Laura Vicol, prima femeie președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților. Pe cine a apărat la Constanța


 
Laura Vicol, avocat în baroul București, a fost aleasă președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților! Într-o postare pe o rețea de socializare, Laura Vicol a transmis următorul mesaj:
 

„Le mulțumesc colegilor care mi-au acordat sprijinul pentru a ocupa funcția de președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților. Prima femeie președinte al acestei comisii. Le promit și lor, dar și celor care nu mă vor în această funcție că voi face totul pentru ca activitatea acestei Comisii să fie la înălțime“.

 
Printre foștii clienți ai Laurei Vicol se numără Nicușor Daniel Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța.
 
Laura Vicol l-a apărat pe fostul șef al CJC în dosarul în care acesta a fost achitat definitiv, în anul 2018, în dosarul în care a fost acuzat de 21 de infracțiuni de abuz în serviciu și de trei infracțiuni de complicitate în abuz de serviciu. 
 
Constantinescu fusese  trimis în judecată de procurorii DNA în acest dosar fiind acuzat că ar fi împiedicat controale ale Curții de Conturi și că ar fi creat un prejudiciu de 30 de milioane de euro prin faptul că nu ar fi emis sau prelungit autorizații de construire a unor centrale eoliene în județ.
 
Mai mult, în perioada 2011 - 2013, Nicușor Constantinescu ar fi refuzat în mod repetat să pună la dispoziția auditorilor Curții de Conturi documentele și informațiile solicitate, împiedicând astfel efectuarea a trei controale incluse în programul de activitate al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, potrivit procurorilor.
 
Așa cum precizam și mai sus, în acest dosar, șef al CJC a fost achitat definitiv.
 
Laura Vicol a mai intrat și în dosarul penal deschis după ce creatorul de modă Răzvan Ciobanu a murit în accidentul rutier din apropiere de Săcele, județul Constanța.
 

Tragedia a avut loc pe drumul ce leagă Săcele de Năvodari, din județul Constanța.
 
Datele oficiale comunicate de reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța sunau așa: „în data de 29.04.2019, în jurul orelor 07.15, am fost sesizați de producerea unui accident mortal. Un bărbat de 43 de ani a condus un autoturism, pe DJ 226, dinspre Năvodari către Săcele și ajungând la intrarea în localitatea Săcele, din cauza neatenției în conducere, a pierdut controlul asupra  autoturismului și a părăsit partea carosabilă către dreapta, unde a rulat aproximativ 850 metri, după care a intrat în coliziune cu mai mulți copaci. A rezultat decesul la fata locului a conducătorului auto“.

 
Răzvan Ciobanu se afla într-un autoturism marca Range Rover și, potrivit declarațiilor prietenilor săi făcute la momentul respectiv, încerca să ajungă în București, din Mamaia.
 
Din nefericire, ar fi greșit drumul și așa a ajuns pe DJ 226, drum județean ce leagă Năvodari de comunele Corbu, Săcele, Istria, Sinoe și Mihai Viteazu.
 
Se afla în dreptul localității Sinoe când a pierdut controlul mașinii și autoturismul a ieșit în afara părții carosabile. Bolidul a rulat pe o distanță de aproximativ un kilometru în câmp deschis, cu viteză. În cele din urmă, mașina s-a izbit violent de mai mulți copaci. Airbag-ul s-a declanșat, însă Răzvan Ciobanu, care nu purta centura de siguranță, fusese deja aruncat în afara mașinii, în urma impactului violent.
 
Ancheta a fost închisă, dosarul fiind clasat. Oficial, decesul designerului Răzvan Ciobanu a fost rezultatul auto-accidentării.
 
Sursa foto: Facebook - Laura Vicol

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiect aprobat de Senat Spațiile comerciale mai mari de 2.000 metri pătraţi ar putea fi obligate să dispună de centre de prim ajutor

11 Mar 2024 912

Nordis Management a contestat sechestrul judiciar, la Curtea de Apel Constanța! (MINUTĂ)

05 Nov 2023 1038

Nordis Management, sechestru judiciar la Tribunalul Constanța! (MINUTĂ)

29 Oct 2023 2105

S-a cerut insolvența Nordis Management SRL! Iată decizia judecătorilor

16 Oct 2023 5323

Judecătorii anunță azi dacă Nordis Management SRL intră sau nu în insolvență! Numărul creditorilor a crescut la 24

15 Oct 2023 1747

Nordis Management SRL ar putea intra în insolvență! Tribunalul București a rămas în pronunțare

09 Oct 2023 1489

Peste 20 de creditori Zi decisivă pentru Nordis Management SRL! Tribunalul București analizează cererea de intrare în insolvență!

08 Oct 2023 6334

Nordis Management SRL, un nou dosar la Tribunalul Constanța!

26 Sep 2023 1759

Decizie definitivă în instanţă în dosarul în care Nordis Management a fost „obligată“ la „finalizarea, recepţionarea şi intabularea“ unui apartament.

17 Sep 2023 6802

Nordis Management, „obligată“ de Tribunalul Constanța la „finalizarea, recepţionarea şi intabularea“ unui apartament. Dosarul, în apel

31 Aug 2023 5568

Se cere insolvența Nordis Management SRL! Judecătorii au stabilit primul termen

18 Aug 2023 13669

Europarlamentarul Vlad Gheorghe a informat Comisia Europeană despre felul în care coaliția de guvernare închide gura avertizorilor de integritate

07 Jul 2022 732

Membrii Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, în vizită la Penitenciarul Poarta Albă

23 May 2022 1040

Cei trei candidați pentru postul de judecător la CCR au primit avize pozitive în Parlament. Când va avea loc votul final

27 Apr 2022 1575

Legătura avocatei lui Răzvan Ciobanu cu Nicușor Daniel Constantinescu. Cum l-a ajutat pe fostul șef al CJC

18 May 2019 3359