Lupta pentru scaunul de procuror general al Constanței. Azi se publică lista finală a doritorilor

  • Înscris pentru un nou mandat în scaunul de procuror general al Constanței, magistratul Gigi Valentin Ștefan este, totodată, unicul candidat pentru această funcție.
  • Pentru funcțiile de procurori generali adjuncți ai Parchetului Curții s-au înscris procurorii Beatrice Silvia Șișman și Mihaela Mergeane.
  • Comisia de examinare mai are la dispoziție doar ziua de azi pentru soluționarea contestațiilor,
Mâine, Consiliul Superior al Magistraturii urmează să publice lista finală a candidaților înscriși la concursul pentru funcțiile de conducere din parchetele constănțene, dar și pentru cele din țară.
Înscris pentru un nou mandat în scaunul de procuror general al Constanței, magistratul Gigi Valentin Ștefan este, totodată, unicul candidat pentru această funcție.

În contextul în care, la concursul organizat de CSM anul trecut pentru această funcție, procurorul, de asemenea, candidat unic, se înscrisese inițial, pentru ca, mai apoi, să se retragă din concurs, rămâne de văzut dacă anul acesta magistratul Gigi Valentin Ștefan va rămâne pe poziții.

De menționat că, și în prezent, procurorul Gigi Valentin Ștefan asigură funcția de procuror general al Parchetului Curții de Apel Constanța, fiind delegat în acest sens de Consiliul Superior al Magistraturii.
 

Cine s-a înscris în examen

Așa cum arătam și în edițiile anterior, pentru funcțiile de procurori generali adjuncți ai Parchetului Curții s-au înscris procurorii Beatrice Silvia Șișman și Mihaela Mergeane.
Pentru funcția de prim procuror al Parchetului Tribunalului Constanța s-a înscris magistratul Gill Julien Grigore Iacobici, delegat în prezent pe funcție, iar pentru adjunct la aceeași unitate de parchet candidează magistrații Camelia Andrei și Andra Georgiana Vasile.

La rândul său, procurorul Giorgiana Violeta Apostol s-a înscris în concurs pentru funcția de prim procuror adjunct al Parchetului Judecătoriei Constanța, în timp ce magistratul Gabriela Rugea a optat pentru funcția de șef al Parchetului Judecătoriei Mangalia.

Pentru conducerea Parchetului Tribunalului Tulcea s-au înscris magistrații Ana Maria Casian Mauna, Marina Coca Crețu și Valentina Laura Grădină, iar la Parchetul Judecătoriei Tulcea candidează procurorul Dan Stepanencu pentru funcția de șef și Ionuț Doru Blejușcă pentru funcția de adjunct.

Comisia de examinare mai are la dispoziție doar ziua de azi pentru soluționarea contestațiilor depuse în cauză cu privire la candidaturile acceptate ori respinse, urmând ca lista finală a candidaților să fie afișată mâine.


Citește și:

Un singur om vrea să fie șeful procurorilor din Dobrogea

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

S-a propus un președinte nou în Curtea de Apel Constanța

27 Nov 2021 465

CSM Aplicație gratuită pentru facilitarea accesului cetăţenilor la hotărârile instanţelor de judecată

26 Nov 2021 404

Admitere în magistratură! Cum s-a descurcat tânăra din Tulcea care obținuse cel mai mare punctaj din Dobrogea la testele grilă. Rezultatele complete (documente)

22 Nov 2021 1858

Preşedinţi votaţi pentru instanţele din Constanţa! Să-i cunoaștem (DOCUMENT)

20 Nov 2021 896

De luni, 15 noiembrie Șef nou în Parchetul Curții de Apel Constanța! A fost ales cu unanimitate (document)

10 Nov 2021 1242

S-a propus un șef nou în Parchetul Curții de Apel Constanța! Decizia se ia azi

09 Nov 2021 1280

Șef nou în Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța! Ales cu unanimitate de voturi (document)

27 Oct 2021 3830

Anchetator din Constanța, în atenția Inspecției Judiciare! Ce i se impută (document)

26 Oct 2021 1022

Judecător eliberat din funcție și mai mulți ambasadori acreditați, prin decrete semnate de Klaus Iohannis

25 Oct 2021 802

Procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, cu cerere de menținere în funcție

25 Oct 2021 843

Raportul pe Justiție 2020 Instanțele și parchetele din Constanța, fruntașe la dosare! Despre „lipsa de coerență a legislației“ (document)

22 Oct 2021 898

Lista completă! Admitere în magistratură! O tânără din Tulcea, cel mai mare punctaj din Dobrogea la grilele eliminatorii (documente)

15 Oct 2021 12617

Judecătoria Constanța i-a cerut Consiliului Superior al Magistraturii doi judecători din țară. Ce răspuns a primit

08 Oct 2021 923

Inspecția Judiciară a demarat acțiunea disciplinară față de cinci judecători ai Curții de Apel Constanța!

22 Sep 2021 1234

Zece judecători cer să părăsească sistemul! Lista completă

07 Sep 2021 1415