Judecătorii de la Curte, așteptați să se pronunțe legat de suspendarea Regulamentului Zonei Peninsulare, pe care Tribunalul l-a anulat

  • Între timp, la finele lunii martie 2023, judecătorii de la Tribunal au decis deja că se impune anularea regulamentului, urmând să motiveze această decizie.
Dosarul care vizează suspendarea Regulamentului Zonei Peninsulare din Constanța va fi deschis de judecătorii Curții de Apel Constanța, după ce magistrații de la Tribunal au decis deja că se impune nu numai suspendarea acestuia, dar și anularea lui!
 
Dosarul a ajuns la Curtea de Apel după ce Consiliul Local Constanța, prin avocații săi, a atacat în recurs decizia Tribunalului favorabilă rezidenților, care solicitaseră suspendarea regulamentului până la soluționarea definitivă a cererii de anulare a acestuia.
 
Între timp, la finele lunii martie 2023, judecătorii de la Tribunal au decis deja că se impune anularea regulamentului, urmând să motiveze această decizie.
 
Mai trebuie spus că decizia de anulare poate fi, la rândul său, atacată de către CLC la Curtea de Apel, existând un termen de 15 zile de la comunicarea hotărârii motivate.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, printre motivele care au determinat Tribunalul să suspende regulamentul s-a aflat și cel legat de lipsa avizelor de la poliția rutieră pentru închiderea drumurilor cu stâlpișori ficși:
 
„În ceea ce privește susținerea reclamanților privind lipsa avizulului poliției rutiere pentru restricții pe drumuri publice, instanța reține că potrivit art. 5 alin.7 din O.U.G. nr. 195/2002: ″Orice măsură de restricție a circulației pe drumurile publice se dispune de către administratorul drumului numai cu avizul poliției rutiere.″ În cauza de față prin actul normativ a cărui suspendare se solicită se stabilesc zone exclusiv pietonale și zone ocazional carosabile în Zona Peninsulară, fiind astfel instituite măsuri de restricție a circulației pe drumurile publice. Pârâtul Consiliul Local Constanța a depus documentația care a stat la baza emiterii actului atacat, dar printre aceste înscrisuri nu se regăsește și avizul poliției rutiere, astfel că pare întemeiată critica reclamanților cu privire la acest aspect“, spune instanța în hotărârea atacată de avocații CLC.
 
În întreg acest context, rămâne de văzut care va fi decizia Curții de Apel privind suspendarea regulamentului, cu atât mai mult cu cât, cel mai probabil, Consiliul Local va ataca la Curte și decizia de anulare a regulamentului.
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
În urmă cu scurt timp
Regulamentul Peninsulei Constanța, anulat de judecători! (MINUTA)

 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Moment decisiv pentru Peninsula Constanța, la Curtea de Apel!

02 Oct 2023 427

Licitații Constanța O nouă clădire de pe strada Callatis din Zona Peninsulară va fi reabilitată!

20 Sep 2023 847

Editorial Câteva rânduri după incendiul din Peninsulă. Un Colectiv în așteptare?

06 Sep 2023 1106

Incendiu în Zona Peninsulară - Intervenția pompierilor, îngreunată de crengi netăiate și stâlpișori (FOTO-VIDEO)

05 Sep 2023 866

Știri Constanța azi Incendiu în Peninsula Constanța, în spatele Arhiepiscopiei Tomisului (FOTO-VIDEO)

05 Sep 2023 1356

Constănțenii mai au la dispoziție o săptămână să completeze chestionarul ce vizează elaborarea PUZ-ului Peninsulei

17 Aug 2023 825

Proces cu IPJ Constanța pe stâlpișorii care închid Zona Peninsulară! S-a stabilit când începe judecata

25 Jul 2023 844

Nicoleta Ploscaru, documentație depusă la Mediu, pentru un teren din Ovidiu, județul Constanța. Iată ce a cerut

23 Jul 2023 3382

Familia Dușu, la proces cu Consiliul Local Constanța, pentru Hotelul Intim. Cine a câștigat la Tribunal (MINUTA)

09 Jul 2023 3049

PUD pentru reabilitarea unei ruine, situată la intersecţia b-dului Tomis cu strada Vasile Alecsandri din Constanţa (DOCUMENT)

04 Jul 2023 982

Stâlpișorii ficși care închid străzile din Peninsula Constanța, cu avizul expirat?!

28 Jun 2023 1015

Lista deținuților politic exterminați la lucrările de la Canalul Dunăre - Marea Neagră! Studiu de caz Lagărul Peninsula (FOTO+VIDEO)

24 Jun 2023 1430

S-a stabilit data la care ar putea fi anulat definitiv Regulamentul de acces în Zona Peninsulară Constanța!

21 Jun 2023 848

Consiliul Local Constanța renunță la Regulamentul Peninsulei?!

15 Jun 2023 2012

Istorii pierdute Constanța Comunitatea italienilor în orașul vechi și companiile navale din Piața Ovidiu

14 Jun 2023 1293