Administratie locala

„Mă voi întâlni cu operatorii economici, pentru a le asculta argumentele“ Făgădău anunţă o nouă dezbatere publică privind Regulamentul de acces în zona peninsulară a Constanţei

Ieri a avut loc o nouă şedinţă ordinară a Consiliului Local Municipal Constanţa, a cărei ordine de zi a cuprins 56 de proiecte de hotărâre, alte două fiind incluse pe ordinea suplimentară.
 
Primarul Decebal Făgădău a declarat, la sfârşitul şedinţei, că a propus spre dezbatere consilierilor locali 58 de proiecte. „Ulterior am retras trei dintre acestea. Unul dintre ele va avea un impact major asupra activităţii oraşului, deoarece este vorba despre regulamentul de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar.
 
Un alt proiect retras se referă la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Turism -Dobrogea, un demers demarat împreună cu Consiliul Judeţean Constanţa, Municipiul Tulcea şi Consiliul Judeţean Tulcea. Vrem să punem în acord actul constitutiv cu viitoarea normă legislativă cu privire la OMD-uri. Noi nu vom utiliza fondurile private din taxa de promovare şi dezvoltare pentru constituirea acestei Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitare Turism - Dobrogea.
 
Al treilea proiect retras este regulamentul de acces în zona peninsulară, pentru că există o dezbatere mai mult pe formă şi mai puţin pe fond. După un an şi jumătate de dezbatere de la publicarea primei forme a regulamentului, au avut loc mai multe întâlniri, la care au fost exprimate poziţii ireconciliabile. Prefer să mai dezbat încă o dată. Mă voi implica personal în aceasta. Vom avea o ultimă dezbatere, înainte de a supune aprobării, în luna august, a acestui regulament. Vreau să ştie toată lumea că accesul în zona peninsulară va fi restricţionat. Vom stabili astfel încât să nu sufocăm dezvoltarea economică şi eventualele pierderi pricinuite de implementarea primei etape a proiectului. Am încredere în Constanţa, deoarece cetăţenii sunt cei care au dreptate şi ei sunt cei care îţi insuflă încrederea.
 
Peste 25.000 de constănţeni au răspuns chestionarului nostru. Majoritatea covârşitoare au spus că îşi doresc ca peninsula să fie zonă pietonală. Dar vreau să-i ascult şi pe operatorii economici, astfel încât ei să nu sufere. Eventual să venim şi cu nişte măsuri compensatorii, pentru a încuraja dezvoltarea operatorilor economici în zona centrală a Constanţei. Interesul nostru nu este să închidem o zonă doar de dragul de a o închide, şi nu mă refer doar la peninsulă, ci şi la străzile Ştefan cel Mare, Cuza Vodă, adică străzile din inelul central al Constanţei.
 
Tocmai de aceea, voi organiza săptămâna viitoare o ultimă dezbatere publică, unde mă voi întâlni cu operatorii economici, pentru a le asculta argumentele. Pe punctele de divergenţă vom ajunge la compromisuri, unele scrise, altele verbale, căci aşa se face politică într-un mod civilizat“, a spus primarul Decebal Făgădău.
 

RATC Constanţa se transformă în CT Bus

 
Edilul-şef al municipiului Constanţa a ţinut să precizeze că RATC se transformă în CT Bus. Aleşii locali au votat, ieri, proiectul de hotărâre privind modernizarea transportului public în comun din municipiul Constanţa. „Am propus consilierilor un proiect care se desfăşoară în parteneriat cu Guvernul României, cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Acest proiect vizează completarea flotei companiei municipiului Constanţa. Vreau ca toată lumea să se obişnuiască cu faptul că regia noastră de transport în comun ţine de domeniul trecutului. De îndată ce va sosi noua flotă, vom avea şi o nouă companie, care se va numi CT Bus. Le-am propus consilierilor locali un parteneriat prin care să completăm flota până la 155 de autobuze. Avem 104 autobuze deja contractate, autobuze Diesel, Euro 6, cel mai înalt standard de protecţie a mediului. De asemenea, vom achiziţiona încă 41 de autobuze, cu dimensiuni de 12 metri unele şi de 10 metri altele. Eu sper ca din ce în ce mai mulţi constănţeni, de îndată ce compania se va înzestra cu flotă îşi va schimba şi imaginea, şi politica, orientată eminamente către călător, să utilizeze transportul public constănţean“, a mai spus primarul Decebal Făgădău.
 
Precizăm că este vorba despre proiectul de aprobare a Acordului de parteneriat şi a Protocolului de asociere privind realizarea în comun a unei achiziţii publice ocazionale pentru proiectul „Achiziţie de mijloace de transport public - autobuze electrice cu lungimea de 10 metri“ şi de proiectul de hotărâre privind participarea şi aprobarea Acordului de parteneriat şi a Protocolului de asociere privind realizarea în comun a unei achiziţii publice ocazionale pentru proiectul „Achiziţie de mijloace de transport public - autobuze electrice cu lungimea de 12 metri“. RATC Constanţa devine astfel SC CT Bus, urmând să fie semnat un contract de servicii publice între municipalitate şi societate.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizie a consilierilor locali privind Liceul „George Emil Palade“ Constanţa (document)

23 Jan 2019 94

13 cabinete de medicină dentară din reţeaua şcolară vor trece în administrarea unităţilor de învăţământ constănţene (document)

23 Jan 2019 165

Se mai construieşte blocul ANL din cartierul Palazu Mare? Aleşii locali, chemaţi să reactualizeze o hotărâre din 2002 (document)

21 Jan 2019 285

Comisia nr. 5 a CLM , chemată să aprobe documentația de avizare a lucrărilor pentru restaurarea Muzeului de Artă Populară Constanța (document)

17 Jan 2019 249

Cum arată propunerea de rectificare bugetară pe 2018 a primarului Constanţei, Decebal Făgădău? (document)

17 Jan 2019 552

Modificarea proiectului, în Comisia nr. 5 a CLM Nu mai sunt bani decât pentru reabilitarea cantinei Liceului „Dimitrie Leonida“ din Constanța (document)

16 Jan 2019 441

Se modifică regulamentul privind gospodărirea, întreţinerea şi înfrumuseţarea municipiului Constanţa. Cresc amenzile (document)

15 Jan 2019 949

Dimensiunile locurilor de parcare din municipiul Constanţa, modificate prin hotărâre de Consiliu Local (documente)

04 Jan 2019 1072

Autobuzele Isuzu, oficial în administrarea regiei de transport. Municipiul Constanţa va avea şi 41 de mijloace electrice de transport în comun

19 Dec 2018 1009

LIVE TEXT Ședință ordinară festivă a Consiliului Local al municipiului Constanța. Mai multe proiecte incluse pe ordinea de zi (galerie foto)

19 Dec 2018 670

Ei sunt noii locatari din Henri Coandă! (documente)

19 Dec 2018 2677

Zilele trecute, la Constanţa a mai ajuns un lot de 20 de maşini Autobuzele Isuzu intră oficial în administrarea RATC

17 Dec 2018 2188

Şedinţă de îndată a CLM. Se aprobă contractul şi cheltuielile legate de proiectul „SMART CT”

10 Dec 2018 400

Ședințele de Consiliu Local vor urma viața orașului. Consilierii s-au reunit în Gara Maritimă. Ce proiecte au fost aprobate

30 Nov 2018 517

Spitalul Municipal Constanța, în atenția consilierilor municipali. Urmează investiții (document)

27 Nov 2018 412