Justitie

„La acel hotel au stat cazaţi piloţii SMURD“ Cristinel Dragomir, fost vicepreşedinte al CJC, la judecată cu ANI. Ce a decis Curtea Supremă


Dosarul în care Nicolae Cristinel Dragomir, fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, încercă să anuleze un raport al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) se va rejudeca la Constanţa! Decizia este definitivă şi a fost luată ieri de judecătorii Curţii de Apel Constanţa.


În primă instanţă, Curtea de Apel Constanţa decis, pe data de 8 mai 2017, să admită acţiunea formulată de Nicolae Cristinel Dragomir, fostul vicepreşedinte al CJC, şi să anuleze raportul de evaluare nr. 50531/G/II/05.11.2013 întocmit de pârâta Agenţia Naţională de Integritate. Decizia a fost contestată de ANI la Înalta Curtea, instanţă care ieri a admis recursul formulat de Agenţia Naţională de Integritate şi a trimis cauza spre rejudecare la Curtea de Apel Constanţa.
Decizia este definitivă.


În luna februarie, Agenţia Naţională de Integritate a anunţat constarea faptului că „Dragomir Nicolae Cristinel, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi fost Consilier Judeţean, actualmente funcţionar public în cadrul Primăriei Constanţa, s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât în exercitarea mandatului 2012 – 2016 a fost încheiat un contract de prestări servicii în valoare de aproximativ 219.000 lei, între Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean, şi o societate comercială în cadrul căreia soţia persoanei evaluate deţine calitatea de asociat“.

„Persoana evaluată a încălcat astfel dispoziţiile art. 90, alin. (1) şi alin. (2) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „(1) Consilierii locali şi consilierii judeţeni care au funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor ori alte funcţii de conducere, precum şi calitatea de acţionar sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unităţi administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte, cu instituţiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judeţean respectiv ori cu societăţile comerciale înfiinţate de consiliile locale sau consiliile judeţene respective. (2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în cazul în care funcţiile sau calităţile respective sunt deţinute de soţul sau rudele de gradul I ale alesului local”, potrivit ANI.

Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.
Dragomir Nicolae Cristinel a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

„De asemenea, menţionăm faptul că în data de 05 noiembrie 2013, Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul lui Dragomir Nicolae Cristinel, întrucât în perioada 23 iunie 2008 – 15 ianuarie 2010, a deţinut simultan funcţia de Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi calitatea de administrator în cadrul unei societăţi comerciale.


Potrivit datelor furnizate de ANI, în 2013, este vorba despre societatea SC Cazare la Mare SRL.


„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”. „Persoana […] faţă de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.


La momentul mediatizării cauzei, fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a declarat pentru cotidianul ZIUA de Constanţa faptul că este vorba de un contract semnat între societatea SC Atlantida Grama SRL, firmă unde soţia deţine acţiuni şi Spitalul Judeţean Constanţa. Societatea Rodicăi Dragomir deţine Hotelul Zodiac din Constanţa. „La acel hotel au stat cazaţi piloţii SMURD“, a spus Cristinel Dragomir.


Citeşte şi:

Dragomir Nicolae Cristinel, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, declarat incompatibil de ANI. Cum se apără Cristinel Dragomir
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, la judecată cu Agenţia Naţională de Integritate

05 Jul 2019 1146

Dragomir Nicolae Cristinel, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța, declarat incompatibil de ANI. Cum se apără Cristinel Dragomir

06 Feb 2019 1498

Cristinel Dragomir a demisionat din funcţia de administrator al RAEDPP Constanţa

31 Oct 2018 1827

Cristinel Dragomir, fostul vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte al CJC, nu scapă de ANI

31 Jul 2017 2067

Cristinel Dragomir a demisionat din funcţia de consilier. Cine îi ia locul

24 Jun 2017 5447

Copii din toată România joacă la Constanţa la Naţionalele de tenis de masă (galerie foto+video)

20 May 2017 3251

„Mă aşteptam!“ Cristinel Dragomir, fost vice al CJC, la judecată cu ANI. Azi s-a dat verdictul. Cine a câştigat

08 May 2017 4173

Amânare în procesul fostului vicepreşedinte al CJC, Cristinel Dragomir, cu ANI. Când se va pronunţa instanţa

27 Apr 2017 3518

Procesul fostului vicepreşedinte al CJC, Cristinel Dragomir, cu ANI aproape de final. Când se va da pronunţarea

11 Apr 2017 1616

Dosarul a fost suspendat în aprilie 2015 Cristinel Dragomir, fost vice al CJC, la judecată cu ANI

16 Mar 2017 1588

Asociaţia Litoral - Delta Dunării pluteşte în derivă Judeţul Constanţa, membru fondator al Asociaţiei Inomar Cluster (document)

12 May 2016 3232

Astăzi. Ședința Consiliului Județean Constanța. 50 de proiecte. Toate aici. Multe interesante

11 May 2016 2550

Maşini noi pentru Direcţia de Pază a CJC (document)

03 Feb 2016 1654

UPDATE - PSD caută candidaţi la primărie în 17 localităţi. Toate cu situaţii problematice.

08 Dec 2015 1652

Să trăiţi, să înfloriţi, cadouri multe să primiţi! Constănţeni care îşi serbează onomastica de Sfântul Nicolae

06 Dec 2015 3627