Lupul, paznic la oi Trei cazuri care au șocat educația din Dobrogea

  • Un profesor de sport ce preda în comuna tulceană Topolog a fost arestat vineri, 18 septembrie 2020, la cererea procurorilor.
  • La rândul său, George V., de 40 de ani, din Ovidiu, este un antrenor de arte marțiale acuzat de procurori de viol, agresiune sexuală și tentativă la corupere sexuală. A luat 15 ani în primă instanță.
  • Totodată, medicul homeopat Victor B. a fost condamnat definitiv la 11 ani și patru luni pentru act sexual cu minori și corupere sexuală.
În week-endul care tocmai s-a încheiat, o nouă veste din partea procurorilor dobrogeni a venit să ridice serioase semne de întrebare legat de cât de în siguranță sunt copiii în unitățile de învățământ.

Un profesor de sport ce preda în comuna tulceană Topolog a fost arestat la cererea procurorilor din cadrul Parchetului Judecătoriei Babadag, acesta fiind acuzat că ar fi întreținut acte sexuale cu elevele sale, în vârstă de 14-15 ani.

Judecătoria Babadag a admis cererea de arestare preventivă formulată de acuzatori pe numele profesorului, A.A.M., urmând ca ultimul cuvânt asupra arestării să îl aibă Tribunalul Tulcea, după ce cadrul didactic a contestat mandatul.

Conform legislației în vigoare, cadrul didactic se bucură de prezumția de nevinovăție, până la pronunțarea unei eventuale sentințe de condamnare.
Din păcate, acesta nu este singurul caz din ultima vreme, aflat pe rolul instanțelor dobrogene, în care persoane care ar fi trebuit să aibă grijă de copii, în unitățile cu profil didactic, sunt acuzate de fapte comise împotriva acestora.
 

Antrenorul de arte marțiale acuzat de viol

George V., de 40 de ani, din Ovidiu, este un antrenor de arte marțiale acuzat de procurori de viol, agresiune sexuală și tentativă la infracțiunea de corupere sexuală a minorilor.
În prezent, acesta se află în arest la domiciliu, după ce judecătorii Curții de Apel Constanța au prelungit această măsură preventivă luată în cazul său.
În primă instanță, antrenorul a fost condamnat la o pedeapsă de 15 ani de detenție, fiind găsit vinovat de acuzațiile aduse de procurori. Acum, cazul se află în atenția Curții de Apel Constanța, care va pronunța o decizie definitivă.
Potrivit anchetatorilor, bărbatul în cauză ar fi agresat sexual trei minore, cu vârste cuprinse între şapte şi opt ani, în timpul desfăşurării orelor de sport.
Bărbatul a fost trimis în judecată prin rechizitoriul nr. 2773/P/2018 din data de 22 mai 2018 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
Și în cazul său operează principiul prezumției de nevinovăție, până la pronunțarea unei sentințe definitive.
 

hMedic Homeopat condamnat la 11 ani

O astfel de sentință definitivă a fost pronunțată, însă, în cazul unui medic homeopat constănțean, care, în paralel, își oferea serviciile de specialitate unei grădinițe private, implicate în trecut într-un alt scandal legat de agresiuni asupra copiilor.
Pentru a reveni cazul medicului în discuție, Victor B., acesta este acuzat de procurori de act sexual cu minori (două infracțiuni) și corupere sexuală (o infracțiune).

Faptele s-ar fi produs în cabinetul medicului, asupra unor copile de șapte, 11 și 13 ani.
În primă instanță, medicul homeopat a fost condamnat la patru ani și două luni de închisoare, însă pedeapsa i-a fost ridicată la 11 ani și patru luni de detenție, la pronunțarea verdictului definitiv.
Din păcate, astfel de cazuri nu sunt singulare. În multe dintre situații, victimele sunt prea tinere ori prea lipsite de apărare sau de informațiile necesare pentru a mai aduce acuzații agresorilor, iar faptele continuă, nederanjate de nimeni.Citește și:

Profesorul de sport din Topolog, acuzat de acte sexuale cu elevele, cere să fie eliberat

Antrenorul de arte marţiale, din Ovidiu, condamnat la 15 ani de închisoare pentru viol, menținut în arest la domiciliu

Un medic din Constanța, condamnat. Peste 11 ani de închisoare
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

La Tribunalul Constanța Arhiepiscopia Tomisului, pledoarie pentru primirea creștinilor în biserici

03 Dec 2020 394

Doi soți din Constanța găsiți vinovați de trafic internațional de droguri

03 Dec 2020 493

Ultimele zile sub umbrela Regulamentului parcărilor publice din Constanța? Când se va lua o decizie privind anularea acestuia

03 Dec 2020 951

​Zece persoane trimise în judecată de DNA Constanța. Prejudiciu, peste 31 milioane de euro. Maine, un nou termen

02 Dec 2020 1053

Emoții la Seaside Estate Company! Firma așteaptă o decizie de la Tribunalul Constanța

02 Dec 2020 432

Cum s-a încheiat procesul militarului din Constanța care se judeca pentru dreptul de a rămâne în armată

02 Dec 2020 1636

Spitalul Județean, proces important la Tribunalul Constanța! Sunt în joc milioane de lei

02 Dec 2020 803

Despăgubiri Mai mulți inspectori antifraudă din Constanța, victorioși în instanță

01 Dec 2020 698

Apartament donat de Paraschiva Barbu nepoților. Când va decide Tribunalul dacă se impune revocarea donației, la cererea Fiscului

01 Dec 2020 764

Pilotajul maritim din porturile Constanţa Mangalia şi Tomis, în atenția judecătorilor. Ce s-a anulat în instanță

01 Dec 2020 1260

Varianta de ocolire a Constanței, în atenția judecătorilor din București. S-au formulat obiecțiuni la expertiză

30 Nov 2020 356

Murfatlar România SA, companie în faliment, are un nou lichidator judiciar

30 Nov 2020 851

Tribunalul Constanța, chemat să-i facă dreptate unui fost subprefect al județului. Când se va tranșa litigiul

30 Nov 2020 703

Tribunalul Constanța a respins cererea de ordonanță președințială pentru pelerinajul de Sfântul Andrei

27 Nov 2020 1029

Carantina din Constanța ar putea fi anulată parțial!

27 Nov 2020 5249