La un an de la flăcările ce au cuprins Terapia Intensivă Tribunalul Constanța analizează dosarul deschis de fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase, în urma incendiului

  • Deschis la începutul lunii noiembrie 2021, pentru anularea dispoziției de încetare a contractului managerial, dosarul nu a fost judecat încă de instanță, înfățișarea de astăzi desfășurându-se, iată, la aproximativ un an de la izbucnirea incendiului.
  • În proces, judecătorii de la Tribunalul Constanța au cerut să vadă listele de investiții de la spital și dovezile de acordare a finanțării, dacă există“.
 
Proces cu greutate, la Secția de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța!
 
Judecătorii vor redeschide astăzi dosarul intentat municipalității de către dr. Stela Halichidis, fostul manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, demis în urma incendiului ce a cuprins Secția de Terapie Intensivă Covid a spitalului, pe 1 octombrie 2021, șapte oameni pierzându-și viața în timpul incendiului.
 
Deschis la începutul lunii noiembrie 2021, pentru anularea dispoziției de încetare a contractului managerial, dosarul nu a fost judecat încă de instanță, înfățișarea de astăzi desfășurându-se, iată, la aproximativ un an de la izbucnirea incendiului.
 
În cauză, se desfășoară și o anchetă penală pentru a se stabili persoanele răspunzătoare pentru izbucnirea incendiului, însă nici aceasta nu a fost finalizată încă, dată fiind complexitatea cauzei, dar și a probelor administrate.
 
S-au cerut listele de investiţii de la spital
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, acest proces, desfășurat la Secția de Contencios, este foarte important întrucât, s-ar putea face lumină legat de cine ar fi trebuit să asigure investițiile pentru unitatea spitalicească ce a fost cuprinsă de flăcări.
 
Șapte dintre cele zece persoane internate la ATI COVID în timpul incendiului au murit chiar atunci, iar celelalte trei persoane au murit în zilele următoare.
 
În proces, judecătorii de la Tribunalul Constanța au cerut să vadă listele de investiții de la spital și dovezile de acordare a finanțării, dacă există“.

 
Practic, dr. Halichidis a contestat dispoziția Primarului Constanței privind încetarea contractului său de management, dispoziție ce a urmat incendiului de pe 1 octombrie 2021.
 

Instanța a cerut să vadă listele de investiții pentru unitatea spitalicească și dovezile de acordare a finanțării – „dacă există“.
 
Amintim aici că, la momentul înregistrării dosarului la instanță, am contactat-o telefonic pe dr. Stela Halichidis, pentru obținerea unui punct de vedere din partea sa în legătură cu acțiunea deschisă în justiție.
 
Răspuns său a fost: „Nu pot vorbi! Vă rog să mă scuzați!“
 
Oricare va fi decizia Tribunalului Constanța, aceasta va putea fi atacată de către părțile nemulțumite la instanța superioară, respectiv Curtea de Apel Constanța.
 
Dosarul este programat de la ora 14.00.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Au trecut aproape 11 luni și nu știm ce a provocat tragedia de la Infecțioase - 12 morți

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătorii mai au nevoie de timp să se pronunțe în dosarul Stelei Halichidis

26 Jan 2023 757

Înlăturată după incendiul care a distrus Terapia Intensivă S-a stabilit data la care Stela Halichidis s-ar putea întoarce în fruntea Spitalului de Boli Infecțioase

21 Jan 2023 1109

A fost aflată cauza incendiului! Procurorii din Constanța știu de ce a luat foc Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

19 Jan 2023 2007

Procesul dr. Halichidis a fost amânat!

10 Nov 2022 759

Proces pentru Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, în care au murit șapte oameni în incendiu! Martorul lui Halichidis

31 Oct 2022 992

Audieri de martori în procesul deschis de dr. Halichidis, după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța!

15 Sep 2022 1040

Au trecut aproape 11 luni și nu știm ce a provocat tragedia de la Infecțioase - 12 morți

17 Aug 2022 1315

Flăcări la ATI Covid Constanța. Procesul fostului manager SCBI se reia când aproape se împlinește un an de la incendiul devastator!

18 Jun 2022 1131

Incendiu la ATI Covid Procesul fostului manager al SCBI. Judecătorii cer listele de investiții de la spital și dovezile de acordare a finanțării solicitate „dacă există“

13 Jun 2022 1638

Opt luni de la incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. În ce stadiu este ancheta (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Jun 2022 2084

Se administrează proba cu înscrisuri, în procesul dr. Halichidis, din Constanța

30 Apr 2022 1402

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, citat în procesul fostului manager. Dosarul, deschis azi, la Tribunal

29 Apr 2022 1330

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, citat în procesul deschis de medicul Halichidis!

02 Apr 2022 1414

Demisă în urma incendiului Cu cine vrea să se judece fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase, dr. Halichidis

12 Mar 2022 1898

Spital închis angajează manager! Primăria scoate la concurs postul de director de la Boli Infecțioase din Constanța (DOCUMENTE)

09 Mar 2022 2097