Judecătorul Epure nu mai face parte din complet! Radu Mazăre și Decebal Făgădău, așteptați azi la Curtea de Apel Constanța (DOCUMENT)


 
  • Contestațiile formulate în acest dosar vor fi soluționate de completul de judecată C 3 Contestaţii format în prezent din judecătoarele Adriana Ispas (fostul președinte al Curții de Apel Constanța) și Ileana Anastasiu, fost judecător al Tribunalului Bihor.
 
  • Precizăm că din acest complet a făcut parte, până la data de 15 octombrie 2021, judecătorul Marius Cristian Epure, președintele Curții de Apel Constanța, componența completului fiind: Marius Cristian Epure și Adriana Ispas.
 
 
Curtea de Apel Constanța a preschimbat data primului termen stabilit inițial în dosarul (aflat în faza camarei preliminare – procedură nepublică) în care foștii primari ai municipiului Constanța, Decebal Făgădău și Radu Ștefan Mazăre, au fost trimiși în judecată de procurorii DNA.
 
Primul termen fusese stabilit inițial pentru data de 04 ianuarie 2022. Ulterior, instanța a preschimbat data primului termen pentru azi, 07 decembrie 2021.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, dosarul a fost repartizat completului de judecată C 3 Contestaţii format în prezent din judecătoarele Adriana Ispas (fostul președinte al Curții de Apel Constanța) și Ileana Anastasiu, fost judecător al Tribunalului Bihor.
 
Precizăm că din acest complet a făcut parte, până la data de 15 octombrie 2021, judecătorul Marius Cristian Epure, președintele Curții de Apel Constanța, componența completului fiind: Marius Cristian Epure și Adriana Ispas.
 
Potrivit Hotărârii nr. 18 din data de 22 septembrie 2021 a Colegiului de Conducere al Curții de Apel Constanța (ce poate fi citită integral accesând secțiunea Documente), dosarele înregistrate și repartizate pe rolul Completului C 3 Contestații până la data de 14 octombrie 2021 inclusiv, au fost soluționate în vechea componență (judecător Marius Cristian Epure și judecător Adriana Ispas), iar dosarele înregistrate pe rolul acestui complet începând cu data de 15 octombrie 2021, vor fi soluționare în noua componență (judecător Adriana Ispas și judecător Ileana Anastasiu).
 
La începutul lunii ianuarie 2021, într-un alt dosar, judecătorii Marius Cristian Epure și Adriana Ispas au decis achitarea definitivă atât a lui Radu Ștefan Mazăre, cât și a Sorinei-Gina Hortolomei-Moscu, fost reprezentant, la data presupuselor fapte, al societăţilor comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA. În primă instanță, Radu Mazăre fusese condamnat la șase ani și jumătate de detenție, iar Sorina-Gina Hortolomei-Moscu luase tot în primă instanţă doi ani şi 11 luni închisoare cu suspendare.
 
Exclusiv!

Radu Mazăre și Sorina-Gina Hortolomei- Moscu, achitați definitiv!

 
Ce „spune“ Codul de Procedură Penală despre achitarea definitivă a lui Radu Mazăre și a Sorinei-Gina Hortolomei-Moscu

 
Revenind la dosarul în care foștii primari ai municipiului Constanța, Decebal Făgădău și Radu Ștefan Mazăre, au fost trimiși în judecată de procurorii DNA Constanța, prin decizia nr. 220/2021, din 25 mai 2021, magistratul investit cu soluționarea cauzei, Ştefania Pârlogea, judecător în cadrul Secţiei penale a Tribunalului Constanţa, a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriu, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi, pe cale de consecință, a dispus începerea judecăţii cauzei.
 
Decizia judecătoarei Ştefania Pârlogea a fost contestată de inculpați, la instanța superioară, respectiv la Curtea de Apel Constanța. 
 
Dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța.
 
Decebal Făgădău este bănuit de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Asta în timp ce Radu Mazăre este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
În prezenta cauză au mai fost trimiși în judecată următoarele persoane: Constantin Nicoleta, la data presupusei fapte șef al Serviciului autorizații în construcții din cadrul Primăriei municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, Dinescu Fulvia Antonela, la data presupusei fapte director executiv adjunct al Direcției administrației publice locale din cadrul Primăriei municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, Tănase Luiza Elena, la data presupusei fapte arhitect șef al municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și Munteanu Mariana, la data presupuselor fapte inspector în cadrul Primăriei municipiului Constanța – Direcția de urbanism, pentru săvârșirea infracțiunilor de: fals intelectual în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, Viorel Ionescu, arhitect, pentru infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și afaceristul Florin Cârstocea, pentru complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
Societatea comercială Perla Majestic SA, condusă de omul de afaceri Mohammad Murad, fost candidat la Primăria Mangalia, are calitatea de parte vătămată.
 
În actul de sesizare a instanței, procurorii arată că „cei șase inculpați, funcționari în cadrul Primăriei Constanța, în cursul anului 2013, ar fi reautorizat, în mod nelegal, construirea unui imobil de lux deja ridicat în proporție de 95% pe plaja din Mamaia, pentru care anterior, autorizația de construire inițială fusese anulată definitiv și irevocabil de instanța civilă“.
 
Potrivit info-sud-est.ro, este vorba despre complexul Riviera Residence, care aparține omului de afaceri Florin Cârstocea, prin societatea RHC City Crown.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
„Posibila afectare a imparțialității“
Cazul judecătorului Epure, președintele Curții de Apel Constanța, azi pe masa Consiliului Superior al Magistraturii

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce s-a decis în legătură cu administratorul firmei fondate de Nicușor, Mazăre și George Secărea

21 Jan 2022 722

Ultima oră! Dosarul Retrocedărilor. Statul Român, autorizat să intervină în uraganul imobiliar „dezlănţuit“ în Capitală! Sunt vizate aproape 50 de terenuri

14 Jan 2022 1142

Proces pentru casa lui Mazăre. Se caută moștenitorii

13 Jan 2022 12009

Dosarul „abținerilor“ Se caută un al treilea judecător pentru Radu Mazăre și Marcela Enache

11 Jan 2022 695

Al cui rămâne Portul Tomis? (DOCUMENTE)

10 Jan 2022 3824

Oficial. Ministerul Justiției, despre cunoscutele extrădări legate de Constanța!

10 Jan 2022 761

Dosarul Retrocedărilor. Ce s-a ales de „urganaul financiar“ lansat de Primăria Constanța

07 Jan 2022 1262

Ultima oră! Dosarul Retrocedărilor, pretenții de 2,8 milioane de dolari! Ce a decis Tribunalul Constanța

06 Jan 2022 781

Pretenții în Dosarul Retrocedărilor din Constanța. Pronunțare amânată de patru ori

05 Jan 2022 1553

De la achitări de răsunet la condamnări fără precedent! Retrospectivă! Câteva dintre deciziile importante ce au marcat justiția din Constanța

31 Dec 2021 1640

După trimiterea în judecată, Decebal Făgădău a demisionat din PSD Curtea de Apel a constatat nulitatea rechizitoriului din dosarul Mazăre – Făgădău

30 Dec 2021 4371

Curtea de Apel, așteptată să se pronunțe azi în dosarul foștilor primari Radu Mazăre și Decebal Făgădău

29 Dec 2021 738

Retrospectiva perchezițiilor DNA la Primăria Constanța. Prima, în 2005. Ultima, zilele trecute (GALERIE FOTO)

29 Dec 2021 1452

Anul Nou începe cu pronunțări legate de Dosarul Retrocedărilor! Sunt peste 2,8 milioane de dolari în joc!

22 Dec 2021 1241

O nouă amânare de pronunțare în dosarul Polaris

20 Dec 2021 979