2024 754

Retrospectivă 2023 Un an bogat în activități culturale la Constanța. De la spectacole de teatru și vernisaje la proiecția documentarului „FLAVOURS OF ROMANIA-DOBROGEA”

28 Dec 2023 958

Personalități Constanța Marieta Mihalcea, o prezență grațioasă pe scena teatrului de la malul mării

13 Dec 2023 945

Teatrul de Stat Constanța aduce publicul din București la malul mării, în cadrul programului „Autostrada spre Teatru”

01 Dec 2023 978

La mulți ani, Petre Lupu! Cariera actorului a început la Teatrul de Stat Constanța

02 Nov 2023 1088

Actrița Teodora Mareș la ceas aniversar. A câștigat două premii la festivaluri de film la Costinești

26 Oct 2023 1267

Spectacolul „Logodnă relativă” a Teatrului de Stat Constanța încheie a cincea săptămână a SEAS

12 Aug 2023 991

Eugen Mazilu ar fi împlinit 74 de ani. Peste trei decenii puse în slujba Teatrului de Stat Constanța

09 Aug 2023 1404

Certificat de urbanism pentru Teatrul de Stat Constanța

09 Aug 2023 1042

Cultură Constanța Bugetul Teatrului de Stat a fost majorat cu un 1.000.000 de lei (DOCUMENT)

27 Jul 2023 731

Spectacolul Teatrului de Stat Constanța, „Seaside Stories”, selectat pentru Festivalul Național de Teatru 2023

24 Jul 2023 1121