Lista candidaților pentru CSM din partea societății civile, publicată pe site-ul Senatului

Victor Alistar și Răzvan Codru Vrabie se află pe lista candidaților pentru funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii din partea societății civile, publicată pe site-ul Senatului.
 
Pe această listă se mai regăsesc Antonie Popescu, Mădălina Tomescu, Marian Dragoș Rădulescu, Ion Radu Motica, Romeu Chelariu.
 
Din CSM fac parte doi reprezentanți ai societății civile, plenul Senatului validând prin vot membrii acestui for, pe baza unui raport întocmit de Comisia juridică.
 
Victor Alistar este propus pentru funcția de membru al CSM de Transparency International România și susținut de Grupul Român pentru Apărarea Drepturilor Omului.
 
Antonie Popescu este propus în CSM de Fundația Centrul de Resurse Juridice și susținut de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România.
 
Mădălina Tomescu a fost propusă de Centrul European pentru Promovarea Nediscriminării și Egalității de Șanse și susținută de Asociația Europeană pentru Apărarea Drepturilor Omului.
 
Marian Dragoș Rădulescu este propus și susținut ca membru în CSM de Forumul Regional pentru Drepturile Omului.
 
Ion Radu Motica a fost propus în CSM de Uniunea Națională a Notarilor Publici, Ordinul Consilierilor Juridici din România, Baroul Timiș, Colegiul Consilierilor Juridici Timiș, Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara, Facultatea de Drept a Universității din Craiova, Facultatea de Drept a Universității ''Lucian Blaga'' din Sibiu și Facultatea de Drept și Științe Sociale a Universității 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia. Motica este susținut de Facultatea de Drept și Științe Sociale a Universității 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia.
 

Romeu Chelariu a fost propus în CSM de Fundația "Camera de Arbitraj și Mediere" din Iași.
 
Răzvan Codru Vrabie este propus și susținut în CSM de Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului — Comitetul Helsinki (APADOR — CH).

 
CSM este format din 19 membri, dintre care trei sunt membri de drept — ministrul Justiției, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție și procurorul general.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CLM Constanța CSM Constanța și-a schimbat sediul. Unde este situat (DOCUMENT)

25 Apr 2024 286

Avocatul Cuculis – „Ar mai exista o singură variantă prin care judecătoarea să nu participe în cazul în 2 Mai“ (VIDEO)

25 Apr 2024 362

Motivare CSM Consiliul Superior al Magistraturii respinge cererea de suspendare din magistratură a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța (MINUTA)

24 Apr 2024 745

Emanuel Sergiu Codruț Popescu, delegat șeful Parchetului Judecătoriei Măcin pentru încă șase luni

24 Apr 2024 274

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 406

Angela Bianca Ispas, șef în Parchetul Tribunalului Tulcea încă două luni

24 Apr 2024 343

Tenis de masă Sportiva de la CSM Constanța, Elena Zaharia s-a oprit în optimile de finală ale turneului WTT Feeder Havirov, din Cehia (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 296

Gimnastică Sabrina Maneca Voinea și Andreea Preda, legitimate la CSM Constanța, au fost selecționate în lotul național pentru Campionatul European feminin de gimnastică artistică de la Rimini

24 Apr 2024 373

Justiție Constanța Judecătorul Florin Cosmin Bobei, de la Judecătoria Medgidia, schimb de robe!

24 Apr 2024 449

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Apr 2024 681

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 526

Oficial, cu unanimitatea CSM Andra Georgiana Vasile, fostul adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, delegată procuror șef în DIICOT Constanța!

23 Apr 2024 401

Din nou pe podiumul național „CSM Constanța menține tradiția rugby-ului constănțean la înălțime!“

23 Apr 2024 427

Procurorul bucureștean Emanuel Sergiu Codruț Popescu, propus în continuare șeful Parchetului Judecătoriei Măcin

22 Apr 2024 442

Andra Georgiana Vasile, fost adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, pe cale să devină șeful Biroului de combatere a traficului de droguri din DIICOT

22 Apr 2024 659