Liber la concurs, pentru scaunul de procuror general al Constanței. Majoritatea posturilor de conducere din parchetele dobrogene sunt puse la bătaie

  • Funcția de procuror general al Constanței este vacantă de anul trecut, de când s-a încheiat mandatul procurorului general Gigi Valentin Ștefan.

  • Procurorii pot candida și pentru cele două funcții de procuror general adjunct, dar și pentru posturile de prim procuror și prim procuror adjunct la Parchetul Tribunalului Constanța.

  • Sunt scoase la concurs și funcțiile de prim procuror și prim procuror adjunct la Parchetul Tribunalului Tulcea.

Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat organizarea concursului pentru funcțiile de conducere din cadrul mai multor unități de parchet din țară. Cap de afiș pentru Constanța este funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Funcția este vacantă de anul trecut, de când s-a încheiat mandatul procurorului general Gigi Valentin Ștefan, care câștigase concursul în 2016. La momentul respectiv, procurorul s-a înscris inițial în concursul organizat atunci de CSM, fiind singurul candidat pentru funcție. Cu toate acestea, până la începerea propriu-zisă a etapelor de concurs, magistratul Gigi Valentin Ștefan s-a retras din competiție. Totuși, funcția a fost în continuare asigurată de acesta, procurorul constănțean fiind delegat în acest sens de Consiliul Superior al Magistraturii.
Pentru a reveni la concursul de anul acest organizat de CSM, alături de funcția de procuror general al Constanței, mai sunt puse la bătaie majoritatea funcțiilor de conducere din cadrul parchetelor dobrogene.
Astfel, este vorba despre cele două funcții de procuror general adjunct la Parchetul Curții de Apel, ce urmează a se vacanta la 1 ianuarie 2021, dar și despre posturile de prim procuror și prim procuror adjunct la Parchetul Tribunalului Constanța și, respectiv, aceleași funcții la Parchetul Judecătoriei Constanța.
 

Cele mai mari funcții de conducere și pentru Tulcea


Pentru unitățile de anchetă din județ, mai sunt scoase la concurs și funcția de prim procuror al Parchetului Judecătoriei Hârșova și, respectiv, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judcătoria Mangalia.
Și pentru județul Tulcea sunt posturi de conducere la vârful unităților de anchetă scoase la concurs.
Mai exact, este vorba despre funcțiile de prim procuror și prim procuror adjunct la Parchetul Tribunalului Tulcea, prim procuror și prim procuror adjunct la Parchetul Judecătoriei Tulcea și, respectiv, de prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Babadag.
Potrivit informațiilor puse la dispoziție de Consiliul Superior al Magistraturii, ultima zi pentru depunerea candidaturilor la Institutul Național al Magistraturii este 10 august. Listele cu candidații care îndeplinesc condițiile de participare la concurs vor fi afișate pe data de 26 august.
Aceste liste pot fi contestate, așa încât listele finale ale candidaților care îndeplinesc condițiile de participare la concurs, întocmite după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate pe data de 4 septembrie.

Citește și:

De azi:
O nouă delegare în funcția de procuror general. Magistratul Gigi Valentin Ștefan, șef peste anchetatorii dobrogeni de patru ani

Șefii Parchetelor:


Ce a decis CSM legat de conducerea procurorilor dobrogeni

 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Magistratul Elena Neculăică rămâne la Parchetul Curții de Apel Constanța

12 Nov 2020 331

Parchetul Curții de Apel Constanţa, amendă pentru parcare neregulamentară. Azi, primul termen

29 Oct 2020 640

Magistratul Gigi Valentin Ștefan, un nou mandat de procuror general al Dobrogei

14 Oct 2020 1419

Poliția Transporturi Constanța a efectuat 30 de percheziții. Zeci de persoane duse la audieri (galerie foto)

18 Sep 2020 891

Concursul pentru funcțiile-cheie din parchete. Un singur magistrat constănțean s-a retras din cursă, înainte de a începe

05 Sep 2020 659

Lupta pentru scaunul de procuror general al Constanței. Azi se publică lista finală a doritorilor

03 Sep 2020 667

Emoții mari pentru posturile-cheie din parchetele constănțene

31 Aug 2020 824

Un singur om vrea să fie șeful procurorilor din Dobrogea

28 Aug 2020 1507

Ziua Z pentru magistrați. Când se afișează candidaturile pentru funcția de procuror general al Dobrogei

25 Aug 2020 575

Funcția de procuror general al Constanței, pusă la bătaie Concursul pentru conducerea parchetelor. Ce trebuie să știe candidații legat de relația cu presa (document)

29 Jul 2020 764

De azi O nouă delegare în funcția de procuror general. Magistratul Gigi Valentin Ștefan, șef peste anchetatorii dobrogeni de patru ani

15 Jul 2020 1001

Poliția Locală a amendat Parchetul Curții de Apel Constanţa pentru parcare neregulamentară. Procesul va fi reluat

11 Jul 2020 3925

Peste 10.000 de pachete cu țigări de contrabandă descoperite de Garda de Coastă

22 Jun 2020 763

Oficial, de la CNSAS Verdict de necolaborare pentru un fost magistrat din conducerea Parchetului Curții de Apel Constanța (document)

17 Jun 2020 1022

Conducerea parchetelor constănțene, pe ordinea de zi a Consiliului Superior al Magistraturii. Ce se va discuta

15 Jun 2020 828