Justitie

La Judecătoria Constanța se poartă discuții legate de viitorul centrului medical din cartierul Medeea

  • Mâine se va desfășura un nou termen în dosarul în care Centrul de Diagnostic și Tratament Dr Ciovică SRL a formulat contestație la executarea silită pornită de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.
  • Se va pune în discuție stadiul actual al executării silite, iar reprezentanții centrului de diagnostic vor răspunde întrebării instanței dacă doresc să renunțe la contestația formulată.
  • În spațiul respectiv, SCBI intenționa să amenajeze un spital destinat exclusiv pacienților diagnosticați cu COVID-19.
Situația centrului medical din cartierul constănțean Medeea este din nou în atenția magistraților constănțeni. La Judecătoria Constanța se va desfășura mâine un nou termen în dosarul în care Centrul de Diagnostic și Tratament Dr Ciovică SRL a formulat contestație la executarea silită pornită de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța pentru spațiul respectiv.
În luna martie, SCBI Constanța obținuse o decizie de evacuare a spațiului medical din cartierul constănțean Medeea, împotriva Centrului Medical Dorobanți SRL. SCBI intenționa să amenajeze în spațiul respectiv un spital destinat exclusiv pacienților diagnosticați cu COVID-19.
La termenul de mâine se va pune în discuție stadiul executării silite, iar reprezentanții centrului de diagnostic vor răspunde întrebării instanței dacă doresc să renunțe la contestația formulată.
Așa cum menționam în edițiile anterioare, în luna martie, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța obținuse o decizie de evacuare a spațiului medical din cartierul constănțean Medeea, împotriva Centrului Medical Dorobanți SRL.
Astfel, mâine reprezentanții centrului medical trebuie „să precizeze dacă formulează cerere de renunțare la contestația la executare prin raportare la concluziile reprezentantului convențional expuse în cadrul dezbaterilor pe fond“.
Litigiul privește dosarul cu numărul 8987/212/2020, în care Centrul de Diagnostic și Tratament Dr Ciovică SRL a contestat executarea silită demarată de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.
Neînțelegerile dintre cele două părți are legătură cu spațiul din zona Medeea, pe care Centrul Medical Dorobanți SRL îl închiriase anterior de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Odată cu izbucnirea epidemiei de coronavirus în România, Spitalul de Boli Infecțioase a solicitat în instanță ca spațiul din Medeea să fie pus la dispoziția sa, pentru a deveni centru de primire și tratare a pacienților diagnosticați cu Covid-19.

Citește și:

Centru medical constănțean transformat în nou spital pentru pacienții cu Covid-19. Cine a luat decizia și de ce. Declarațiile părților
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Paturi în plus la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase pentru tratarea bolnavilor COVID-19

25 Oct 2020 1165

Spitalul de Boli Infecțioase, la judecată pentru centrul medical din Medeea. Ce s-a întâmplat în proces

18 Sep 2020 616

Procesul pentru centrul medical din Medeea, rămas „fără obiect“

31 Aug 2020 602

​Licitaţie la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța pentru achiziția de consumabile medicale (document)

17 Aug 2020 366

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cumpără echipamente și materiale pentru protecția contra COVID-19 (document)

15 Aug 2020 492

Adormirea Maicii Domnului Meniu special pentru pacienții Spitalului Județean Constanța și ai Spitalului de Boli Infecțioase, oferit de Arimex Comexim 2000

14 Aug 2020 2123

Spital nou pentru pacienții Covid, în Constanța. Totul s-ar putea decide azi

06 Aug 2020 830

Litigiu pentru un nou centru Covid, în Constanța. Când va lua instanța o decizie

03 Aug 2020 898

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța cumpără materiale sanitare de peste 5 milioane de lei (document)

29 Jul 2020 548

Sondaj de opinie ZIUA DE Constanța Credeți că este o măsură bună ca pacienții confirmați cu SARS-CoV-2 să fie externați la cerere, chiar și pe propria răspundere?

20 Jul 2020 928

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cumpără materiale sanitare de la cinci societăți (document)

09 Jul 2020 1992

Demolări la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. O firmă din Giurgiu se va ocupa (document)

03 Jun 2020 2741

România în stare de alertă Ce decizii au luat judecătorii în două dosare importante pentru sistemul de sănătate din Constanța

16 May 2020 2684

Spitalul de Boli Infecțioase, la judecată cu un centru medical constănțean. Se contestă executarea silită

09 May 2020 1311

Tinmar Energy SA, furnizor de energie electrică pentru Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa (document)

02 May 2020 1553