Lista inculpaților Procurorii Anticorupție din Constanța, dosar cu un presupus prejudiciu de zeci de milioane de lei

 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au anunțat azi trimiterea în judecată, în stare de libertate, a șapte inculpați (printre care trei oameni de afaceri, două societăți comerciale etc.), în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală comise în forma autoratului și a complicității.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:
 

În perioada 2008 – 2009, unul dintre inculpați, administrator al societății comerciale M&D Sea Farers SRL, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaților fiscale și beneficiind de ajutorul altor doi inculpați, angajați ai aceleiași firme, ar fi înregistrat în contabilitate 455 facturi fiscale ce atestau activități de comercializare a peste 20.000 tone de produse petroliere (motorină și combustibil marin) ca operațiuni scutite de la plata accizelor aferente.
 
În realitate, produsele respective ar fi fost destinate comercializării pe piața internă a carburanților auto.
 
Prin aceste demersuri ar fi fost produs bugetului de stat un prejudiciu în valoare de 27.273.573 lei, sumă cu care Agenția Națională de Administrare Fiscală a comunicat faptul că se constituie parte civilă în prezenta cauză.
 
În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

 
Lista inculpaților
 
Dospinescu Nicolae      

SC M&D Sea Farers SRL Constanta
Cristea Dan Florin
Pocea Nicoleta    

Groza Pavel Ionel
Gorun Zoltan Gabriel
SC Val Shipping SRL
 
ANAF prin DRFP Galați este  parte civilă.
 
Nicolae Dospinescu este fostul consilier judeţean PSD și soțul Ramonei Dospinescu, fosta directoare a Direcţiei de Patrimoniu din cadrul Primăriei Constanţa, condamnată în Dosarul Retrocedărilor din Constanța. 
 
Potrivit Confidas.ro, SC M & D Sea Farers S.R.L. (aflată în faliment) a fost înființată în anul 2000 și are ca obiect „Comerţ cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi şi gazoşi al produselor derivate“.

Firma este condusă de Staff Group FM SRL (asociat – cu 65 % din capitalul social) și Spot Nav SRL (asociat – cu 35 % din capitalul social).
 
Nicolae Dospinescu este administrator special.
 
Asta în timp ce Maestro SPRL este lichidator judiciar.
 
Asta în timp ce SC Val Shipping SRL (înființată în 2008  - suspendare procedură de insolvenţă) cu sediul social în Municipiul Constanţa, are ca obiect de activitate Transportul de marfă pe căi navigabile interioare.  Asociat unic este cetățeanul moldovean Ostalep Oleg.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Presupus prejudiciu, 27 de milioane de lei DNA Constanța a intrat în piața afacerilor cu carburanți! Cine sunt incupații și în ce firme apar

04 Sep 2021 3552

Nicolae Dospinescu, Dan Florin Cristea, Nicoleta Pocea, Pavel Ionel Groza și Zoltan Gabriel Gorun, trimiși în judecată de DNA Constanța

03 Sep 2021 1314

Modificări în structura societății Staff Group FM SA din Constanța

10 Aug 2021 678

Doi foşti consilieri judeţeni, printre câştigătorii unui contract de aproximativ 400.000 de lei cu Baza Logistică Navală (document)

29 May 2014 2484

Exerciţiu demonstrativ al jandarmilor, la Mangalia

01 Apr 2013 1368

Chef în familia Dospinescu

15 May 2012 2614