Legături cu Palatul Regal din Mamaia Dimos Profesional va fi radiată din Registrul Comerțului. Cine a luat decizia și de ce. Date despre acționari


Firma constănțeană Dimos Profesional SRL va fi radiată din Registrul Comerțului. Decizia a fost luată de curând de către judecătorii Tribunalului Constanța, odată cu încheierea procedurii insolvenței desfășurată pentru societate.
Cei doi acționari ai firmei, Dumitru Petrișor Chirea și, respectiv, Nicolae Anton Chirea, figurau și în societatea Illusion Doo SRL, firmă ce a subcontractat Palatul Regal din Mamaia. De altfel, cele două firme, Dimos Profesional și, respectiv, Illusion Doo SRL, au același lichidator judiciar, fiind vorba C.I.I. Evdochim Mariana.
Potrivit deciziei luate de Tribunalul Constanța, instanța a dispus, în temeiul articolului 174 din Legea 85/2014 „încheierea procedurii față de debitoarea Dimos Profesional SRL și radierea acesteia din registrul comerțului“.
 

Creditorii Dimos Profesional


Cererea de intrare în faliment a SC Dimos Profesional SRL fusese înaintată Tribunalului Constanța încă din anul 2018, mai exact la data de 17 iulie 2018. În proces, debitori figurează SC Dimos Profesional SRL și, respectiv, SC Dimos Profesional SRL prin lichidator judiciar C.I.I. Evdochim Mariana. În calitate de creditori figurează     Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța, SPITVBL Constanța, R.A. Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța, SC Aska SRL, Banca Transilvania SA, Dimos Impex SRL, Gheo Piscine SRL, Mondo Technicus SRL și Liviu Andrei Tudor.
La data de 18 iulie 2018, judecătorii Tribunalului Constanța au admis cererea înaintată de reprezentanții Dimos Profesional. La momentul respectiv, instanța a dispus „deschiderea procedurii simplificate a insovenței debitoarei“. Lichidator judiciar a fost desemnat Cabinetul Individual de Insolvență Evdochim Mariana.
Procedura a durat circa un an și nouă luni, astfel că abia de curând judecătorii au declart procedura închisă.
După cum menționam anterior, cei doi acționari ai Dimos Profesional, Dumitru Petrișor Chirea și, respectiv, Nicolae Anton Chirea, figurau în anul 2017 și în firma Illusion Doo SRL, societate ce subcontractase în iulie 2016, potrivit info-sud-est.ro, imobilul și terenul aferent Palatului Regal din Mamaia, de la SC Light System SRL. „Noua firmă care a subcontractat pe 10 ani imobilul și terenul de la SC Light System SRL este SC Illusion Doo SRL, care a deschis, la mijlocul lunii iulie, o piscină și un bar“, potrivit sursei citate.
În continuare, se arăta că cei doi asociați ai Illusion Doo SRL sunt Dumitru Petrișor Chirea și, respectiv, Nicolae Anton Chirea.
 

Datele oficiale


Potrivit Registrului Comerțului, consultat la data de 29 aprilie 2020, în societatea Dimos Profesional, acționari sunt cei doi constănțeni menționați anterior, fiecare deținând câte 50% din acțiuni. Activitățile principale ale societății erau reprezentate de „comerț cu autoturisme și autovehicule ușoare (sub 3,5 tone)“ și, respectiv, „comerț cu alte autovehicule“. Cele peste 420 de obiecte secundare de activitate includeau diferite tipuri de comerț, cultivarea strugurilor și a fructelor tropicale și subtropicale, creșterea porcinelor, extracția turbei, fabricarea înghețatei, a cleiului, a mobilei, restaurante, activități de editare a ziarelor, consultanță în tehnologia informației și multe altele.
În 2017, cu trei salariați, firma a avut un profit net de 52.976 de lei și o cifră de afaceri netă de 810.302 lei. În 2018, profitul net a fost de 103.120 de lei, numărul salariaților a fost 0 și cifra de afaceri netă s-a ridicat la 378.650 de lei.
În ce privește Palatul Regal din Mamaia, vila este revendicată în cadrul unui proces civil intentat de Ministerul Culturii. Cazul se judecă la Tribunalul Constanța, părți în proces fiind Ministerul Culturii și Identității Naționale, în calitate de reclamant, și SC Light System SRL și SC Mamaia SA în calitate de pârâți. Dan Lucian Victor este intervenient în numele altei persoane.
Acest proces va fi analizat de judecători la data de 19 mai, după ce instanța a decis în luna martie preschimbarea termenului de judecată, în contextul epidemiei de Coronavirus ce a afectat România.
O ultimă mențiune legată de Illusion Doo SRL, la finele anului 2017 și această societate a intrat în insolvență, procedura fiind încheiată de către magistrații Tribunalului Constanța în anul 2018. Printre creditorii societății se numără și SC Light System SRL.



Citește și:

Dimos Profesional SRL a intrat în insolvenţă! Cine conduce firma. Legături cu Palatul Regal din Mamaia

SC Illusion Doo SRL, firma care a subcontractat Palatul Regal din Mamaia, a intrat în insolvență (document)

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dimos Profesional SRL a intrat în insolvenţă! Cine conduce firma. Legături cu Palatul Regal din Mamaia

19 Jul 2018 4617