Lista completă a celor arestaţi Procurorii DIICOT continuă cercetările în dosarul celor 17 percheziţii. Cine poate lua decizia finală

Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) continuă cercetările specifice în dosarul în care, la data de 14 iunie, au fost efectuate 17 percheziţii domiciliare în judeţul Constanţa, la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc şi operaţiuni ilicite cu substanţe cu proprietăţi psihoactive.
 
În cauză, aseară, Tribunalul Constanţa a admis propunerea Parchetului de pe lângă ÎCCJ - DIICOT Serviciul Teritorial Constanţa şi a dispus arestarea preventivă pentru pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 15 iunie şi până la data de 14 iulie, inclusiv, a inculpaţilor: „Abagiu Antonio Cristian, Drăghici Petre Ionuţ, Dorin Dumitru Adrian, Mocanu Silviu Eugen, Mocanu Simon Cornel, Popescu Niki Marian, Anghelache Constantin Bogdan, Mustaţă Petrică, Ştefan Marius, şi Vlăduţ Cosmin“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
„Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pentru inculpaţi şi punerea acestora în imediată executare. În baza art. 227, alin. 2 C.P.P., respinge ca nefondate cererile formulate de apărătorii inculpaţilor Mocanu Silviu Eugen, Mocanu Simon Cornel, Popescu Niki Marian, Anghelache Constantin Bogdan, Mustaţă Petrică, Ştefan Marius şi Vlăduţ Cosmin de luare faţă de aceştia a unor măsuri mai puţin restrictive. Dispune avansarea onorariilor apărătorilor din oficiu Cuşa Ginara Ioana , Ghinea Ana, Şerban Gabriela Lavinia, Dascălu Dragoş şi Enică Moisescu, în sumă de câte 260 de lei fiecare, din fondurile MJ către Baroul Constanţa, în favoarea avocaţilor nominalizaţi. În baza art. 275, alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 15.06.2017, ora 21.00“, se mai arată în decizia instanţei.
 
Dacă mandatele de arestare vor fi contestate, dosarul va fi trimis spre soluţionare Curţii de Apel Constanţa.
 
Amintim că, potrivit anchetatorilor, „cercetările în cauză au demarat la începutul anului 2017, atunci când au fost identificaţi doi bărbaţi din localitatea Eforie Sud, care ar fi introdus în ţară, din Bulgaria, droguri de mare risc (amfetamină), pe care le-ar fi pus în vânzare“.
 
„Concomitent, cei doi bărbaţi ar fi constituit o reţea de distribuţie a drogurilor, la care ar fi aderat opt bărbaţi, cu vârste între 19 şi 49 de ani, din judeţul Constanţa. În urma percheziţiilor, au fost ridicate de la locuinţele celor în cauză 120 de grame de pulbere de amfetamină, 30 de comprimate de Alprazolam (Xanax), 100 de grame de substanţă pulverulentă albă, 1.630 de pliculeţe autosigilante cu substanţă vegetală mărunţită, 317 pliculeţe autosigilante goale şi 57 de ţigarete artizanale cu substanţă vegetală susceptibilă a avea proprietăţi psihoactive.
 
De asemenea, au fost ridicate şi şase seringi, trei cântare electronice, două grindere, o sabie, cinci cuţite de vânătoare, un baston telescopic din metal, o cagulă din material textil, 3.298 de lei şi 400 de euro, 27 de telefoane mobile şi trei laptopuri.15 persoane au fost conduse la audieri la sediul DIICOT - ST Constanţa, ulterior zece dintre ele fiind reţinute pe bază de ordonanţă, urmând a fi prezentate Tribunalului Constanţa, cu propunere de arestare preventivă“, se mai arată în documentele magistraţilor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanţa. Mascaţii de la DIICOT au făcut aproape 20 de percheziţii domiciliare. S-a lăsat cu trimiteri în judecată (document)

08 Nov 2017 4244

Zece persoane, menţinute în arest la cererea DIICOT Constanţa

12 Jul 2017 3385

17 percheziţii în Constanţa! Tineri menţinuţi în arest

21 Jun 2017 5856