LIVE TEXT. ”Trebuie să anunți Primăria Constanța cu 72 de ore înainte să mori!” Suspendarea Regulamentului pentru Peninsula Constanța, solicitată azi la Tribunal. Detalii din sala de judecată


Foto cu rol ilustrativ, din timpul protestului de pe 12 decembrie 2021, din Peninsula Constanța (sursa Facebook.com - Grup cetățenesc Zona Peninsulară)
 
  • Dacă se va admite acțiunea de azi a rezidenților, decizia instanței este executivă, iar barierele se vor ridica pe loc.
  • Toți reclamanții sunt reprezentați de avocatul Mirela Doiescu.
  • Încă de dimineață, sunt prezente la instanță circa 20 de persoane, urmând ca în sală să intre pentru a participa efectiv la proces cinci persoane.
  • Procesul începe în aceste momente, ora 09.45.
  • În cauză s-au depus două cereri de intervenție în interes alăturat, din partea unor cetățeni.
UDPATE: În sala de judecată este prezent și părintele Marius Moșteanu, din cadrul Parohiei Sfântul Nicolae, din Peninsulă.

Ascultat de completul prezidat de magistratul Iulia Laura Opariuc-Dan, acesta a declarat:

A ajunge la biserică la noi nu este un moft. Este o necesitate. Sunt preot acolo de peste 25 de ani. Foarte mulți tineri vin cu copiii. Cei care locuiesc în parohie mi-au spus că nepoții nu mai pot ajunge la ei. Suntem asaltați și de gândul că vine perioada de reparații ale caselor. Nu au cum sa facă aceste reparații. Meșterii trebuie să ceară autorizație de la Primărie. Ni s-a promis de către Primărie că se va face o modificare, dar sunt foarte multe amendamente.

Totodată, una dintre persoanele care au formulat cerere de intervenție în cauză a făcut următoarele precizări:


Interesul nostru nu este doar ca simpli rezidenți.  Locuiesc cu o persoană bolnavă. Am solicitat permis de rezident, dar nu am primit. Am cerut pentru voluntariat persoană cu handicap și mi s-a respins. Azi am depus documentele pentru a șasea oară, am formulat o cerere să ajut. Stăm închiși cu bariere. Nu mai există barieră la graniță. Primăria Constanța își permite să decidă care dintre frații unui familii să primească permis.


În schimb,  avocații Consiliului Local Constanța arată ca aceste cereri de intervenție au menirea de a pune presiune. ”Cererile sunt nejustificate și nu fac dovada interesului”, spun aceștia, precizând totodată că era suficientă o singura cerere. ”Noi nu am primit cererile, pentru a putea formula răspunsuri”, au mai spus avocații CLC.

Instanța a pus în discuție admisibilitatea în principiu a cererilor de intervenție, iar completul a decis că acestea sunt admisibile, în principiu.

La dosarul cauzei au fost depuse o serie de poze, o postare de pe pagina Primăriei Constanța și o petiție care a strâns 2500 de semnături. De asemenea, s-au depus și poze cu pâinea cărată cu mâinile și televizoare cărate cu brațele, distribuitorii și curierii neputând trece de bariere.

În replică, oficialii CLC au arătat că azi se vor publica modificările și completările pentru Regulamentul de acces în Peninsulă. De asemenea, aceștia au precizat că s-a renunțat la termenul de 72 de ore înainte în care trebuiau depuse cererile pentru permis.

Aceștia spun că s-a prelungit orarul de aprovizionare și că se va permite accesul taxiurilor în Zona Peninsulară.

Instanța a anunțat că decizia privind suspendarea Regulamentului de acces în Peninsulă va fi luată la data de 15 decembrie 2021.

La acest moment, reprezentanții legali ai părților din proces depun concluzii, pe scurt.


Avocatul Mirela Doicescu, în numele rezidenților reclamanți, a precizat că ”sunt niște nereguli strigătoare la cer. Trebuie să anunți Primăria Constanța cu 72 de ore înainte să mori, să vină mașina mortuară”.


”Studiul de impact lipsește cu privire la lăcașurile de cult. Nimic de existența bisericilor. Strada Vasile Alexandri a devenit o stradă din pândă.  Nici pe vremea romanilor nu exista interzisă circulația”, a explicat avocatul, făcând referire la faptul că, în zonă, semnele rutiere care interzic oprirea sau staționarea apar de la o zi la alta, iar mașinile care erau regulamentar parcate înainte de apariția bruscă a semnelor sunt ridicate pentru oprire sau staționare în zone interzise.

Nu există aviz de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Poliția Rutieră. Au închis un cartier. Se intră pe la barieră. Nici nu vreau să mă gândesc ce va fi la vară.  Cară profesorii cornurile și laptele copiilor. Nu avem o grădiniță. Unde era a căzut tavanul. Acum copiii au fost relocati. Totul depinde de omul de la barieră. Unii curieri intră. Alții nu intră. Sunt oameni care ne cer ajutorul.



Mai multe persoane, rezidenți în Zona Peninsulară a Constanței, s-au prezentat în această dimineață, 13 decembrie 2021, la Secția de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, solicitând suspendarea Regulamentului de acces în Peninsulă și ridicarea barierelor care blochează accesul neautorizat.

Dosarul are indicativul 8549/118/2021 și se află în atenția completului CA9 al Secției de contencios administrativ și fiscal a instanței, prezidat de magistratul Iulia Laura Opariuc-Dan, președintele secției.

Cap de listă printre reclamanții care solicită suspendarea este Parohia Sfântul Anton de Padova, reprezentată fiind în cauză de avocatul Mirela Doicescu, din cadrul Baroului Constanța.

Totodată, alte peste 20 de persoane, rezidenți din Peninsulă, sunt, de asemenea, reclamante, solicitând suspendarea executării HCL Constanța 294/31.08.2021, prin care a fost aprobat Regulamentul de acces în Zona Peninsulară.

Toți reclamanții sunt reprezentați de avocatul Mirela Doiescu.

Încă de dimineață, sunt prezente la instanță circa 20 de persoane, urmând ca în sală să intre pentru a participa efectiv la proces cinci persoane.

De partea cealaltă, reprezentanții Consiliului Local Constanța solicită respingerea cererii de suspendare.

Dacă se va admite acțiunea de azi a rezidenților, decizia instanței este executivă, iar barierele se vor ridica pe loc.

Amintim, în cursul zilei de ieri, 12 decembrie 2021, de la ora 12.00, în Piața Ovidiu, rezidenții au protestat pașnic pentru suspendarea regulamentului și ridicarea barierelor, însă protestul lor nu a avut ecou pentru administrația publică locală.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tribunalul Constanța - Avizul pentru restricțiile din Peninsulă, emis după adoptarea Regulamentului pentru Zona Peninsulară! De ce râmân stâlpișorii în picioare (MOTIVARE)

27 Mar 2024 629

RAJA Constanța Se oprește apa în Năvodari, Corbu, Lumina și Sibioara! Iată în ce perioadă

21 Feb 2024 895

Primăria Constanța și fiscul local vor să anuleze victoria obținută în instanță de familia Dușu! La mijloc, o mică avere

11 Feb 2024 3301

Primăria Comunei Limanu, județul Constanța vinde un teren intravilan

10 Feb 2024 698

Stâlpișorii ficși din Peninsula Constanța rămân în picioare! Tribunalul a respins cererea de anulare a avizului IPJ (MINUTA)

30 Jan 2024 620

Știri Constanța azi Scandal în zona peninsulară din Constanța! Implicat un bătrân de 80 de ani (FOTO+VIDEO)

18 Jan 2024 1812

Municipiul Constanța prin Primar, proces cu BRD pentru terenul de pe strada Arhiepiscopiei, din Zona Peninsulară

07 Jan 2024 3030

Retrospectivă 2023 Anul în care Regulamentul de acces în Zona Peninsulară Constanța a fost anulat definitiv

03 Jan 2024 715

Cel puțin 30 de persoane au murit după cutremurul violent din Japonia

02 Jan 2024 766

DGN-Romag SRL, deținută de familia Dușu, obține anularea supraimpozitării pentru Hotelul Intim, din Peninsula Constanța (MINUTA)

29 Dec 2023 1070

Retrospectivă 2023! „Radiografia“ deciziilor cruciale în justiția din Constanța - Civil și Contencios administrativ și fiscal

27 Dec 2023 854

Rusia confirmă avarierea unei nave, în urma unui atac ucrainean asupra Crimeei

26 Dec 2023 738

Ședință CLM O stradă din zona Peninsulară va purta numele diplomatului și fotografului Anatole Arthur Seraphin Magrin (DOCUMENT)

24 Dec 2023 1296

#citeșteDobrogea Colonizarea tătarilor din Peninsula Crimeea în Dobrogea (II)

20 Dec 2023 7043

Două companii de transport maritim importante anunță suspendarea tranzitării Mării Roşii de către navele lor,

15 Dec 2023 1362