„Lover boy“! Povestea cutremurătoare a unei tinere din Constanța care a picat în plasa proxenetismului prin metoda seducţiei

 
 
  • Judecătoria Constanța a decis confiscarea de la inculpat a sumei de aprox. 44.000 de euro, reprezentând echivalentul bunurilor dobândite prin săvârșirea infracțiunii.
  • Iinculpatul a instruit-o pe persoana vătămată cu privire la faptul că urmează să practice prostituţia la stradă, prezentându-i tarifele pe care urma să le perceapă clienţilor, respectiv 50 de euro pentru un raport sexual, 30 de euro pentru 10 minute, 50 de euro pentru 30 de minute şi 100 de euro pentru 60 de minute.
  • După aproximativ patru luni, în care persoana vătămată a practicat prostituţia, aceasta a constatat că este însărcinată, procedând la întreruperea sarcinii în Italia.
 
Trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, un bărbat din Constanța, acuzat de săvârşirea infracţiunii de proxenetism în formă continuată, a fost condamnat în primă instanță!
 
Judecătoria Constanța, instanță investită cu soluționarea cauzei, a decis condamnarea inculpatului la pedeapsa de 3 ani închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism în formă continuată. 
 
Mai mult, instanța a dispus confiscarea de la inculpat a sumei de aprox 44.000 de euro (la cursul BNR din ziua plății), reprezentând echivalentul bunurilor dobândite prin săvârșirea infracțiunii.
 
Decizia Judecătoriei Constanța nu este una definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Bărbatul este acuzat că, în perioada anilor 2009 – 2014, inculpatul, în repetate rânduri, a determinat o tânără  să practice prostituţia pe teritoriul Italiei și al Germaniei,  însuşindu-şi cea mai mare parte a sumelor de bani obţinute din această activitate, fie preluându-i personal, fie prin serviciile de transfer rapid.
 
Organele de urmărire penală au fost sesizate de către persoana vătămată prin plângerea formulată cu privire la întreaga activitate infracţională desfăşurată de către inculpat.
 
Prin ordonanţa procurorului din cadrul  DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de persoane.
 

Clasare de la DIICOT
 
Ulterior, prin ordonanţa DIICOT s-a dispus clasarea cauzei sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de persoane şi disjungerea cauzei şi declinarea competenţei în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa cu privire la săvârşirea infracţiunii de proxenetism.

 
Prin ordonanţă, organele de cercetare penală au dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunii de proxenetism, în referire la aspectele sesizate.
 
Povestea de iubire a început în 2008
 
Conform procurorilor, în vara anului 2008, inculpatul a cunoscut-o pe persoana vătămată A.A., în localitatea Năvodari, unde persoana vătămată lucra ca vânzătoare la un magazin.
 
Cei doi au început, aparent, o relaţie de dragoste, iar la scurt timp, inculpatul i-a propus persoanei vătămate să meargă în Italia în vacanţă.
 
Persoana vătămată a înţeles, la acel moment, că inculpatul încerca să o convingă să practice prostituţia, aspect cu care aceasta a fost de acord, fiind motivată de beneficiile materiale ce urmau a fi obţinute în scurt timp.
 
În aceeaşi perioadă, inculpatul se afla într-o relaţie cu o altă femeie, care se afla în Italia unde practica prostituţia, iar o mare parte din banii obţinuţi îi trimitea bărbatului, aşa cum rezultă din tranzacţiile financiare aflate la dosar în care se poate observa faptul că, doar prin intermediului serviciului Western Union, primise suma de aprox. 6000 de euro în cursul anului 2008.
 
La scurt timp, inculpatul a plecat în Italia cu un autoturism, stabilind ca persoana vătămată să vină cu avionul.
 
Zis și făcut, după câteva zile, inculpatul a aşteptat-o pe tânără la aeroportul din Pisa şi a condus-o într-un camping.
 
Tarife
 
Începând cu a doua zi, inculpatul a instruit-o pe persoana vătămată cu privire la faptul că urmează să practice prostituţia la stradă, prezentându-i tarifele pe care urma să le perceapă clienţilor, respectiv 50 de euro pentru un raport sexual, 30 de euro pentru 10 minute, 50 de euro pentru 30 de minute şi 100 de euro pentru 60 de minute.
 
Aici, persoana vătămată a cunoscut-o pe cealaltă iubită a inculpatului, aflând că aceasta practica prostituţia în folosul bărbatului.
 
La scurt timp de la sosirea în Italia, inculpatul a revenit în România, iar persoana vătămată fusese instruită ca toţi banii obţinuţi din practicarea prostituţiei să fie înmânaţi celeilalte femei, pentru a fi trimişi prin serviciul Western Union inculpatului sau altor persoane indicate de către acesta.
 
Tânăra a rămas însărcinată
 
După aproximativ patru luni, în care persoana vătămată a practicat prostituţia, aceasta a constatat că este însărcinată, procedând la întreruperea sarcinii în Italia, fiind ajutată financiar şi moral de către prima iubită a inculpatului.
 
După realizarea acestei intervenţii, persoana vătămată a revenit în România, dar nu a putut locui împreună cu inculpatul, întrucât părinţii acestuia ştiau că acesta este logodit cu o altă femeie.
 
Prostituţie la un salon de masaj
 
Timp de câteva săptămâni, persoana vătămată s-a recuperat fizic, după care inculpatul i-a înlesnit acesteia practicarea prostituţiei la un salon de masaj, unde aceasta a practicat prostituţia timp de aproximativ 3-4 luni, iar majoritatea sumelor obţinute le remitea inculpatului.
 
La începutul anului 2019, inculpatul a convins-o pefemeie să se întoarcă în Italia pentru a practica prostituţia şi i-a spus persoanei vătămate, referitor la cealaltă femeie, că se va despărţi de aceasta şi va întemeia o familie cu persoana vătămată.
 
De asemenea, în aceeaşi perioadă, inculpatul a convins persoana vătămată  să îl însoţească în Italia pentru a practica prostituţia, exercitând asupra acesteia aceleaşi metode de seducţie, făcând-o să creadă că au o relaţie de dragoste.
 
Sursa: portal instante de judecat și rejust.ro
 
Conform anchetatorilor, deşi această activitate de seducţie reprezintă o adevărată inducere în eroare a victimelor cu privire la promisiunile făcute de exploatatori, faptul că persoanele de sex feminin au reprezentarea faptului că vor practica prostituţia conduce la „ocolirea” elementului material al infracţiunii de trafic de persoane, aspect bine cunoscut de către exploatatori.

Foto cu rol ilustrativ.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Constanța. Polițiști amenințați cu moartea! Inculpatul fericit, fapta s-a prescris!
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Metoda „lover boy“ Doi bărbați din Giurgiu ar fi racolat mai multe femei pentru prostituție

01 Sep 2023 921

Membrii grupării plasau tinere și la Constanța Tinere românce, unele minore, racolate prin metoda „lover boy” și obligate să se prostitueze în vestul Europei și în Emirate (FOTO+VIDEO)

12 Jan 2023 1769

Percheziții în Constanța și Tulcea! Proxenetism prin metoda seducţiei! Arestări contestate

24 Nov 2022 1474

Proxenetism prin metoda seducţiei! Închisoare cu executare pentru un tânăr constănțean acuzat că și-a trimis soția „la stradă“. Interceptări

30 Jul 2022 1856

La percheziții, și polițiști din Constanța Grup infracțional organizat, specializat în trafic de persoane, destructurat de polițiști. Foloseau metoda „lover boy” pentru a păcăli tinere (GALERIE FOTO)

26 May 2022 1955

Metoda „Lover boy“ Membrii unei familii din Constanța, acuzați de proxenetism. Când începe procesul

18 Aug 2021 2295

Metoda ,,lover-boy” Mascații de la DIICOT, percheziții la Tulcea. Mandatele de arestare, contestate

18 Jul 2021 2854

Tulcea. Percheziții la persoane bănuite de trafic de minori și proxenetism. Cum acționau suspecții

13 Jul 2021 1989

Proxenetism prin metoda seducţiei Metoda „Lover boy“ aplicată cu succes la Constanța. Detalii exclusive din ancheta procurorilor

16 Apr 2021 11931

DIICOT Reținuți pentru trafic de minori, proxenetism și alte infracțiuni. Victimele, exploatate în țări din Europa

20 Nov 2020 1733

Primele condamnări într-un mega-dosar instrumentat de DIICOT

21 Aug 2020 1868

Percheziţii la persoane bănuite de trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani. Acționau prin metoda „lover boy”

18 Sep 2019 2122

Minoră de 14 ani, victimă a metodei „Lover Boy“. Polițiștii și procurorii au deschis o anchetă

14 Aug 2018 1907

Tinere, obligate să se prostitueze pe Autostrada Soarelui. Suspectul, reținut de procurorii DIICOT

16 Feb 2018 2160

Percheziţii în România şi Olanda. Tinere racolate prin metoda „Lover Boy”

14 Sep 2016 2557