Luare de mită în Portul Constanța! Inculpatul a recunoscut tot

 
  • În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut ca stare de fapt că inculpatul ar fi primit o sumă de bani pentru a nu-și îndeplini sarcinile de serviciu.
  • De asemenea, în prezența avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia.
 
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu angajatul unei societăți comerciale ce își desfășura activitatea, potrivit datelor noastre, în Portul Constanța.
 
Inculpatul este acuzat de luare de mită.
 
În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut ca stare de fapt că inculpatul ar fi primit o sumă de bani pentru a nu-și îndeplini sarcinile de serviciu.
 
În prezența avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia
 
Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul Constanța.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, Tribunalul Constanța a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa şi inculpat, care a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
 

Instanța a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei.
 
Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: - să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanța, la datele fixate de acesta; - să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; - să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; - să comunice schimbarea locului de muncă; - să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

 
„Potrivit art.93 alin. 2 Cod penal, se va impune inculpatului să execute următoarea obligaţie: - să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Conform art.93 alin.3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Municipiului Constanţa sau la Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanţa“, se mai arată în decizia magistraților.  
 
Decizia tribunalului nu este definitivă!
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
A recunoscut tot la DNA
Condamnare pentru Mădălina Cliante, fost inspector superior al Direcției pentru Cultură Constanța!

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DNA în Portul Constanța! Patru persoane, arestate! Ședință importantă la Curtea de Apel Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Jan 2024 1546

Dare de mită în Portul Constanța, cu prindere în flagrant! Suspecta a recunoscut tot în proces

31 Dec 2023 2255

Flagrant și luare de mită în Portul Constanța! Condamnare

01 May 2023 10110

Luare de mită în Portul Constanța! Procurorii anunță finalul cercetărilor

20 Dec 2022 2440

UPDATE Flagrant la Constanţa. Administratorul unei societăţi a încercat să ofere mită unui poliţist

05 Feb 2016 2725

Poliţişti de la Transporturi Maritime Constanţa, cercetaţi pentru luare de mită, puşi în libertate

04 Jun 2015 2282

Polițiștii din Port arestați pentru luare de mită cer să fie puși în libertate

29 Apr 2015 2515

Averile şi interesele agenţilor din Poliţia Port arestaţi pentru luare de mită (documente)

27 Apr 2015 4115

Ştefan Garolea, condamnat pentru mită Fostul adjunct al şefului Vămii Port Constanţa cere reabilitarea

14 Aug 2014 4074