Luare de mită Mihai Bușu, fost inspector al Finanțelor Publice Constanța, a fost condamnat



Mihai Bușu, fost inspector în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Constanța, acuzat de comiterea infracțiunii de luare de mită, a fost condamnat!
 
Tribunalul constanța a admis acordul de recunoastere a vinovăției încheiat de DNA Constanța cu Buşu Mihai și a decis condamnarea acestuia la trei ani de închisoare, pentru luare de mită.
 
Instanța a dispus suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei.
 
Obligații
 

„Obligă pe inculpatului Buşu Mihai ca, pe durata termenului de supraveghere, să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă“, potrivit minutei judecătorești.

 

„Impune inculpatului Buşu Mihai obligația de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate, pe durata termenului de supraveghere. Impune inculpatului Buşu Mihai obligaţia ca, pe durata termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Căminului pentru persoane vârstnice Constanța sau Direcției de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei municipiului Constanța, la alegerea consilierului de probațiune, pe o perioada de 90 de zile“, se mai arată în decizia magistraților.

 
Fostului inspector al Administrației Județene a Finanțelor Publice i-a fost aplicată pedeapsa complementară constând în interzicerea exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a), b) şi g) din Codul penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a fi funcţionar în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, pe o durată de 2 ani de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri.
 
 
„Constată că suma de bani primită de inculpat cu titlu de mită, pusă la dispoziţie de către Serviciul Județean Anticorupție Constanța, a fost recuperată de către anchetatori“, potrivit minutei judecătorești.
 
Dosarul a fost soluționat de judecătorul Gabriel Mustaţă, de la Tribunalul Constanța.

 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mihai Bușu, fost inspector al Finanțelor Publice Constanța, condamnat într-un dosar DNA! Unde va desfăşura cele 90 de zile de muncă în folosul comunităţii

19 May 2022 2330

Filaj, interceptări și discuții în toaletă! Dosarul inspectorilor de la Finanțe Constanța - „Whisky d-ăsta beam în anii 90, acum beau altceva, mai rafinat! Asta crezi tu că e șpagă?“ (DOCUMENT)

01 Feb 2022 2602

Bănuiți de luare de mită Cu ce averi părăsesc sistemul, pe ușa din dos, inspectorii de la Fisc Adrian Fotin, Mihai Bușu și Stere Anagnoste (DOCUMENTE)

27 Jan 2022 3948

Mihai Bușu, fost inspector al Finanțelor Publice Constanța, acuzat de luare de mită, nu mai are nicio interdicție!

14 Dec 2021 2709

Cine este și ce afaceri are presupusul denunțător al celor doi inspectori de la ANAF Constanța, Mihai Bușu și Stere Anagnoste (DOCUMENTE)

09 Dec 2021 6590

Oficial! Doi inspectori ANAF Constanța, reținuți pentru luare de mită

20 Oct 2021 3459

Mandatul de administrator al lui Cristian Buşu la Argus SA Constanţa a încetat

20 Sep 2019 2582

Mandatul de director general al Argus SA, prelungit de Consiliul de Administraţie

01 Jul 2019 2179

Mai mulţi angajaţi ai AJOFM au dat în judecată instituţia la care lucrează! Ce solicită

02 Mar 2017 2884

Constănțeanul Cristian Bușu nu mai este secretar de stat la Ministerul Energiei. Ce alte schimbări s-au făcut în ministere cheie

25 Jan 2017 4496