Liviu Pătraşcu, demersuri pentru recuperarea postului de conducere din Primăria Constanţa


La mai bine de doi ani de când a intentat proces primarului Constanţei şi la circa un an de când a pierdut cazul în primă fază, Liviu Pătraşcu, fostul şef al Direcţiei Relaţii Internaţionale şi Organizare Evenimente din Primăria Constanţa, continuă demersurile în instanţă pentru recuperarea postului. Cazul său a ajuns în atenţia judecătorilor Curţii de Apel Constanţa, care în prezent analizează recursul declarat de Pătraşcu împotriva hotărârii Tribunalului de a-i respinge acţiunea.


Amintim că Liviu Pătraşcu a dat în judecată Municipiul Constanţa prin Primar, pe Primarul Municipiului Constanţa, dar şi Consiliul Local al Municipiului Constanţa încă din luna ianuarie 2018. La momentul respectiv, fostul şef al Direcţiei Relaţii Internaţionale şi Organizare Evenimente din Primăria Constanţa le cerea judecătorilor să anuleze în parte HCL nr.213/2017 cu privire la desfiinţarea postului de şef Serviciu gradul II din cadrul Serviciului Transporturi Locale şi Organizare Evenimente, dar şi anularea dispoziţiilor de primar ce au condus la această situaţie.
 

„Caracter subiectiv“


În cererea de chemare în judecată înaintată instanţei şi citată pe Portalul Jurisprudenţei Naţionale, www.rolii.ro, fostul director din Primărie afirma: „Reorganizarea structurii de personal din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Constanţa a avut în sine un caracter subiectiv, pentru că prin eliberarea din funcţia publică s-a urmărit persoana sa, cu intenţia vădită a excluderii din structura de personal, în scopul formării unei noi echipe de către actualul conducător al Primăriei Municipiului Constanţa şi fără a se avea în vedere rezultatele obţinute pe postul de conducere ocupat“.


De asemenea, Pătraşcu a mai arătat că a încercat să obţină postul de conducere din structura nou-creată în primărie, respectiv a optat pentru funcţia de şef Serviciu Management Drumuri şi Transport Public, din cadrul Direcţiei Gestionare Servicii Publice. Totuşi, Serviciu Resurse Umane al Primăriei i-a transmis răspuns că, pentru această funcţie publică, sunt prevăzute la condiţii specifice – studii de specialitate de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă – specializare – inginerie civilă sau ingineria transporturilor. „Tot prin această adresă se arată că reclamantul este licenţiat al Facultăţii de Electromecanică Navală, specializarea Electrotehnică, şi că studiile sunt prevăzute la domeniul de licenţă Inginerie Electrică – specializarea Electrotehnică şi că astfel nu poate să ocupe funcţia solicitată întrucât nu îndeplineşte condiţiile specifice, respectiv condiţiile de studii“.
 

Avizul ANFP


În replică, reprezentanţii Primăriei Constanţa au arătat, printre altele, că: „Pentru a respecta toate prevederile legale incidente în speţă, Primăria Municipiului Constanţa a solicitat şi obţinut inclusiv Avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, înregistrat cu nr. xxxxx/2017, prin care această autoritate a aprobat reorganizarea activităţii aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Constanţa“.


La rândul lor, judecătorii Tribunalului Constanţa au ajuns la concluzia că fostul director din Primărie a fost înlăturat din funcţie cu respectarea legii, astfel că acţiunea sa a fost respinsă, ca nefondată. „Analizând fişele posturilor, se constată că atribuţiile postului deţinut de reclamant au fost reduse cu mai mult de 75% în urma reorganizării. Astfel, reducerea postului reclamantului este justificată de reducerea atribuţiilor cu mai mult de 50%, conform art. 100 alin. 4 din Legea nr. 188/1999, dar şi ca urmare a modificării condiţiilor specifice de ocupare a postului referitoare la studii“, se arată în hotărârea Tribunalului, document citat pe Portalul Jurisprudenţei Naţionale.


În aceste condiţii, Liviu Pătraşcu s-a adresat Curţii de Apel Constanţa, atacând în recurs decizia Tribunalului.


Citeşte şi:

Liviu Pătraşcu a dat în judecată Primăria Constanţa şi pe primarul Făgădău! Postul său s-a desfiinţat anul trecut! (document)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fost căpitan la Farul Constanța, un tătic mândru! Fiica lui Florin Pătrașcu, premiantă la Concursul Național de Talente (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 2233

Falși jurnaliști, cercetați la Constanța, pentru șantaj! Oficial de la anchetatori

21 Feb 2024 666

LISTĂ 17 judecători cer să fie eliberați din funcție prin pensionare! Iată cine sunt

14 Nov 2023 1178

Lucian Pășcan, pompierul cu voce de aur de la Românii au talent. Moment impresionant (VIDEO)

05 Mar 2022 1749

Parohul Bisericii „Sfântul Nicolae” din Năvodari va conferenția la Constanța

16 Feb 2022 4340

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 15 septembrie 2021

16 Sep 2021 2722

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 06 iulie 2021

07 Jul 2021 3387

Constanţa. Fostul poliţist şi campion la lupte S-au scurs şase luni de la moartea, la numai 46 de ani, a lui Claudiu Pătraşcu

07 Jun 2021 4801

Comisia de cercetare a averilor din Constanța va rejudeca sesizarea ANI în cazul fostului comandant adjunct al Grupului de Nave

31 May 2021 2219

Tergiversare. Primăria Constanța încearcă să obțină pe cale judecătorească suspendarea executării deciziei Tribunalului Constanța, în cazul Liviu Pătrașcu

24 May 2021 1705

Magistrații s-au pronunțat în dosarul în care un director din primăria Constanța și-a cerut drepturile salariale

06 May 2021 2260

Cântăreața și actrița Maria Buză împlinește 52 de ani

26 Feb 2021 4396

Dat afară de Făgădău în 2018, fostul șef al Direcției Relații Internaționale din primărie l-a chemat în judecată pe Chițac

30 Jan 2021 2037

Polițistul constănțean Claudiu Pătrașcu este înmormântat azi cu onoruri militare

09 Dec 2020 12151

Sportul constănțean, în doliu! Un multiplu campion, răpus de coronavirus. Avea doar 46 de ani

06 Dec 2020 3031