Administratie locala

„Mă voi întâlni cu operatorii economici, pentru a le asculta argumentele“ Făgădău anunţă o nouă dezbatere publică privind Regulamentul de acces în zona peninsulară a Constanţei

Ieri a avut loc o nouă şedinţă ordinară a Consiliului Local Municipal Constanţa, a cărei ordine de zi a cuprins 56 de proiecte de hotărâre, alte două fiind incluse pe ordinea suplimentară.
 
Primarul Decebal Făgădău a declarat, la sfârşitul şedinţei, că a propus spre dezbatere consilierilor locali 58 de proiecte. „Ulterior am retras trei dintre acestea. Unul dintre ele va avea un impact major asupra activităţii oraşului, deoarece este vorba despre regulamentul de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar.
 
Un alt proiect retras se referă la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Turism -Dobrogea, un demers demarat împreună cu Consiliul Judeţean Constanţa, Municipiul Tulcea şi Consiliul Judeţean Tulcea. Vrem să punem în acord actul constitutiv cu viitoarea normă legislativă cu privire la OMD-uri. Noi nu vom utiliza fondurile private din taxa de promovare şi dezvoltare pentru constituirea acestei Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitare Turism - Dobrogea.
 
Al treilea proiect retras este regulamentul de acces în zona peninsulară, pentru că există o dezbatere mai mult pe formă şi mai puţin pe fond. După un an şi jumătate de dezbatere de la publicarea primei forme a regulamentului, au avut loc mai multe întâlniri, la care au fost exprimate poziţii ireconciliabile. Prefer să mai dezbat încă o dată. Mă voi implica personal în aceasta. Vom avea o ultimă dezbatere, înainte de a supune aprobării, în luna august, a acestui regulament. Vreau să ştie toată lumea că accesul în zona peninsulară va fi restricţionat. Vom stabili astfel încât să nu sufocăm dezvoltarea economică şi eventualele pierderi pricinuite de implementarea primei etape a proiectului. Am încredere în Constanţa, deoarece cetăţenii sunt cei care au dreptate şi ei sunt cei care îţi insuflă încrederea.
 
Peste 25.000 de constănţeni au răspuns chestionarului nostru. Majoritatea covârşitoare au spus că îşi doresc ca peninsula să fie zonă pietonală. Dar vreau să-i ascult şi pe operatorii economici, astfel încât ei să nu sufere. Eventual să venim şi cu nişte măsuri compensatorii, pentru a încuraja dezvoltarea operatorilor economici în zona centrală a Constanţei. Interesul nostru nu este să închidem o zonă doar de dragul de a o închide, şi nu mă refer doar la peninsulă, ci şi la străzile Ştefan cel Mare, Cuza Vodă, adică străzile din inelul central al Constanţei.
 
Tocmai de aceea, voi organiza săptămâna viitoare o ultimă dezbatere publică, unde mă voi întâlni cu operatorii economici, pentru a le asculta argumentele. Pe punctele de divergenţă vom ajunge la compromisuri, unele scrise, altele verbale, căci aşa se face politică într-un mod civilizat“, a spus primarul Decebal Făgădău.
 

RATC Constanţa se transformă în CT Bus

 
Edilul-şef al municipiului Constanţa a ţinut să precizeze că RATC se transformă în CT Bus. Aleşii locali au votat, ieri, proiectul de hotărâre privind modernizarea transportului public în comun din municipiul Constanţa. „Am propus consilierilor un proiect care se desfăşoară în parteneriat cu Guvernul României, cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Acest proiect vizează completarea flotei companiei municipiului Constanţa. Vreau ca toată lumea să se obişnuiască cu faptul că regia noastră de transport în comun ţine de domeniul trecutului. De îndată ce va sosi noua flotă, vom avea şi o nouă companie, care se va numi CT Bus. Le-am propus consilierilor locali un parteneriat prin care să completăm flota până la 155 de autobuze. Avem 104 autobuze deja contractate, autobuze Diesel, Euro 6, cel mai înalt standard de protecţie a mediului. De asemenea, vom achiziţiona încă 41 de autobuze, cu dimensiuni de 12 metri unele şi de 10 metri altele. Eu sper ca din ce în ce mai mulţi constănţeni, de îndată ce compania se va înzestra cu flotă îşi va schimba şi imaginea, şi politica, orientată eminamente către călător, să utilizeze transportul public constănţean“, a mai spus primarul Decebal Făgădău.
 
Precizăm că este vorba despre proiectul de aprobare a Acordului de parteneriat şi a Protocolului de asociere privind realizarea în comun a unei achiziţii publice ocazionale pentru proiectul „Achiziţie de mijloace de transport public - autobuze electrice cu lungimea de 10 metri“ şi de proiectul de hotărâre privind participarea şi aprobarea Acordului de parteneriat şi a Protocolului de asociere privind realizarea în comun a unei achiziţii publice ocazionale pentru proiectul „Achiziţie de mijloace de transport public - autobuze electrice cu lungimea de 12 metri“. RATC Constanţa devine astfel SC CT Bus, urmând să fie semnat un contract de servicii publice între municipalitate şi societate.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Făgădău - „M-am săturat să tot răspund la mizeriile de genul «primarul distruge spaţiul verde»! Mergeţi, vă rog, la instanţă! Vreau un PUG serios, nu îl putem face peste noapte!“

01 Nov 2018 1009

LIVE TEXT. Consiliul Local Municipal Constanţa, în şedinţă ordinară. Zeci de proiecte, aflate pe ordinea de zi (galerie foto)

31 Oct 2018 1427

Cine este noul reprezentant al Ministerului Finanţelor în Consiliul de Administraţie al RATC?

31 Oct 2018 387

Cine şi de ce a atacat în instanţă regulamentul privind parcajul? Bătălia pe cele aproximativ 20.000 de locuri de parcare din municipiul Constanţa!

30 Oct 2018 2846

„Medaliile obținute de elevi și de profesori sunt și ale orașului“ Mirciștii Gabriel-Darius Mardaru și Robert Gabriel Pășcălău, premiați de Primăria Constanța (document)

29 Oct 2018 803

O familie din Constanţa a depus dosarul acum şapte ani pentru o locuinţă ANL. Proiectul, pe ordinea de zi a şedinţei CLM (document)

29 Oct 2018 458

Consilierii locali ai municipiului Constanţa stabilesc valoarea şi numărul burselor pentru semestrul I al anului şcolar 2018-2019 (documente)

29 Oct 2018 704

Teatrologul Anaid Tavitian şi scenograful Eugenia Jianu devin cetăţeni de onoare ai municipiului Constanţa

23 Oct 2018 1319

Consilierii locali vor aproba studiile de fezabilitate pentru lucrările de asfaltare a străzilor din cartierele Compozitorilor și Baba Novac din municipiul Constanța

16 Oct 2018 1035

CLM aprobă rectificarea bugetară pentru suplimentarea bugetului RADET pentru subvenționarea energiei termice (galerie foto)

02 Oct 2018 1892

Ce spune primarul Decebal Făgădău, despre decizia luată în Consiliul Local referitoare la zona peninsulară

27 Sep 2018 661

Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ din municipiul Constanţa, în atenţia consilierilor locali. Ce vor decide aleşii (documente)

24 Sep 2018 690

Consiliul Municipal Constanţa votează prelungirea contractului cu Societatea de Avocaţi „Trandafir şi Asociaţii“. Vezi de ce! (document)

24 Sep 2018 254

Patru opere de artă de ceramică monumentală vor fi donate municipiului Constanţa. Lucrările vor fi amplasate în apropierea mării! (document)

18 Sep 2018 544

Sondaj de opinie Sunteţi de acord cu restricţionarea accesului auto în zona peninsulară?

23 Jul 2018 2923

Cu proiectu-n mână şi dezinformarea-n gură Scările de la plaja Modern, administrate de Confort Urban. Proiectul a trecut şi fără voturile PNL! (document)

04 Jul 2018 3724

Ședințele de Consiliu Local Municipal de la Constanța devin nefrecventabile. Printre nervi și vociferări, s-a votat regulamentul privind parcările. PUZ-urile cu probleme au fost retrase (galerie foto + document)

29 Jun 2018 1560

UPDATE. Şedinţă de îndată la CLM. Primarul Făgădău repune pe ordinea de zi controversatul proiect al Parcului de Miniaturi pe care municipalitatea vrea să-l amenajeze în parcul Tăbăcărie din Constanţa! (galerie foto)

12 Jun 2018 2133

Liberalii susţin că la presiunea lor se întâmplă acest lucru După ce, la şedinţa de Consiliu, aleşii i-au respins 26 de proiecte, primarul Decebal Făgădău a emis o notă internă! (document)

09 Jun 2018 1795

26 de proiecte aflate pe ordinea de zi a CLM Constanţa, respinse Decebal Făgădău - „Sper să vină şi ziua în care vom avea şedinţe utile, nu doar interesante“

30 May 2018 1829

UPDATE. Imagini de la eveniment Astăzi, şedinţă a Consiliului Local al Municipiului Constanţa. Mai multe proiecte de pe ordinea de zi, respinse (galerie foto)

29 May 2018 1613

Şedinţă CLM Constanţa Cinci revoluţionari vor primi locuri de veci. Unde sunt situate acestea (documente)

29 May 2018 1381

Se lasă cu amenzi! Unele foarte mari. Regulamentul privind activităţile comerciale şi serviciile de piaţă va fi votat de consilierii din Constanţa (document)

29 May 2018 2959

Promenada din stațiunea Mamaia, faleza Portului Turistic Tomis și plaja Modern, preluate în administrare de Confort Urban (document)

29 May 2018 1582

Şedinţă CLM Constanţa Consilierii aprobă schimbul şi repartizarea unor spaţii de locuit ANL şi din fondul locativ de stat (documente)

28 May 2018 803

Aleşii locali constănţeni decid numirea directorului executiv al Direcţiei Locale de Evidenţă Persoane (document)

28 May 2018 556

Trei şcoli din Constanţa, în atenţia consilierilor locali constănţeni. Unităţile de învăţământ vor fi reabilitate

28 May 2018 7099

Aurora Economu, soţia fostului patron al cafenelelor Filicori, solicitare către CLM Constanţa (document)

28 May 2018 3033

Schimb de terenuri între municipiul Constanța și Orient Construct Decor SRL. Unde sunt situate și la cât au fost evaluate (document)

26 May 2018 1186

Strategia de Dezvoltare și Promovare a Turismului în municipiul Constanța intră la vot în Consiliu Local Municipal. Ne-a costat 85.000 de lei!

25 May 2018 418

Primăria Constanța vinde un teren fostului consilier local Tudorel Chesoi. Pe teren funcționează o piață agroalimentară (document)

25 May 2018 4881

Aleșii locali vor stabili marţi prețul de furnizare a energiei termice pentru Constanţa. La cât va ajunge gigacaloria (document)

25 May 2018 1457

Proiectul, aprobat de consilierii locali municipali. Reabilitarea energetică a Liceului „Ovidius“ Constanţa nu va afecta procesul educaţional

07 May 2018 577

Consilierii locali municipali constănţeni şi-au desemnat preşedintele de şedinţă pentru următoarele trei luni. Vine de la PSD!

01 May 2018 1104

Propunere Viitoarele ședințe ale CLM Constanța vor începe cu intonarea imnului României și celui al Dobrogei

23 Mar 2018 811

LIVE TEXTConsilierii locali constănţeni, întruniţi în şedinţă ordinară. Zeci de proiecte importante, pe ordinea de zi (galerie foto)

23 Mar 2018 1010

Consiliul Local Municipal Constanţa votează repartiţii în blocurile ANL (document)

23 Mar 2018 1600

Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat în ședință ordinară. 79 de proiecte pe ordinea de zi

16 Mar 2018 922

Liceul Militar de Marină, funcţional din toamnă Consilierii locali votează transferul clădirii Colegiului Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza“ Constanţa la MApN

21 Feb 2018 1629

Cât va costa abonamentul RATC lunar pe toate liniile de la 1 februarie. Va putea fi achitat prin aplicații sau SMS

29 Jan 2018 2062

Activitatea asistenţilor persoanelor cu handicap grav, pe ordinea de zi a consilierilor constănţeni din Comisia de învăţământ şi protecţie socială

13 Jan 2018 519

Indemnizațiile membrilor consiliilor de administrație ale societăților comerciale și regiilor aflate în subordinea CL Constanța, majorate (document)

27 Dec 2017 2181

Impozit majorat cu 500% de Primăria Constanţa pentru o firmă cipriotă. Iată despre ce este vorba (document)

26 Dec 2017 1727

LIVE TEXT Şedinţa ordinară a Consiliului local al municipal Constanţa a început. 44 de proiecte pe ordinea de zi (galerie foto)

27 Nov 2017 2162

Liberalii au revenit la sentimente mai bune. Vor vota pentru validarea mandatelor lui Rezeanu şi Căliminte. În ce condiţii ar relua procedura de vacantare a mandatelor?

27 Nov 2017 1476

Comisia de buget-finanţe se reuneşte în această săptămână. Cetăţenii care vor să semnaleze probleme Consiliului Local pot participa

15 Nov 2017 512

Preţul gigacaloriei rămâne neschimbat pe tot parcursul sezonului rece la Constanţa

01 Nov 2017 1222

UPDATE Astăzi, CLM se întrunește în ședință extraordinară. Consilierii chemați să anuleze hotărârea privind tranzacția cu societatea Polaris M Holding (galerie foto)

12 Oct 2017 2028

UPDATE Şedinţă de îndată a CLM Constanţa. Aleşii locali au aprobat încheierea tranzacţiei judiciare dintre Municipalitate şi Polaris (galerie foto)

03 Oct 2017 2067

PNL Constanţa îl somează pe Decebal Făgădău să ajusteze tarifele din contractul cu Polaris M Holding şi să îşi asume răspunderea pentru situaţia creată (galerie foto)

02 Oct 2017 2061