Locul I pe listele candidaților la Consiliul Local Constanța Maria Teodora Obreja, la judecată cu ANPC, pentru diminuarea salarială suferită. Cine a câștigat

  • Decizia Tribunalului Constanța a fost atacată în recurs de către reprezentanții ANPC, așa încât dosarul a ajuns acum pe rolul Secției Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel, unde urmează să se stabilească data primei înfățișări.
  • Potrivit legislației în vigoare, articolul 492 alineat 2, litera k) pentru care fusese sancționată Maria Teodora Obreja face referire la „încălcarea prevederilor referitoare la îndatoriri și interdicții stabilite prin lege pentru funcționarii publici, altele decât cele referitoare la conflicte de interese și incompatibilități“.
 
Maria Teodora Obreja, angajată a Protecției Consumatorilor și, totodată, candidat pentru Consiliul Local Constanța din partea PPUSL, a câștigat, în primă instanță, procesul intentat Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorilor – Comisariatul General Regiunea Sud-Est Galați.
 
Astfel, Maria Obreja a obținut în instanță anularea Deciziei 106/27.11.2020 a ANPC „privind aplicarea sancțiunii disciplinare prevăzută de art. 492 alin. 3 lit. b) din OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ – diminuarea drepturilor salariale cu 5% pe o perioadă de 1 (una) lună, pentru abaterea disciplinară prevăzută la art. 492 alin. 2 lit. k) din OUG 57/2019 privind Codul administrativ“.
 
Decizia Tribunalului Constanța a fost atacată în recurs de către reprezentanții ANPC, așa încât dosarul a ajuns acum pe rolul Secției Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel, unde urmează să se stabilească data primei înfățișări.
 
Potrivit legislației în vigoare, articolul 492 alineat 2, litera k) pentru care fusese sancționată Maria Teodora Obreja face referire la „încălcarea prevederilor referitoare la îndatoriri și interdicții stabilite prin lege pentru funcționarii publici, altele decât cele referitoare la conflicte de interese și incompatibilități“.
 
După cum am arătat deja, Tribunalul Constanța a admis acțiunea deschisă de angajatul Comisariatului General pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud-Est Galați.
 
În acest context, rămâne de văzut ce decizie va lua Curtea de Apel Constanța în legătură cu recursul ANPC.
 
Amintim, într-un alt dosar, 235/36/2021, Maria Teodora Obreja a atacat raportul Agenției Naționale de Integritate prin care se stabilea că aceasta s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate.
 
Aceasta, funcționar public în cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor – Regiunea Sud-Est Galați – Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, deschidea lista candidaților pentru Consiliul Local Constanța, din partea PPUSL, fapt sesizat într-un raport al Agenției Naționale de Integritate.

 
Maria Teodora Obreja a contestat raportul la Curtea de Apel Constanța, dar judecătorii au decis, la data de 22 septembrie 2021, să respingă cererea de chemare în judecată ca nefondată.
 

Acum, acest dosar a ajuns pe rolul Curții Supreme, după ce Maria Teodora Obreja a declarat recurs împotriva hotărârii Curții de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Locul I pe listele candidaților la Consiliul Local Constanța
Cazul Mariei Teodora Obreja, la Înalta Curte. „Exercitarea funcției publice este incompatibilă cu calitatea de candidat“, spusese Curtea de Apel

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Solicitare către CSM Elena Udrea cere să se verifice dacă unul dintre judecătorii din dosarul său ar fi fost amenințat cu arestarea imediată

13 Jun 2022 616

Elena Udrea încearcă să scape de condamnarea din dosarul Gala Bute! Anunțul judecătorilor

21 May 2022 758

Locul I pe listele candidaților la Consiliul Local Constanța Cazul Mariei Teodora Obreja, la Înalta Curte. „Exercitarea funcției publice este incompatibilă cu calitatea de candidat“, spusese Curtea de Apel

17 Feb 2022 1521

Locul I pe listele de candidați la Consiliul Local Constanța Cum a pierdut, în primă instanță, Maria Teodora Obreja, de la Protecția Consumatorilor, procesul cu ANI (motivare)

16 Oct 2021 2181

Curtea de Apel Constanța, verdict în procesul Obreja vs. Agenția Națională de Integritate!

23 Sep 2021 1243

Locul I pe listele de candidați la Consiliul Local Constanța Maria Teodora Obreja, de la Protecția Consumatorilor, la judecată cu ANI

05 Jun 2021 1745

ANI Angajată de la Protecția Consumatorilor Constanța, locul I pe listele de candidați la Consiliul Local Constanța, în incompatibilitate

10 May 2021 1378

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 21 octombrie 2019

23 Oct 2019 2213

Premieră în familia Hagi. Kira a vernisat, la Bucureşti, prima expoziţie personală (galerie foto)

26 Sep 2019 2527

Rudel Obreja implicat într-un accident mortal pe autostradă. Ce a postat Obreja, pe Facebook, după accident

20 May 2019 6021

Ultimă oră! Dan Șova, Constantin Niță și Rudel Obreja eliberați din penitenciar

19 Dec 2018 1156

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 5 octombrie 2018

08 Oct 2018 1472

Excepţie ridicată de fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja în dosarul "Gala Bute"

12 Jun 2018 1765

Lansare de carte la Arhiepiscopia Tomisului

06 Jun 2018 2102

Rudel Obreja, condamnat în dosarul Gala Bute. Ce a declarat după aflarea sentinței din dosar

05 Jun 2018 2185