Justitie

Judecătorii au emis un ordin de protecție Un fost actor al Teatrului de Stat din Constanța și-ar fi strâns fiica de gât în biserică (document)

Magistrații de la Judecătoria Constanța au dispus emiterea unui ordin de protecţie într-un dosar în care un fost actor al Teatrului de Stat din Constanța este acuzat că, printre altele, și-ar fi terorizat familia și că și-ar fi strâns de gât unul dintre copii, fapta având loc într-o biserică din Constanța! De menționat că nu este pentru prima dată când judecătorii emit un ordin de protecţie în cazul bărbatului, însă acesta a ignorat cu desăvârșire interdicțiile impuse în sarcina sa. Nu este de trecut cu vederea peste faptul că la nivelul Secției 4 Poliție Constanța au fost înregistrate patru dosare penale, unul dintre acestea având ca obiect infracțiunea de violență în familie, iar celelalte trei având ca obiect infracțiunea de încălcare a ordinului de protecție
 
Iată decizia judecătorilor
 
„Dispune emiterea unui ordin de protecţie (...), pe o durată de 6 luni. Pe durata ordinului de protecţie, stabileşte următoarele măsuri, în sarcina pârâtului: evacuarea temporară a pârâtului din locuinţa familiei situată în municipiul Constanţa, obligaţia pârâtului de a păstra o distanţă minimă de 100 m faţă de reclamanţi (...), faţă de locuinţa acestora din municipiul Constanţa, (...) interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod, cu reclamanţii“, potrivit minutei judecătorești.  
 
Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă, ea putând fi contestată.
 
Așa cum arătam și mai sus, nu este pentru prima dată când bărbatul se află în atenția oamenilor legii. Din relațiile furnizate de către Inspectoratul de Poliție Județean Constanța - Secția 4 Poliție a rezultat că la nivelul secției au fost înregistrate patru dosare penale, unul dintre acestea având ca obiect infracțiunea de violență în familie, iar celelalte trei având ca obiect infracțiunea de încălcare a ordinului de protecție, potrivit rolii.ro.  

Apărătorul reclamanților (soția și copiii pârâtului) a solicita admiterea acțiunii și a cerut a se avea în vedere că bărbatul a încălcat toate dispozițiile ordinului anterior, a fost la școală, universitate, biserică și a încercat să se apropie de reclamanți printr-un comportament deviant.

Temerea reclamanților subzistă și la acest moment în condițiile în care copiii sunt într-o perioadă a vieții în care trebuie să își vadă de casă, școală și să ducă o viață liniștită. Reclamanții fac în continuare cu rândul de pază la ușă (....) A fost sesizată poliția și că s-a constituit dosar penal când pârâtul l-a gresat pe unul dintre băieți deoarece acesta făcea scut ca tatăl lui să nu îi bată mama și surorile. (...) Pârâtul poate merge oricând la orice la biserică, iar nu la aceeași biserică și în același interval orar. (...) S-au formulat numeroase plângeri, unele clasate, altele în curs de soluționare și cu toate acestea pârâtul nu a făcut nimic să se îndrepte, reclamanții fiind nevoiți nu o dată, să se baricadeze în biserică sau să fie loviți“, se mai arată în pledoaria apărătoruli reclamanților, conform rolii.ro.

În plus, instanța a reținut faptul că pârâtul a recunoscut faptul că a frecventat aceleași locuri ca și reclamanții în perioada în care era emis un ordin de protecție împotriva sa, s-a apropiat de aceștia la o distanță mai mică de 100 m și a luat-o pe fiica sa de după umeri și a pupat-o, însă scopul a fost altul, respectiv faptul că îi era dor de familia sa.
 
Raportat la aceste împrejurări, instanța a avut în vedere faptul că pârâtul a ignorat cu desăvârșire interdicțiile impuse în sarcina sa, în condițiile în care primul ordin de protecție a fost emis în cursul lunii ianuarie 2019, iar până în prezent acesta nu a conștientizat gravitatea și consecințele faptelor sale, fiindu-i indiferent că prin încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecție săvârșește infracțiune a prevăzută de art. 32 alin. (1) din Legea nr. 217/2003.

În secțiunea Documente poate fi citită integral decizia Judecătoriei Constanța.

Foto cu rol ilustrativ.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Gaițele” bucureștene, pe scena Casei de Cultură din Constanța

05 Mar 2020 1932

Ultimul spectacol al anului, la Teatrul de Stat din Constanța

19 Dec 2019 1126

„Lasă-mă să intru“, un spectacol neconvențional, în premieră națională la Teatrul de Stat Constanța

26 Nov 2019 2070

Luna noiembrie debutează cu trei comedii la Teatrul de Stat din Constanța

01 Nov 2019 1590

Emoţiile dinaintea premierei - „Memoria apei“, un spectacol promiţător, pe scena Teatrului de Stat din Constanţa

19 Sep 2019 1260

Gala de premiere, dar și un remarcabil spectacol de teatru-dans, în ultima seară HOP 2019

06 Sep 2019 907

Interviu cu Gigi Căciuleanu, „animatorul“ Galei tânărului actor HOP 2019 „Dialogul dintre voce și corp m-a urmărit o viață întreagă“

06 Sep 2019 4282

Tinerii dansactori au fost aplaudați la scenă deschisă, în cea de-a doua zi a Galei HOP

04 Sep 2019 977

Regal de teatru-dans, la Constanța - Gala Tânărului Actor HOP

29 Aug 2019 1218

Spectacole semnate de mari regizori români, la Festivalul Internaţional de Teatru „Miturile Cetăţii” (galerie foto)

27 Jun 2019 1705

Programul complet al Festivalului Internațional de Teatru „Miturile Cetății” de la Constanța

17 Jun 2019 2128

Maraton fabulos în cea de-a IV-a ediţie Patru scene pentru 36 de spectacole valoroase, în cele 11 zile ale Festivalului de Teatru „Miturile Cetăţii“ de la Constanţa

14 Jun 2019 2377

Constănţenii, aşteptaţi la teatru! "Să ne răzbunăm, iubito!" se joacă pe scena Teatrului de Stat Constanţa

07 Jun 2019 1081

Spectacolul „Inima Reginei Maria” pus în scenă la Teatrul de Stat Constanța de Ziua Regalității (galerie foto)

08 May 2019 655

Tranulis a dăruit o sală de teatru Constanţei, Primăria reabilitează clădirea din temelii şi ia în calcul şi preluarea activităţii culturale

01 Mar 2019 1671