Luare de mită George Daniel Papari a fost trimis în judecată!


 
Pe rolul Secției penale din Tribunalul Constanța a fost înregistrat dosarul 4602/118/2021, cu obiect „luarea de mită (art.289 NCP)“.
 
Inculpat în prezenta cauză este Papari George Daniel.
 
Până în prezent nu a fost stabilit primul termen.
 
De preciat că numele lui George Daniel Papari a apărut și într-un dosar al DNA Constanța, cauză în care era acuzat de abuz în serviciu şi de conflict de interese.  
 
Redăm în continuare comunicatul procurorilor DNA din iunie 2016.
 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții:
PAPARI GEORGE DANIEL, director al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
- abuz în serviciu și
- conflict de interese;

 
ANTONARU MARIA-OTILIA, director în cadrul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații;
 

DUHAIR MARWAN, administrator al unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
- trafic de influență,
- deturnare a licitațiilor publice și
- instigare la infracțiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații;
 
CRAIOVEANU IOANA-ROXANA, manager la o societate comercială, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare la infracțiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.
 
În ordonanța de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
 
În cursul anului 2013, suspectul Papari George Daniel, în calitate de director al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral din subordinea Administrației Naționale „Apele Române”, a închiriat unei societăți comerciale administrate de tatăl său, un sector de plajă cu suprafața de 6.203 mp din stațiunea Mamaia, iar în perioada 2013 – 2015, a încheiat trei acte adiționale la același contract.
În cursul lunii aprilie 2016, suspectul Papari George Daniel și-a îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu care decurgeau din funcția deținută și a dispus constituirea unui nou subsector de plajă, care anterior fusese utilizat de instituția menționată ca și culoar (1.086 m) destinat tranzitării utilajelor necesare întreținerii plajelor. Apoi, acesta a dispus includerea suprafeței în lista subsectoarelor libere de plajă, suprafață care a fost scoasă la licitația publică organizată de instituție la data de 29 aprilie 2016.
În același context, suspecta Antonaru Maria-Otilia, în calitate de funcționar în cadrul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral, la instigarea suspecților Duhair Marwan și Craioveanu Ioana-Roxana, a folosit informații ce nu sunt destinate publicității și a permis celor doi suspecți accesul la informații legate de organizarea și desfășurarea licitației publice organizate de către instituția menționată la data de 29 aprilie 2016, în scopul obținerii, de către aceștia, a unor foloase necuvenite reprezentate de sporirea șanselor de câștigare a licitației prin utilizarea informațiilor în detrimentul celorlalți participanți.
În cursul lunii martie 2016, suspectul Duhair Marwan a pretins de la un administrator al unei societăți comerciale foloase patrimoniale constând în încheierea unui contract de asociere sau închiriere între societățile administrate de aceștia, care ar conduce la acordarea unui punctaj mai mare la licitația organizată la data de 29 aprilie 2016 privind subsectorul nou constituit, cel dintâi afirmând că are influență asupra suspectului Papari George Daniel și că îl poate determina să asigure constituirea unui nou subsector de plajă, scoaterea la licitație și obținerea acestuia de către respectivul administrator.
Totodată, în cursul lunii aprilie 2016, suspectul Duhair Marwan l-a determinat, prin constrângere, pe un alt administrator de firmă, să nu mai continue demersurile procedurale în care era angrenat pentru participarea la licitația publică organizată la data de 29 aprilie 2016 de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral privind închirierea subsectorului respectiv, îndepărtându-l de la această licitație, astfel încât câștigător să iasă administratorul cu care se înțelesese anterior.
Suspecților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
  
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Începe procesul lui George Daniel Papari, trimis în judecată de DNA Constanța (DOCUMENT)

06 Apr 2022 2353

George Daniel Papari, trimis în judecată de DNA Constanța. Începe procesul (DOCUMENT)

11 Jan 2022 3291

Rechizitoriu pentru Papari! (Document)

13 Jul 2021 3458

George Daniel Papari a fost trimis în judecată! Oficial de la DNA

08 Jul 2021 2426

Afacerile din dosarul procurorilor DNA Constanţa l-a luat în colimator pe George Papari, şeful Apelor Române de pe litoral (documente)

11 Jun 2016 9273

UPDATE George Papari, directorul ABADL, sub urmărire penală!

10 Jun 2016 4173

Veniturile consilierului Papari, în regres (documente)

28 Jan 2016 3665

După demisia lui Radu Mazăre Şedinţă extraordinară a CLM Constanţa pentru desemnarea viceprimarului care va prelua atribuţiile de primar

05 Jun 2015 3481