La cererea Curții de Apel Constanța Consiliul Superior al Magistraturii, precizări legate de alegerile pentru CSM

Sediul Consiliului Superior al Magistraturii
  • Precizările vin ca urmare a solicitărilor transmise de Curtea de Apel Constanța și Curtea de Apel Iași.
  • După întâlnirea candidaților cu votanții și după parcurgerea întregii proceduri, pe data de 22 iunie 2022, la ora 13.00,  vor avea loc Adunările generale pentru alegerea judecătorilor și procurorilor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.
 
Consiliul Superior al Magistraturii a făcut mai multe precizări în legătură cu adunările generale ale instanțelor și parchetelor pentru desemnarea candidaților pentru alegerile CSM.
 
Aceste precizări vin ca urmare a solicitărilor transmise de Curtea de Apel Constanța și Curtea de Apel Iași.
 
Se arată astfel în Hotărârea nr. 11 din 1 aprilie 2022 a CSM că „adunările generale se organizează distinct la nivelul fiecărei instanțe sau parchet“.
 
„În cadrul adunărilor generale sunt supuse votului toate candidaturile depuse pentru gradul respectiv de jurisdicție din circumscripția unei curți de apel sau parchet de pe lângă curtea de apel“, au mai precizat reprezentanții CSM.
 
S-a mai precizat, de asemenea, că majoritatea voturilor necesară pentru desemnarea unui candidat la funcția de membru al Consiliului se stabilește prin raportare la numărul total de voturi exprimate în cadrul adunărilor generale organizate la nivelul tuturor instanțelor sau parchetelor de același grad din cadrul unei curți de apel sau parchet de pe lângă curte de apel.
 
„Adunările generale prevăzute la art. 9 alin. (3) și (4) din Legea nr. 317/2004 transmit colegiului de conducere al curții de apel, respectiv parchetului de pe lângă aceasta, numărul de voturi obținut de fiecare candidat pentru respectivul grad de jurisdicție, urmând ca rezultatul votului și candidații care au obținut majoritatea voturilor să fie stabilite de aceste colegii de conducere“, se mai arată în hotărârea CSM.
 
Potrivit calendarului alegerilor pentru CSM, cel mai târziu la data de 11 aprilie 2022 se vor stabili listele de candidați pentru fiecare dintre cele trei categorii de instanțe și parchete de către comitetele electorale de la curțile de apel și de la parchetele de pe lângă aceste instanțe.
 
Tot atunci va avea loc și convocarea de către președinții comitetelor electorale de la curțile de apel și de la parchetele de pe lângă curțile de apel, printr-un anunț public, a adunările generale pentru desemnarea candidaților, acestea urmând să se desfășoare la data de 28 aprilie 2022, la ora 10.00.

 
După întâlnirea candidaților cu votanții și după parcurgerea întregii proceduri, pe data de 22 iunie 2022, la ora 13.00,  vor avea loc Adunările generale pentru alegerea judecătorilor și procurorilor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.
 

Lista cu judecătorii și procurorii aleși va fi transmisă Biroului permanent al Senatului la data de 16 august 2022.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Forțe proaspete în magistratură! Iată cine sunt noii judecători și procurori de la Constanța și Tulcea. Președintele le va semna decretele (DOCUMENTE)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătoriile din Constanța și Tulcea ies din criza de judecători! Anunțul membrului CSM Alin Ene

19 Apr 2024 299

Dosarele lui Vergil Chițac și IPS Teodosie vor fi repartizate altui procuror Bodean Andrei părăsește DNA Constanța, după 11 ani de Anticorupție

15 Apr 2024 1393

Decizia prin care Mihai Stanciu a fost delegat șeful DNA Constanța a fost contestată la Curtea Supremă! (DOCUMENT)

15 Apr 2024 909

Oficial! Procurorii Bodean Andrei și Conortos Constantin pleacă de la DNA Constanța

12 Apr 2024 5475

Magistratul Ruxandra Vasile nu va veni la Judecătoria Medgidia, a decis CSM

12 Apr 2024 432

Știri justiție Constanța Judecătorul Florin Cosmin Bobei, de la Judecătoria Medgidia, programat pentru interviul de procuror

11 Apr 2024 496

Știri justiție Constanța La Tribunalul Constanța sunt 17 posturi disponibile pentru transferul judecătorilor! Câte sunt la Curtea de Apel

10 Apr 2024 429

Președintele Klaus Iohannis a numit în funcție sute de judecători și procurori! Cine vine la Constanța. LISTA

08 Apr 2024 1195

Andreea Corina Băjenaru și Florina Silvia Popa Doi procurori din Parchetul General al României ies la pensie

07 Apr 2024 406

Concurs Inspecția Judiciară Aproape 50 de procurori s-au înscris pe 10 posturi vacante la Direcția de inspecție pentru procurori din cadrul IJ! Niciunul din Constanța (DOCUMENT)

03 Apr 2024 586

Știri justiție Constanța Judecătorul Florin Cosmin Bobei, de la Judecătoria Medgidia, cere să fie numit procuror

02 Apr 2024 637

Lupta pentru conducerea instanțelor din Constanța! Când susțin candidații proiectul managerial

01 Apr 2024 610

Tribunalul Constanța, cele mai multe posturi pe Dobrogea, disponibile pentru transfer! (DOCUMENT)

31 Mar 2024 502

Judecători și procurori stagiari la Constanța și Tulcea! Au absolvit INM cu medii peste 8, au fost notați și cu 10 la Organizare Judiciară! (DOCUMENTE)

29 Mar 2024 1120

Adrian Glugă, printre ei Iată cine sunt noii judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție! Lista

29 Mar 2024 809