Judecătorii Epure şi Marcu, evaluaţi profesional pentru Curtea Supremă


Conducerea Curţii de Apel Constanţa mai face un pas către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Comisia din cadrul CSM a finalizat evaluarea activităţii candidaţilor ce îşi doresc un post la Curtea Supremă. Între aceştia se află şi preşedintele Curţii de Apel Constanţa, judecătorul Marius Cristian Epure, dar şi vicepreşedintele instanţei, magistratul Eleni Cristina Marcu. Potrivit unor surse, punctajul obţinut la evaluarea activităţii de către preşedintele Curţii de Apel Constanţa ar fi de 40 de puncte, în timp ce vicepreşedintele a fost notat cu 48 de puncte la aceeaşi probă.


În evaluarea activităţii magistraţilor, comisia de concurs a avut în vedere, pentru fiecare candidat, 30 de hotărâri judecătoreşti transmise de către curţile de apel din care fac parte magistraţii, dar şi 10 lucrări întocmite de candidat sau care privesc activitatea acestuia. Într-un singur caz, pentru unul dintre candidaţii de la o altă curte de apel din ţară au fost transmise doar 18 hotărâri judecătoreşti de către instanţa din care face parte.


Potrivit rezultatelor publicate de CSM, din cei zece candidaţi ce şi-au exprimat opţiunea pentru Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, doi au fost notaţi cu 48 de puncte, un candidat a primit 41 de puncte, un alt candidat a primit 40 de puncte şi un altul a primit 38 de puncte. Au mai fost obţinute punctaje de 36 de puncte (1 candidat), 32 de puncte (3 candidaţi) şi, respectiv, un punctaj de 30 de puncte.


Judecătorii înscrişi în concurs au termen până astăzi să depună contestaţii împotriva acestei evaluări, urmând ca până pe data de 25 octombrie să se afişeze rezultatele finale la evaluare, iar ulterior datei de 28 octombrie să fie susţinute interviurile pentru funcţii.


În ce priveşte Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, alături de preşedintele Curţii de Apel Constanţa, Marius Cristian Epure, dar şi de vicepreşedintele instanţei, Eleni Cristina Marcu, alţi opt magistraţi şi-au depus candidatura în concurs. Aceştia sunt: Elena Barbu, de la Curtea de Apel Braşov, Ovidiu Biciuşcă, de la Curtea de Apel Suceava, Iuliana Marilena Ciolcă, de la Curtea de Apel Bucureşti, Livia Marcela Mango, de la Curtea de Apel Cluj, Marian Aur Mircea, de la Curtea de Apel Galaţi, Mircea Mugurel Şelea şi Valentina Trifănescu – ambii de la Curtea de Apel Craiova, dar şi Daniel Cristian Ursulescu, de la Curtea de Apel Târgu Mureş.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, solicită rejudecarea! S-a fixat un nou termen în dosar

08 Mar 2024 810

Valentin Vrabie, fostul primar din Medgidia, primă victorie la Curtea Supremă! S-a admis în principiu cererea prin care solicită rejudecarea dosarului penal

17 Jan 2024 4302

Judecătorul Marius Cristian Epure, fost președinte al Curții de Apel Constanța, la pensie! Președintele a semnat decretul

02 Nov 2023 1939

Fostul senator Gigi Christian Chiru, din Constanța, acțiune extraordinară la Înalta Curte!

23 Oct 2023 904

Ultima oră! Judecătorul Marius Cristian Epure, fost președinte al Curții de Apel Constanța, „undă verde“ de la CSM pentru pensionare

18 Oct 2023 1334

CSM analizează azi cererea de pensionare a judecătorului Marius Cristian Epure, de la Curtea de Apel Constanța

17 Oct 2023 949

Curtea de Apel Constanța, decizie definitivă în dosarul lui Nicolae Dospinescu, fost consilier judeţean PSD!

13 Oct 2023 1026

Judecătorul Marius Cristian Epure, de la Curtea de Apel Constanța, se pensionează!

13 Oct 2023 1316

Motivarea judecătorilor în cazul lui Valentin Vrabie Prima condamnare, cu executare, apreciată „ca fiind prea aspră faţă de circumstanţele concrete ale cauzei, atât cele personale, cât şi cele reale“ (DOCUMENT)

11 Oct 2023 3617

Ce spune prefectul Silviu Coșa Radiografia dosarului în care Valentin Vrabie a pierdut Primăria Medgidia! (DOCUMENT)

10 Oct 2023 2389

Achitată în primă instanță Dosarul fostei șefe a Centrului de Servicii Comunitare „Cristina”, din Constanța, se va rejudeca!

08 Oct 2023 764

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 04 octombrie 2023

05 Oct 2023 1086

Breaking News Curtea de Apel Constanța, anunț de ultim moment în dosarul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia

27 Sep 2023 6595

Zi decisivă pentru Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, condamnat cu executare în primă instanță (DOCUMENT)

26 Sep 2023 2288

Trei judecători pentru Valentin Vrabie, condamnat cu executare în primă instanță! Primarul din Medgidia, așteptat la Curtea de Apel Constanța (DOCUMENT)

13 Sep 2023 9802