Judecătorii de la Curte, așteptați să se pronunțe legat de suspendarea Regulamentului Zonei Peninsulare, pe care Tribunalul l-a anulat

  • Între timp, la finele lunii martie 2023, judecătorii de la Tribunal au decis deja că se impune anularea regulamentului, urmând să motiveze această decizie.
Dosarul care vizează suspendarea Regulamentului Zonei Peninsulare din Constanța va fi deschis de judecătorii Curții de Apel Constanța, după ce magistrații de la Tribunal au decis deja că se impune nu numai suspendarea acestuia, dar și anularea lui!
 
Dosarul a ajuns la Curtea de Apel după ce Consiliul Local Constanța, prin avocații săi, a atacat în recurs decizia Tribunalului favorabilă rezidenților, care solicitaseră suspendarea regulamentului până la soluționarea definitivă a cererii de anulare a acestuia.
 
Între timp, la finele lunii martie 2023, judecătorii de la Tribunal au decis deja că se impune anularea regulamentului, urmând să motiveze această decizie.
 
Mai trebuie spus că decizia de anulare poate fi, la rândul său, atacată de către CLC la Curtea de Apel, existând un termen de 15 zile de la comunicarea hotărârii motivate.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, printre motivele care au determinat Tribunalul să suspende regulamentul s-a aflat și cel legat de lipsa avizelor de la poliția rutieră pentru închiderea drumurilor cu stâlpișori ficși:
 
„În ceea ce privește susținerea reclamanților privind lipsa avizulului poliției rutiere pentru restricții pe drumuri publice, instanța reține că potrivit art. 5 alin.7 din O.U.G. nr. 195/2002: ″Orice măsură de restricție a circulației pe drumurile publice se dispune de către administratorul drumului numai cu avizul poliției rutiere.″ În cauza de față prin actul normativ a cărui suspendare se solicită se stabilesc zone exclusiv pietonale și zone ocazional carosabile în Zona Peninsulară, fiind astfel instituite măsuri de restricție a circulației pe drumurile publice. Pârâtul Consiliul Local Constanța a depus documentația care a stat la baza emiterii actului atacat, dar printre aceste înscrisuri nu se regăsește și avizul poliției rutiere, astfel că pare întemeiată critica reclamanților cu privire la acest aspect“, spune instanța în hotărârea atacată de avocații CLC.
 
În întreg acest context, rămâne de văzut care va fi decizia Curții de Apel privind suspendarea regulamentului, cu atât mai mult cu cât, cel mai probabil, Consiliul Local va ataca la Curte și decizia de anulare a regulamentului.
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
În urmă cu scurt timp
Regulamentul Peninsulei Constanța, anulat de judecători! (MINUTA)

 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procesul deschis de Apele Române pentru taluzul de la Plaja Modern, reluat după vacanța judecătorească

06 Jun 2024 681

Situată în apropierea Cazinoului Constanța Casa Adam Cotula, deținuită odinioară de un demnitar al Comisariatului României de la Constantinopol, se vinde

11 May 2024 1297

Au început să dispară stâlpișorii din Peninsula Constanța! Procesul cu Poliția pe aviz, ajuns la Curtea de Apel (FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 978

Peninsula Constanța, fără stâlpișori pe strada Revoluției! Anunțul avocatei Mirela Doicescu (FOTO)

17 Apr 2024 921

Tribunalul Constanța - Avizul pentru restricțiile din Peninsulă, emis după adoptarea Regulamentului pentru Zona Peninsulară! De ce râmân stâlpișorii în picioare (MOTIVARE)

27 Mar 2024 820

RAJA Constanța Se oprește apa în Năvodari, Corbu, Lumina și Sibioara! Iată în ce perioadă

21 Feb 2024 1056

Primăria Constanța și fiscul local vor să anuleze victoria obținută în instanță de familia Dușu! La mijloc, o mică avere

11 Feb 2024 3460

Primăria Comunei Limanu, județul Constanța vinde un teren intravilan

10 Feb 2024 941

Stâlpișorii ficși din Peninsula Constanța rămân în picioare! Tribunalul a respins cererea de anulare a avizului IPJ (MINUTA)

30 Jan 2024 747

Știri Constanța azi Scandal în zona peninsulară din Constanța! Implicat un bătrân de 80 de ani (FOTO+VIDEO)

18 Jan 2024 2141

Municipiul Constanța prin Primar, proces cu BRD pentru terenul de pe strada Arhiepiscopiei, din Zona Peninsulară

07 Jan 2024 3215

Retrospectivă 2023 Anul în care Regulamentul de acces în Zona Peninsulară Constanța a fost anulat definitiv

03 Jan 2024 823

DGN-Romag SRL, deținută de familia Dușu, obține anularea supraimpozitării pentru Hotelul Intim, din Peninsula Constanța (MINUTA)

29 Dec 2023 1232

Retrospectivă 2023! „Radiografia“ deciziilor cruciale în justiția din Constanța - Civil și Contencios administrativ și fiscal

27 Dec 2023 954

Ultima oră! Regulamentul de acces în Peninsula Constanța, anulat definitiv! A fost admis recursul cetățenilor în Dosarul Peninsula (MINUTA)

13 Nov 2023 1026