Litigiul dintre Spitalul Clinic de Căi Ferate Constanța și municipalitate, amânat de judecători

  • Motivul care a stat la baza amânării procesului a fost pentru ca reprezentanții spitalului să precizeze dacă instituția își însușește cererea de apel formulată de avocatul acesteia.
  • Reprezentanții Spitalului Clinic de Căi Ferate Constanța au solicitat ca instanța să dispună „lăsarea în deplină administrare și posesie“ a terenului de 9.894,27 mp din Bulevardul 1 Mai.
  • Următoarea înfățișare este fixată pentru data de 26 mai 2021, de la ora 9.00, cazul aflându-se în atenția completului AC1 Apel, format din magistrații Mihaela Virginia Ganea și Gabriel Sandu Lefter.
Curtea de Apel Constanța a amânat procesul în care Spitalul Clinic de Căi Ferate Constanța a dat în judecată municipalitatea.
 
Motivul care a stat la baza amânării procesului a fost pentru ca reprezentanții spitalului să precizeze dacă instituția își însușește cererea de apel formulată de avocatul acesteia.
 
Următoarea înfățișare este fixată pentru data de 26 mai 2021, de la ora 9.00, cazul aflându-se în atenția completului AC1 Apel, format din magistrații Mihaela Virginia Ganea și Gabriel Sandu Lefter.
 

„Eventuala restrângere a obiectului judecății“

 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, unitatea spitalicească a chemat la judecată municipalitatea, revendicând suprafața de aproape 9.900 de metri pătrați.
 
Reprezentanții Spitalului Clinic de Căi Ferate Constanța au solicitat ca instanța să dispună „lăsarea în deplină administrare și posesie“ a terenului de 9.894,27 mp din Bulevardul 1 Mai.
 
În primă instanță, Tribunalul Constanța a hotărât că cererea reprezentanților unității medicale este neîntemeiată și au respins-o ca atare.
 
În replică, avocații spitalului au declarat apel împotriva acestei hotărâri, iar cazul a ajuns acum în atenția Curții de Apel Constanța.
 
Totuși, magistrații de la Curte au decis amânarea cauzei pentru ca spitalul să precizeze „dacă își însușește cererea de apel formulată de avocat fără delegație la dosar“.
 

De asemenea, instanța a acordat termenul și „pentru a da posibilitate apelantului reclamant (nr., Spitalul CF Constanța) să formuleze precizări asupra eventualei restrângeri a obiectului judecății“.
 

Acțiunea în revendicare, respinsă

 
Amintim, în primă instanță, după analizarea tuturor actelor depuse la dosarul cauzei, judecătorii Tribunalului Constanța au respins acțiunea în revendicare a Spitalului Clinic Căi Ferate Constanța.

 
Astfel, pe fondul cauzei, instanța Tribunalului Constanța a ajuns la concluzia că acțiunea în revendicare este neîntemeiat.
 
 „În cauză, singurul motiv invocat în susținerea cererii introductive de instanță este lipsa titlului de proprietate al pârâților Municipiul Constanța prin Primar și Consiliul Local Constanța și nerespectarea dreptului de folosință al reclamantei asupra bunului imobil menționat“, se arată în hotărârea Tribunalului Constanța, citată pe Jurindex.
 
„Or, în condițiile în care dreptul de proprietate aparține unor persoane fizice  a căror titluri de proprietate nu sunt contestate în cauză, pretinsa tulburare a exercitării unui eventual drept de administrare al reclamantului nu îi poate fi imputată pârâților“, au conchis judecătorii.
 
În condițiile în care hotărârea a fost atacată în apel, procesul continuă acum la Curtea de Apel Constanța.
 
Citește și:

Municipiul Constanța, dat în judecată de Spitalul Clinic de Căi Ferate, pentru terenul din Bulevardul 1 Mai. Prima decizie!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța azi UPDATE. Oficial de la IPJ. Intervenție de urgență a autorităților! O persoană amenință că se sinucide (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Mar 2024 1232

Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

13 Mar 2024 787

Locuri de muncă Constanța Spitalul Clinc Căi Ferate angajează medic specialist în endocrinologie

04 Mar 2024 570

Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța scoate la concurs un post de medic specialist. Detalii

04 Mar 2024 659

Spitalul Clinic de Căi Ferate Constanța a achiziționat un mamograf digital. Cine a câștigat licitația? (DOCUMENT)

03 Mar 2024 590

Declarații de avere Constanța Valerica Constantin, director financiar contabil la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“, averea și interesele (DOCUMENTE)

05 Feb 2024 859

Averea și interesele Iulianei Botezatu, manager la Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța. A obținut peste 50.000 de euro din vânzarea de terenuri și a unui autoturism (DOCUMENTE)

24 Jan 2024 945

Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța a câștigat în instanță terenul luat de Consiliul Local Constanța! Municipalitatea s-a adresat Curții Supreme

24 Apr 2023 1389

Spitalul Clinic CF Constanța, cumpărări directe de la mai multe societăți

12 Jan 2023 1849

Motivare! Hotărâre importantă în cazul terenului de lângă Spitalul Clinic de Căi Ferate Constanța! Urmează decizia finală

15 Nov 2022 1292

Declarații de avere Liliana Mînzat, asistent șef în cadrul Spitalului C.F. Constanța, deține jumătate dintr-un apartament și un autoturism (DOCUMENTE)

11 Feb 2022 1808

Soarta terenului de lângă Spitalul Clinic CF Constanța, decisă de Curtea de Apel. Judecătorii au vorbit despre „încălcarea dreptului la apărare“

06 Jan 2022 1652

Declarații de avere Laura Grecu, farmacist la Spitalul Clinic de Căi Ferate Constanța deține 1/2 cotă parte dintr-un apartament (DOCUMENTE)

05 Jan 2022 1923

Declarații de avere Valerica Constantin, director financiar-contabil la Spitalul Clinic de Căi Ferate Constanța deține două autoturisme (DOCUMENTE)

26 Dec 2021 2238

Declarații de avere Iuliana Botezatu, manager al Spitalului Clinic Căi Ferate Constanța, deține un autoturism Peugeot și mai multe bijuterii din metale prețioase (DOCUMENTE)

21 Dec 2021 2703