Lupul, paznic la oi Trei cazuri care au șocat educația din Dobrogea

  • Un profesor de sport ce preda în comuna tulceană Topolog a fost arestat vineri, 18 septembrie 2020, la cererea procurorilor.
  • La rândul său, George V., de 40 de ani, din Ovidiu, este un antrenor de arte marțiale acuzat de procurori de viol, agresiune sexuală și tentativă la corupere sexuală. A luat 15 ani în primă instanță.
  • Totodată, medicul homeopat Victor B. a fost condamnat definitiv la 11 ani și patru luni pentru act sexual cu minori și corupere sexuală.
În week-endul care tocmai s-a încheiat, o nouă veste din partea procurorilor dobrogeni a venit să ridice serioase semne de întrebare legat de cât de în siguranță sunt copiii în unitățile de învățământ.

Un profesor de sport ce preda în comuna tulceană Topolog a fost arestat la cererea procurorilor din cadrul Parchetului Judecătoriei Babadag, acesta fiind acuzat că ar fi întreținut acte sexuale cu elevele sale, în vârstă de 14-15 ani.

Judecătoria Babadag a admis cererea de arestare preventivă formulată de acuzatori pe numele profesorului, A.A.M., urmând ca ultimul cuvânt asupra arestării să îl aibă Tribunalul Tulcea, după ce cadrul didactic a contestat mandatul.

Conform legislației în vigoare, cadrul didactic se bucură de prezumția de nevinovăție, până la pronunțarea unei eventuale sentințe de condamnare.
Din păcate, acesta nu este singurul caz din ultima vreme, aflat pe rolul instanțelor dobrogene, în care persoane care ar fi trebuit să aibă grijă de copii, în unitățile cu profil didactic, sunt acuzate de fapte comise împotriva acestora.
 

Antrenorul de arte marțiale acuzat de viol

George V., de 40 de ani, din Ovidiu, este un antrenor de arte marțiale acuzat de procurori de viol, agresiune sexuală și tentativă la infracțiunea de corupere sexuală a minorilor.
În prezent, acesta se află în arest la domiciliu, după ce judecătorii Curții de Apel Constanța au prelungit această măsură preventivă luată în cazul său.
În primă instanță, antrenorul a fost condamnat la o pedeapsă de 15 ani de detenție, fiind găsit vinovat de acuzațiile aduse de procurori. Acum, cazul se află în atenția Curții de Apel Constanța, care va pronunța o decizie definitivă.
Potrivit anchetatorilor, bărbatul în cauză ar fi agresat sexual trei minore, cu vârste cuprinse între şapte şi opt ani, în timpul desfăşurării orelor de sport.
Bărbatul a fost trimis în judecată prin rechizitoriul nr. 2773/P/2018 din data de 22 mai 2018 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
Și în cazul său operează principiul prezumției de nevinovăție, până la pronunțarea unei sentințe definitive.
 

hMedic Homeopat condamnat la 11 ani

O astfel de sentință definitivă a fost pronunțată, însă, în cazul unui medic homeopat constănțean, care, în paralel, își oferea serviciile de specialitate unei grădinițe private, implicate în trecut într-un alt scandal legat de agresiuni asupra copiilor.
Pentru a reveni cazul medicului în discuție, Victor B., acesta este acuzat de procurori de act sexual cu minori (două infracțiuni) și corupere sexuală (o infracțiune).

Faptele s-ar fi produs în cabinetul medicului, asupra unor copile de șapte, 11 și 13 ani.
În primă instanță, medicul homeopat a fost condamnat la patru ani și două luni de închisoare, însă pedeapsa i-a fost ridicată la 11 ani și patru luni de detenție, la pronunțarea verdictului definitiv.
Din păcate, astfel de cazuri nu sunt singulare. În multe dintre situații, victimele sunt prea tinere ori prea lipsite de apărare sau de informațiile necesare pentru a mai aduce acuzații agresorilor, iar faptele continuă, nederanjate de nimeni.



Citește și:

Profesorul de sport din Topolog, acuzat de acte sexuale cu elevele, cere să fie eliberat

Antrenorul de arte marţiale, din Ovidiu, condamnat la 15 ani de închisoare pentru viol, menținut în arest la domiciliu

Un medic din Constanța, condamnat. Peste 11 ani de închisoare
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un restaurant din Vama Veche a pierdut la Tribunalul Constanța procesul cu primarul și consiliul local din Limanu

28 Mar 2024 490

Știri Portul Constanța Verdict amânat pentru profitul din port! Fondul Proprietatea SA, în așteptare

28 Mar 2024 481

Patru persoane arestate de Tribunalul Constanța, la cererea procurorilor DIICOT! (MINUTĂ)

28 Mar 2024 873

Primarul din Constanța, obligat să emită un nou certificat de urbanism pentru un teren de 8.000 de metri pătrați, din Mamaia. Fără mențiuni despre Dosarul Retrocedărilor! (MINUTA)

27 Mar 2024 630

„Voi candida și voi și câștiga Primăria Năvodari!“ Tribunalul Constanța a respins cererea lui Nicolae Matei, fostul primar din Năvodari, privind reabilitarea (MINUTĂ)

27 Mar 2024 4269

Tribunalul Constanța - Avizul pentru restricțiile din Peninsulă, emis după adoptarea Regulamentului pentru Zona Peninsulară! De ce râmân stâlpișorii în picioare (MOTIVARE)

27 Mar 2024 632

Arestare de ultim moment la Tribunalul Constanța!

27 Mar 2024 733

Medicul „vedetelor“ Hussein Shamieh a ajuns la Tribunalul Constanța! Cere revocarea controlului judiciar (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 588

Corpul de Control al Ministerului Justiției a finalizat verificările la Penitenciarul Constanța – Poarta Albă, în cazul Vlad Matei Pascu. Ce s-a stabilit

26 Mar 2024 654

Justiție Constanța Florentina Țigmeanu, fostul director de la Școala „Gheorghe Țițeica” Constanța, va primi daune morale de 4.000 de euro!

26 Mar 2024 787

Decizie definitivă Cambela Prod SRL pierde procesul cu Primăria Constanța. Trebuie să desființeze lucrările efectuate la un imobil

25 Mar 2024 4099

Decizia nu este definitivă Prefectul județului pierde procesul cu CLM Constanța. Este vizat proiectul „Stop depresia"!

25 Mar 2024 408

Clubul de Volei Municipal Tomis Constanţa, în faliment! Dosarul, amânat la tribunalul Constanța

25 Mar 2024 405

Tribunalul Constanța, despăgubiri dublate pe Legea 10 pentru o prăvălie cu beci de pe Șoseaua Mangaliei, preluată abuziv de comuniști!

24 Mar 2024 715

Tribunalul Constanța anulează mai multe dispoziții emise de Primarul comunei Corbu, la cererea prefectului

24 Mar 2024 560