Justiţie la vârf Cine se află în fruntea instanţelor din Constanţa

Privite adesea cu reţinere de către unii justiţiabili ori chiar cu scepticism de către alţii, instanţele constănţene se numără printre cele mai importante din ţară, fiind de pildă unele dintre cele mai încărcate ca volum de muncă.
În contextul în care, uneori, doar ideea de a se prezenta la instanţă, fie numai în calitate de martori într-un proces civil, îi poate intimida pe unii oameni, ZIUA de Constanţa vine în întâmpinarea publicului larg, prin familiarizarea cetăţenilor cu numelor magistraţilor ce se află în funcţiile de conducere din instanţele constănţene.
 
Este de menţionat, de la bun început, că la nivelul judeţului Constanţa funcţionează Curtea de Apel Constanţa, ce are în subordine Tribunalul Constanţa şi Judecătoriile Constanţa, Mangalia, Medgidia şi Hârşova. Tot pe raza Curţii de Apel Constanţa funcţionează şi instanţele tulcene.
 
În ce priveşte conducerea Curţii de Apel Constanţa, aceasta este asigurată de preşedintele instanţei, judecătorul Marius Cristian Epure, şi de magistratul Eleni Cristina Marcu, în calitate de vicepreşedinte.
Potrivit Consiliului Superior al Magistraturii, preşedintele Secţiei I Civile este judecătoarea Mihaela Cristina Mocanu, cel al Secţiei a II-a Civile, de Contencios Administrativ şi Fiscal, este magistratul Beatrice Mariş, iar preşedinţia Secţiei Penale şi pentru cauze cu minori şi de familie este asigurată de judecătoarea Adriana Ispas.
 
Tribunalul Constanţa îl are ca preşedinte de instanţă pe judecătorul Teodor Viorel Gheorghe, iar vicepreşedinţi sunt magistraţii Cristina Ramona Duţă şi Dumitru Radu Comşa.
 
Preşedintele Secţiei Penale este judecătoarea Antoaneta Ardeleanu, al Secţiei I Civile este magistratul Chiraţica Enache, al Secţiei a II-a Civile este judecătoarea Sanda-Ioana Pascu, iar Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal este condusă de judecătoarea Iulia-Laura Opariuc-Dan, conform informaţiilor făcute publice de CSM.
 
Funcţia de preşedinte al Judecătoriei Constanţa este asigurată de magistratul Cătălin Jigău, în timp ce judecătoarea Constanţa Ilie este vicepreşedinte. Secţia Civilă este condusă de judecătorul Ciprian-Gabriel Butaru.
Preşedintele Judecătoriei Medgidia este magistratul Marius Cătălin Croitoru, iar vicepreşedintele instanţei este judecătoarea Laura Sărac-Aldea.
Conducerea Judecătoriei Hârşova este asigurată de preşedintele Isabela Alina Stănescu, în timp ce la Judecătoria Mangalia funcţiile de conducere sunt vacante.
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Conducerea Judecătoriilor Constanța, Medgidia și Mangalia, în atenția CSM

14 Nov 2023 1247

CSM caută șefi pentru justiția din Constanța! Care sunt posturile vacante

05 Jan 2023 1761

S-au propus președinți noi în Curtea de Apel Constanța și Tribunalul Constanța!

02 Nov 2022 1581

Când se anunță noul președinte al Curții de Apel Constanța

08 Aug 2022 1724

Oportunitate de promovare pentru judecătorii constănțeni Se caută vicepreședinte pentru Curtea de Apel. Posturi de conducere scoase la concurs (documente)

02 May 2020 2341

12 posturi de conducere vacante la instanţele dobrogene

10 Jan 2020 1660

Ce funcţii de conducere pot „vâna“ judecătorii la instanţele constănţene

17 Oct 2019 1335

Ce posturi sunt libere la instanţele constănţene

04 Oct 2019 1169

O a doua funcţie în conducerea Curţii de Apel Constanţa, pusă la bătaie de CSM

25 Sep 2019 1535

Cine sunt judecătorii din Constanţa şi în ce completuri intră! Partea I - Judecătoria Constanţa

28 Feb 2017 19832

Şefi noi. Gabriel Lefter - şef al Curţii de Apel Constanţa şi Teodor Viorel Gheorghe - preşedinte al Tribunalului Constanţa

19 Dec 2015 3480