Justitie

Liviu Dragnea, nemulţumit de condamnarea primită. Trei ani şi şase luni de închisoare cu executare

Liviu Dragnea, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, a contestat decizia prin intermediul căreia Ştefan Pistol (preşedinte), Geanina Arghir şi Constantin Epure, toţi magistraţi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, l-au condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare.
 
Contestaţia lui Liviu Dragnea va fi trimisă spre soluţionare unui complet de cinci judecători din Curtea Supremă.
 
După decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Liviu Dragnea a declarat: „Am asistat la o execuţie în masă. A trebuit să fie condamnaţi nouă oameni ca să se justifice şi condamnarea mea. (…) Îmi cer iertare acum miilor de români care unii stau în puşcărie pe un articol neconstituţional (...) Îmi cer iertare că s-a lungit atât de mult elaborarea Codului penal“.
 

Judecătorii

 
Amintim că Ştefan Pistol a făcut parte din completul care a judecat dosarul denumit generic „Bani pentru şefi din Consiliul Judeţean Constanţa“, cauză în care inculpaţi au fost Eugeniu Mija (un afacerist din Bucureşti), Lupşa Realini, cântăreţ al formaţiei Gaz pe Foc, fost partener de afaceri al social-democratului Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, şi Nicolae Vasilescu, înalt funcţionar public, fost şef al Departamentului Legislativ al Camerei Deputaţilor, fost preşedinte al Casei Româno-Chineze şi fost deputat USL (Colegiul 2 Craiova).
 
De asemenea, în luna ianuarie 2017, Geanina Arghir a respins cererea DNA Constanţa de luare a măsurii arestului la domiciliu faţă de Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului. În mai 2015, Cristina Geanina Arghir a avut în atenţie şi dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost cercetat pentru luare de mită, abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi pentru conflict de interese. Mai mult, Cristina Geanina Arghir a făcut parte din completul care l-a pus în libertate pe Stan Mustaţă, unul dintre foştii magistraţi ai Dosarului Retrocedărilor din Constanţa. În acest proces, printre inculpaţi se află chiar Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa.
 
Într-o altă cauză, Arghir a decis şi eliberarea din arest a fostei judecătoarei Veronica Cîrstoiu, din cadrul Curţii de Apel Bucureşti. Ea a fost judecată la Curtea de Apel Constanţa alături de afaceristul bucureştean Dinel Staicu, fostul proprietar al echipei de fotbal FC Universitatea Craiova, condamnat în procesul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor.
 
În 2014, Cristina Geanina Arghir l-a condamnat definitiv pe Ion Adrian Alexandrescu, preotul paroh al unei parohii din Ilfov, deferit Justiţiei de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Constanţa pentru că ar fi cerut bani de la unele persoane ce urmau să fie despăgubite de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor.
 
Cristina Geanina Arghir l-a condamnat pe Mohammad Munaf, implicat în răpirea jurnaliştilor români la Bagdad, şi a făcut parte din completul de judecători care a decis, în primă instanţă, în dosarul „Valiza“, achitarea tuturor inculpaţilor, printre care se afla şi Gigi Becali.
 
Cristina Geanina Arghir a mai făcut parte şi din completul de judecători care a decis cercetarea în stare de libertate a judecătorului Florin Costiniu şi a oamenilor de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic.
 
Citeste si: 

Oficial despre condamnarea lui Liviu Dragnea!

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Klaus Iohannis a trimis Parlamentului spre reexaminare Legea privind investigarea infracțiunilor din justiție

19 Apr 2019 301

ICCJ a respins cererea DNA de preschimbare a termenului de judecată în dosarul lui Liviu Dragnea

18 Apr 2019 312

Procurorii DNA cer preschimbarea termenelor stabilite în dosarele lui Liviu Dragnea și Darius Vâlcov

17 Apr 2019 303

Noutăţi cu privire la procesul lui Liviu Dragnea. Ce a stabilit astăzi ÎCCJ

15 Apr 2019 630

UPDATE Ședința de judecată în cazul lui Liviu Dragnea a fost suspendată

15 Apr 2019 431

Liviu Dragnea, audiat astăzi în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman

15 Apr 2019 385

Liviu Dragnea, despre candidatura la prezidențiale. Ce a declarat președintele PSD

12 Apr 2019 390

Liviu Dragnea își dorește să îi aibă nași pe Olguța Vasilescu și Claudiu Manda

12 Apr 2019 329

Consultări la Palatul Cotroceni pe tema Justiției. Ce s-a întâmplat în timpul discuțiilor cu delegația PSD

12 Apr 2019 389

Dragnea despre pensiile militare „Este vorba şi de bani şi de onoare”

09 Apr 2019 8236

Liviu Dragnea Guvernul trebuie să înceteze cu "această discuţie la nesfârşit" pe tema ordonanţelor de urgenţă referitoare la Codurile penale

05 Apr 2019 402

Şedinţă solemnă a Parlamentului dedicată aniversării a 15 ani de la aderarea României la NATO

02 Apr 2019 331

Demers periculos şi fără echivalent în orice alt stat UE Senatoarea Dinu

02 Apr 2019 480

A fost nuntă mare în Bănie. Imagini de pe pagina de Facebook Lia Olguţa Vasilescu (fotoreportaj)

31 Mar 2019 2638

Sute de persoane, așteptate la petrecerea de nuntă a cuplului Olguța Vasilescu-Claudiu Manda

30 Mar 2019 916