Judecătorul care analizează cazul Cazinoului vrea să plece la Curtea Supremă


Magistratul Vasile Bîcu, preşedintele completului de judecată ce are în atenţie, la Curtea de Apel Bucureşti, cazul reabilitării Cazinoului din Constanţa, va susţine interviul pentru Curtea Supremă.


Concret, magistratul este deja programat să se prezinte în faţa Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, în cadrul şedinţei din 12 decembrie a Secţiei. Candidat în concursul pentru promovarea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Vasile Bîcu va susţine interviul la CSM în intervalul orar 9.30 – 10.00. Judecătorul s-a înscris în cursa pentru Curtea Supremă şi a optat pentru un post în cadrul Secţiei de Contencios Administrativ şi Fiscal a celei mai importante instanţe din România.


De menţionat că, la Curtea de Apel Bucureşti, judecătorul Bîcu îşi desfăşoară activitatea tot în cadrul Secţiei de Contencios Administrativ şi Fiscal. În prezent, acesta asigură preşedinţia completului de judecată C 1 Recurs Achiziţii Publice, complet în atenţia căruia se află dosarul pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa. De altfel, imediat după susţinerea interviului pentru Curtea Supremă la CSM, judecătorul va intra din nou în dosarul pentru Cazino, în cadrul noii înfăţişări fixate pe data de 13 decembrie.


Cum a ajuns Cazinoul la Curtea de Apel Bucureşti


Amintim că reabilitarea Cazinoului din Constanţa a ajuns în atenţia Curţii de Apel Bucureşti şi a completului prezidat de magistratul Vasile Bîcu după ce una din firmele ce a participat la licitaţia pentru atribuirea contractului a atacat în instanţă procedura. Mai exact, după cum arătam şi în ediţiile anterioare, este vorba despre asocierea condusă de SC Eldiclau SRL, parteneriat care, iniţial, a atacat rezultatul licitaţiei iniţiale pentru Cazino la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Nemulţumiţi de verdictul pronunţat de CNSC legat de contestaţia lor, reprezentanţii Eldiclau au atacat hotărârea aceasta la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă căreia i-a solicitat, de asemenea, să descalifice oferta declarată drept câştigătoare a contractului (n.r. este vorba despre oferta înaintată de asocierea de firme condusă de Aedificia Carpaţi SA) şi să recalifice oferta proprie în cursă.


În paralel, reprezentanţii Eldiclau au formulat o a doua contestaţie şi la CNSC, după ce, în urma solicitării mai multor clarificări de la ceilalţi ofertanţi, firma Aedifcia Carpaţi şi partenerii săi de asociere au câştigat din nou contractul. Atâta doar că reprezentanţii CNSC au decis să suspende dosarul privind cea de-a doua contestaţie Eldiclau până ce prima contestaţie va fi soluţionată de instanţa de judecată.


În întreg acest context, judecătorul Vasile Bîcu, în calitate de preşedinte al completului de judecată ce analizeaza prima contestaţie Eldiclau, este în prezent cel care ţine în mâini soarta Cazinoului din Constanţa. De decizia sa depinde decizia CNSC şi, mai departe, întreaga procedură privind atribuirea contractului de peste 60 de milioane de lei pentru reabilitarea clădirii simbol a Constanţei.


Citeşte şi:

În puterea cui stă soarta Cazinoului Judecătorul a intrat într-un dosar al lui Dragnea şi unul al generalului Ciucă

Ce înseamnă pentru Cazino amânarea procesului pentru restaurare. O nouă iarnă în bătaia valurilor şi sub vântul aprig


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Iată cine sunt cei 7 judecători de la Înalta Curte care vor face parte din Biroul Electoral Central 2024

15 Mar 2024 683

Reabilitarea Cazinoului. Data probabilă când va fi semnat contractul

18 Dec 2019 1251

Inimi din întreaga lume bat la unison pentru Cazinoul din Constanța. Contractul pentru reabilitare ar putea fi semnat înainte de sărbători. Ce spun autoritățile (galerie foto)

17 Dec 2019 3740

Undă verde pentru restaurarea Cazinoului. Aedificia Carpaţi speră să poată semna contractul săptămâna viitoare

14 Dec 2019 2794

Reabilitarea Cazinoului, aflată iar în atenţia judecătorilor bucureşteni

13 Dec 2019 1805

Ziua Z a sosit. Magistratul Vasile Bîcu deschide azi cazul Cazinoului

29 Nov 2019 2900

Procesul pentru Cazino. De trei săptămâni, s-a cerut urgentarea dosarului. Instanţa a respins cererea abia acum

23 Nov 2019 1642

Premieră în Ministerul Apărării Naţionale! De ce a fost suspendat decretul prin care a fost prelungit mandatul şefului Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă

25 Feb 2019 2626

Ministerul Apărării Naţionale solicită anularea decretului prin care a fost prelungit mandatul generalului Ciucă. Judecata continuă

02 Feb 2019 1853

Decretul prin care a fost prelungit mandatul generalului Nicolae Ciucă, suspendat Premieră în Ministerul Apărării Naţionale! Cine va conduce Armata?!

01 Feb 2019 1810