Lupul, paznic la oi! Delapidare la SPIT! (DOCUMENT)


 
  • Ancheta procurorilor a început după ce mai mulți cetățeni din orașul Babadag, județul Tulcea au reclamat, în 2014, faptul că figurează în evidenta electronică a Serviciului Impozite și Taxe Locale din cadrul primăriei cu sume datorate bugetului local, deși au achitat sumele respective.
 
Delapidare la Serviciul Impozite și Taxe Locale din cadrul Primăriei Babadag, județul Tulcea! Liliana C., o formă angajată (în prezent pensionară) ar fi prejudiciat instituția pentru care lucra, prin anularea sau modificarea în evidenta fiscală a valorii unora dintre chitanțele eliberate către contribuabili, ca urmare a încasării de la aceștia a sumelor de bani plătite cu titlul de impozite și taxe locale sau a datelor persoanelor plătitoare. Ulterior, spun anchetatorii, femeia sustrăgea exemplarul 2 din arhivă și modificând sumele menționate în desfășurătoarele zilnice cuprinzând chitanțele emise.
 
Din cauza faptului că nu pot fi aproximate cazurile în care a intervenit susnumita și nici suma totală încasată de aceasta de la contribuabili, care nu a fost înregistrată în rolurile fiscale și nici depusă la bancă, astfel nu s-a putut estima valoarea prejudiciului produs.
 
Ancheta procurorilor a început după ce mai mulți cetățeni din orașul Babadag, județul Tulcea au reclamat, în 2014, faptul că figurează în evidenta electronică a Serviciului Impozite și Taxe Locale din cadrul primăriei cu sume datorate bugetului local, deși au achitat sumele respective.
 
Conform actului de sesizare, din primele verificări a reieșit că inculpata, referent în cadrul Serviciului Impozite și Taxe Locale a prejudiciat instituția, prin anularea sau modificarea în evidenta fiscală a valorii unora dintre chitanțele eliberate către contribuabili, ca urmare a încasării de la aceștia a sumelor de bani plătite cu titlul de impozite și taxe locale sau a datelor persoanelor plătitoare, ulterior sustrăgând exemplarul 2 din arhivă și modificând sumele menționate în desfășurătoarele zilnice cuprinzând chitanțele emise, iar datorită faptului că nu pot fi aproximate cazurile în care a intervenit susnumita și nici suma totală încasată de aceasta de la contribuabili, care nu a fost înregistrată în rolurile fiscale și nici depusă la bancă, nu s-a putut estima valoarea prejudiciului produs.
 
În fața magistraților, inculpata a recunoscut săvârșirea faptei reținută în sarcina sa prin actul de sesizare a instanței și a solicitat ca judecata să se facă în baza probelor administrate în faza de urmărire penală fără administrarea de noi probe.
 
Totodată a făcut dovada achitării integrale a prejudiciului.
 
Trimisă în judecată, magistrații din Babadag au decis condamnarea inculpatei la un an de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare în formă continuată (375 de acte materiale, fapte din perioada 2011-28.05.2014).
 

Totodată, inculpata a fost obligată să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei orașului Babadag sau în cadrul Inspectoratului Școlar Tulcea pe o perioadă de 60 de zile.
 
Mai mult, instanța a respins acțiunea civilă formulată de partea civilă Primăria orașului Babadag ca rămasă fără obiect.

 
Decizia Judecătoriei Babadag a fost contestată de Primăria orașului Babadag la Curtea de Apel Constanța.
 
Primul termen în apel a fost stabilit pentru luna mai 2022.
 
Sursă foto: Pixabay
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Delapidare și uz de fals la unul dintre cele mai cunoscute spitale din Constanța. Date din ancheta penală a procurorilor
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mai multe persoane trimise în judecată pentru presupusa delapidare a Primăriei Mereni, din județul Constanța

21 Mar 2024 655

Procurorii acuză - delapidare la o primărie din Constanța! Dosarul în apel

11 May 2023 3434

Primărie din județul Tulcea, delapidată! Sentință definitivă

28 Jun 2022 1103

O primărie din Constanța, delapidată de fostul casier. Final de anchetă

20 May 2022 1909

Delapidare în forma continuată la o primărie din județul Constanța. Prima condamnare

04 Oct 2021 9306

Aici sunt banii dumneavoastră! Primăria Constanţa, delapidată în formă continuată. Două angajate, condamnate

19 Oct 2015 4576

Foste angajate ale Direcţiei Financiare, acuzate de delapidarea Primăriei Constanţa. S-a stabilit un nou termen

19 Jun 2015 2547

Trimisă la închisoare pentru delapidarea Primăriei Constanţa

04 Apr 2015 3104

Primăria Constanţa, delapidată de două angajate. Procesul începe luna viitoare

13 Mar 2015 2087

Primăria Pantelimon, cu o „gaură“ de aproape 70.000 de lei Casierul comunei, judecat pentru delapidare

25 Oct 2014 3461