UPDATE. Jurnalistul Căutiş anunță „sentința definitivă ce impune DNA-ului să ancheteze pe primarul din Limanu“!



Jurnalistul Alexandru George Căutiş anunță, pe Facebook, „sentința definitivă ce impune DNA-ului să ancheteze pe primarul din Limanu“!
 
Iată cum sună anunțul făcut de Căutiş Alexandru George:
 

„Exclusiv! După 3 ani de muncă, sentința definitivă ce impune DNA-ului să ancheteze pe primarul din Limanu pentru corupție și abuz în serviciu! Nu știu dacă sunt singurul jurnalist din România care a dat în judecată DNA-ul fiindcă nu și-a făcut treaba pe un caz, dar știu sigur că sunt singurul jurnalist din România care a câștigat un astfel de proces împotriva DNA Constanța. Aveți în primul comentariu link-ul cu decizia. Nu am calculat cât am cheltuit din viața mea pentru acest adevăr care trebuie impus: plajele și falezele din România sunt domeniul public al statului român de interes național și nu puteau fi vândute sau a fi închiriate de către primării! La Limanu avem chiar un caz mai grav. Primarul, deși i s-a impus prin hotărâri de instanță că plaja și faleza NU sunt ale primăriei a dispus de ele cum a vrut (in special in folos propriu). In trei ani am adunat detalii cât pentru trei anchete penale de răsunet. DNA nu a vrut să cunoască acele detalii... Vom vedea de ce. Prin sentința de azi ancheta DNA va trebui completată cu muuuulteee informații și dovezi! Multumiri multor români de calitate pe care i-am cunoscut în acești ani! Da, foarte mulți români de calitate s-au implicat pentru stoparea acestei hoții generalizate pe litoralul românesc! Mulțumesc în mod special premierului Nicolae Ciucă, ministrului Tanczos Barna, secretarului de stat Mihai Diaconu, șefului IPJ Constanța, Adrian Glugă și multor, multor oameni din subordinea lor sau din alte instituții nesubordonate lor! Se știu ei. Nu în ultimul rând, tot respectul meu pentru domnul judecător Marius Nastasia! Prin muncă și cu credință în Dumnezeu se poate înfăptui actul de justiție pământeană! Vor urma detalii…“.

 
Este vorba despre dosarul 4695/118/2022, cu obiect plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 NCPP).
 
Conform portalului instanțelor de judecată, Alexandru George Căutiş are calitatea de petent.
 
De partea cealaltă, pe lista intimaților se află: 

Georgescu Gheorghe Daniel - la Primăria Comunei Limanu
Buculei Mihai
Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral
Crăciun Petrache Lorena Antonia

Vlădescu Nicolae
Tudose Florin
Ciobănel Niculae

Lupașcu Sofian
Peleanu Marin
Feodorof Mihai
Enacache Fevronia-Liliana
Albu Nicolae
Bărbat Claudia-Vasilica
Dumitru Marius
Cociuban Elena Giorgiana
Vlăsceanu Irinel
Urdea Nicolae Iustin
 
Prin decizia nr. 3/2023, din 09.01.2023, Tribunalul Constanța a admis plângerea formulată de petentul Alexandru George Căutiş împotriva ordonanţei nr. 86/P/2020 din data de 21.10.2021 a Direcţiei Naţionale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța.
 

„Desfiinţează soluţiile de clasare de la punctele 1 şi 2 din dispozitivul ordonanţei atacate (menţinute prin ordonanţa nr. 20/II/2/2021/10.06.2022 a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța) şi dispune trimiterea cauzei procurorului, în vederea completării urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art. 13 ind. 2 din legea nr. 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 cod penal. În baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 09.01.2023. Document: Încheiere finală camera preliminară“, conform portalului instanțelor de judecată.


Facem precizarea că am încercat să obținem un punct de vedere de la Georgescu Gheorghe Daniel, primarul din Limanu, însă demersul nostru nu a fost posibil.  În cazul în care edilul va dori totuşi să transmită un punct de vedere cu privire la dosar, acesta va fi publicat în cel mai scurt timp.

UPDATE 15.50 - Declarații Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu

Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, faptul că „hotărârea pronunțată priveste desființarea unei ordonanțe de clasare a urmăririi penale, trimiterea cauzei la procuror in vederea continuarii urmăririi penale“.
 
„​Strict informativ, urmărirea penală (a cărei continuare s-a dispus) a început în legătură cu fapta, iar nu cu persoana subsemnatului“, a mai precizat edilul!
 
În continuare, redăm declarațiile integrale ale lui Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu, pentru ZIUA de Constanța:
 

„Bună ziua! ​În referire la solicitarea dvs. de a va comunica un punct de vedere față de soluția pronunțata în Dosarul nr.4695/118/2022 al Tribunalului Constanța-Secția penală, vă comunic următoarele: ​Așa cum nici până la data prezentei nu am formulat puncte de vedere și nici comentarii cu privire la acuzele aduse subsemnatului de către Dl. Cautis Alexandru, cu privire la susținerile neadevarate, calomniatoare și denigratoare proferate de acesta în media, în  mediul on-line și pe rețelele de socializare, aceasta este atitudinea pe care înțeleg să o manifest în continuare.
​Consider că justiția nu se face nici în social-media, nici în mediul on-line și nici pe rețelele de socializare. ​Cred în continuare că actul de justiție se realizează în sălile de judecată, și că acesta (actul de justiție) constituie apanajul exclusiv al magistratilor, iar nu al altor persoane, indiferent de funcția publică sau politică pe care o ocupă la un moment dat, sau al altor persoane (care nu au nicio calitate în dosar și nicio legătură cu cauza pendinte) cărora a înțeles dl Cautis să le mulțumească în mod expres pentru solutia pronunțată.
​De aceea, orice punct de vedere al subsemnatului va fi exprimat numai în fața unui magistrat sau a unei alte persoane investite de lege.
​Hotărârea pronunțată priveste desființarea unei ordonanțe de clasare a urmăririi penale, trimiterea cauzei la procuror în vederea continuării urmăririi penale.
​Strict informativ, urmărirea penală ( a cărei continuare s-a dispus) a început în legătură cu fapta, iar nu cu persoana subsemnatului. Așa fiind, urmează ca urmărirea penală sa fie continuată „in rem”, iar nu „in personam”.
​Conchizând, punctul de vedere al subsemnatului va fi exprimat numai după ce actul de justitie se va fi înfăptuit în mod definitiv, bazat pe adevăr și dreptate.
Vă mulțumesc pentru înțelegere“.


 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Procurorii, nemulțumiți!
DNA Constanța, reacție oficială după ce tribunalul a încetat procesul penal pornit împotriva lui Daniel Linteş, fostul director SOCEP

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Daniel Georgescu, primarul din Limanu, declarații oficiale după anunțul jurnalistului Alexandru George Căutiş

10 Jan 2023 3514