Lupul, paznic la oi Trei cazuri care au șocat educația din Dobrogea

  • Un profesor de sport ce preda în comuna tulceană Topolog a fost arestat vineri, 18 septembrie 2020, la cererea procurorilor.
  • La rândul său, George V., de 40 de ani, din Ovidiu, este un antrenor de arte marțiale acuzat de procurori de viol, agresiune sexuală și tentativă la corupere sexuală. A luat 15 ani în primă instanță.
  • Totodată, medicul homeopat Victor B. a fost condamnat definitiv la 11 ani și patru luni pentru act sexual cu minori și corupere sexuală.
În week-endul care tocmai s-a încheiat, o nouă veste din partea procurorilor dobrogeni a venit să ridice serioase semne de întrebare legat de cât de în siguranță sunt copiii în unitățile de învățământ.

Un profesor de sport ce preda în comuna tulceană Topolog a fost arestat la cererea procurorilor din cadrul Parchetului Judecătoriei Babadag, acesta fiind acuzat că ar fi întreținut acte sexuale cu elevele sale, în vârstă de 14-15 ani.

Judecătoria Babadag a admis cererea de arestare preventivă formulată de acuzatori pe numele profesorului, A.A.M., urmând ca ultimul cuvânt asupra arestării să îl aibă Tribunalul Tulcea, după ce cadrul didactic a contestat mandatul.

Conform legislației în vigoare, cadrul didactic se bucură de prezumția de nevinovăție, până la pronunțarea unei eventuale sentințe de condamnare.
Din păcate, acesta nu este singurul caz din ultima vreme, aflat pe rolul instanțelor dobrogene, în care persoane care ar fi trebuit să aibă grijă de copii, în unitățile cu profil didactic, sunt acuzate de fapte comise împotriva acestora.
 

Antrenorul de arte marțiale acuzat de viol

George V., de 40 de ani, din Ovidiu, este un antrenor de arte marțiale acuzat de procurori de viol, agresiune sexuală și tentativă la infracțiunea de corupere sexuală a minorilor.
În prezent, acesta se află în arest la domiciliu, după ce judecătorii Curții de Apel Constanța au prelungit această măsură preventivă luată în cazul său.
În primă instanță, antrenorul a fost condamnat la o pedeapsă de 15 ani de detenție, fiind găsit vinovat de acuzațiile aduse de procurori. Acum, cazul se află în atenția Curții de Apel Constanța, care va pronunța o decizie definitivă.
Potrivit anchetatorilor, bărbatul în cauză ar fi agresat sexual trei minore, cu vârste cuprinse între şapte şi opt ani, în timpul desfăşurării orelor de sport.
Bărbatul a fost trimis în judecată prin rechizitoriul nr. 2773/P/2018 din data de 22 mai 2018 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
Și în cazul său operează principiul prezumției de nevinovăție, până la pronunțarea unei sentințe definitive.
 

hMedic Homeopat condamnat la 11 ani

O astfel de sentință definitivă a fost pronunțată, însă, în cazul unui medic homeopat constănțean, care, în paralel, își oferea serviciile de specialitate unei grădinițe private, implicate în trecut într-un alt scandal legat de agresiuni asupra copiilor.
Pentru a reveni cazul medicului în discuție, Victor B., acesta este acuzat de procurori de act sexual cu minori (două infracțiuni) și corupere sexuală (o infracțiune).

Faptele s-ar fi produs în cabinetul medicului, asupra unor copile de șapte, 11 și 13 ani.
În primă instanță, medicul homeopat a fost condamnat la patru ani și două luni de închisoare, însă pedeapsa i-a fost ridicată la 11 ani și patru luni de detenție, la pronunțarea verdictului definitiv.
Din păcate, astfel de cazuri nu sunt singulare. În multe dintre situații, victimele sunt prea tinere ori prea lipsite de apărare sau de informațiile necesare pentru a mai aduce acuzații agresorilor, iar faptele continuă, nederanjate de nimeni.Citește și:

Profesorul de sport din Topolog, acuzat de acte sexuale cu elevele, cere să fie eliberat

Antrenorul de arte marţiale, din Ovidiu, condamnat la 15 ani de închisoare pentru viol, menținut în arest la domiciliu

Un medic din Constanța, condamnat. Peste 11 ani de închisoare
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procesul RAJDP Constanța contra unui fost director, amânat de Curtea de Apel

01 Dec 2023 432

Secretarul comunei Albești, în proces cu Agenția Națională de Integritate, la Tribunalul Constanța

29 Nov 2023 530

Trei persoane cercetate pentru fals și abuz în serviciu la Constanța! Prejudicul, aproximativ 3 milioane de lei

29 Nov 2023 464

Oficial și definitiv! Dosarul Vioricăi Fănica Bîscă, fost guvernator al Deltei Dunării, se întoarce la Parchetul Curții de Apel Constanța! (DOCUMENT)

27 Nov 2023 618

Palatul de Justiție, din Constanța, „victima“ condițiilor meteo extreme (FOTO+VIDEO)

27 Nov 2023 664

Marinela Mitan, unul dintre cei mai cunoscuți judecători de la Tribunalul Constanța, iese la pensie

26 Nov 2023 514

Fost candidat la alegerile prezidenţiale! Tribunalul București amână pentru la anul dosarul lui Alexandru Cumpănașu, trimis în judecată de DNA Constanța

26 Nov 2023 472

Justiție Constanța! Final de proces în dosarul lui Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea!

24 Nov 2023 1622

Justiție Constanța Anca Ramona Micu, noul prim procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța

24 Nov 2023 749

Recursul CLC pentru terenul de lângă Casa de Cultură, în procesul cu Arhiepiscopia Tomisului, amânat la Curtea de Apel

23 Nov 2023 576

Știri Constanța Bărbat din Negru Vodă reținut după ce și-a ucis sora

23 Nov 2023 557

Înalta Curte a decis! Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu rămâne la Tribunalul Constanța!

23 Nov 2023 546

Constanța Mandate de arestare pe numele a doi șoferi depistați în trafic fără permis de conducere

22 Nov 2023 634

Amânare de pronunțare în dosarul unui fost ofițer din IPJ Constanța acuzat de DNA de abuz în serviciu! (DOCUMENT)

21 Nov 2023 3073

Justiție la Constanța! CSM a aprobat! Judecătorul Gabriel Mustaţă, transferat la Curtea de Apel Constanța! Marius Cătălin Croitoru, la Tribunal

21 Nov 2023 774